MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΕΦΚΑ: Από τον Αύγουστο νέος διακανονισμός για οφειλές σε εφορία και ταμεία!


Μαίρη Λαμπαδίτη

Επί ποδός βρίσκονται ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί διαμαρτυρόμενοι για το «καπέλο» στις εισφορές το 2018 το οποίο τριπλασίασε τα ασφάλιστρα στα υψηλότερα εισοδήματα με αποτέλεσμα η συνολική αφαίμαξη του κράτους επί του εισοδήματός να φτάνει το 53.80%.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός υποστηρίζει ότι η επιβάρυνση θα φτάσει και το 61% ενώ θα πληγούν ακόμα και τα χαμηλά στρώματα.

«Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία» τόνισαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας που θα δώσουν δυναμική απάντηση κατά των κυβερνητικών μέτρων συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Σε σύσκεψη οι φορείς τόνισαν ότι «η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί που χειρίστηκαν το Ασφαλιστικό όπως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι Υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Έφη Αχτσιόγλου, ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος έχουν προσωπική ευθύνη για την αφαίμαξη του συνόλου της ελληνικής οικονομίας μέσα από το ασφαλιστικό. Προσωπική, ονομαστική, ευθύνη θα έχουν όσοι βουλευτές ψηφίσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα.»

Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω των φουσκωμένων εισφορών και περιμένουν να τους δοθεί μια ανάσα μέσω της ένταξής τους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση οφειλών για χρέη έως 20.000 ευρώ θα ενεργοποιηθεί τον Αύγουστο και θα προβλέπει κριτήρια (μηνιαία δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη, μέγιστη διάρκεια της ρύθμισης, υπολογισμός της καθαρής παρούσας αξίας).

Η ρύθμιση θα προβλέπει τον διακανονισμό ακόμα και ποσών έως 3000 ευρώ σε 36 δόσεις. Τα μεγαλύτερα ποσά έως 20.000 ευρώ μπορούν να διακανονιστούν σε 12 έως και 120 δόσεις. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να μην χάνεται ακόμη και αν καθυστερήσει η καταβολή της δόσης έως και 90 ημέρες.

Στις 12 δόσεις η διαγραφή των προσαυξήσεων θα ανέρχεται στο 80% ενώ στις 120 δόσεις θα περιορίζεται στο 20% επί του ποσού των προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσµης καταβολής που έχουν διαμορφωθεί την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.

http://www.nextdeal.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=32905%3Aefka-apo-ton-aygoysto-neos-diakanonismos-gia-ofeiles-se-eforia-kai-tameia&Itemid=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου