MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ


 του Νίκου Οικονόμου
Πριν περάσω την πόρτα της εξόδου του σχολείου που διδάσκω  βλέποντας με σκεπτικό , κάτι που δεν το έχει συνηθίσει   , η Γιώτα η φύλακας του σχολείου και πάνω από όλα  φίλη μου (με θεωρεί σαν μικρό της αδερφό), μου λέει :
" Νικόλα η πολιτική λίγες φορές είναι γλυκιά τις περισσότερες φορές είναι πικρή"
της απαντώ:
 "είναι σαν την μαύρη σοκολάτα, είναι γλυκιά αλλά και  πικρή"   Η μαύρη σοκολάτα ή αλλιώς «τροφή των θεών» είναι πειρασμός για όλους. Το ίδιο και η πολιτική μόνο που άμα πάρεις θέσεις πρέπει να προσέχεις μην καβαλήσει το καλάμι ."
- "Εσύ Νικόλα μου δεν το έχεις καβαλήσει με τίποτα" μου λέει γελώντας.
- "Εξαρτάται από τους ανθρωωώπους" απαντώ γελώντας

Αυτό με έβαλε σε σκέψη , έχω το συνήθειο να σκέφτομαι και την πιο απλή που κουβέντα που είπε κάποιος , μερικές φορές  δίνω την αίσθηση στον συνομιλητή ότι αδιαφορώ. Η φράση της ήταν ένα σήμα κινδύνου εκείνη την ώρα συνειδητοποίησα  ότι κάποια πράγματα έχουν την δικιά τους αξία. Καλό είναι ενασχόληση σου με τα κοινά αλλά υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες . Προέχει η οικογένεια , η δουλειά (έχω την τύχη να κάνω την ωραιότερη δουλειά του κόσμου εκπαιδευτικός , απο αυτή την θέση μπορείς να προσφέρεις πολλά στην κοινωνία) η σχέση με τους δικούς σου ανθρώπους και πάνω από όλα η προσωπική υγεία  του καθενός. Καλώς ασχολούμαστε με τα κοινά αλλά με μέτρο και ιεραρχία. Γνωρίζω ότι στην πολιτική είναι  πως ελάχιστοι  στο τέλος θα σου πουν ευχαριστώ , χίλια καλά θα κάνεις ένα λάθος αυτό θα βρουν να σου προσάπτουν.
Η γλύκα της σοκολάτας έρχεται όταν βλέπεις να υλοποιείται ένα έργο σου η πίκρα της σοκολάτας έρχεται όταν  δεν ακούς το ευχαριστώ , γιατί κάποιοι δεν έχουν την ψυχή να στο αναγνωρίσουν.

1 σχόλιο:

  1. εχεις δικηο. Θελει φερη υπομονη και στομαχη η σωστη ενασχοληση, οταν για εναν ανθρωπο υπαρχουν ουσιοδεστερες υποχρεωσεις. Καλό το κειμενο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή