MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ( 13 Μαρτίου 1913 - 28 Ιουνίου 1985) Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ


Επιμέλεια άρθρου
Αναστασία Μπέση
Φιλόλογος -

Εδώ και δυο χρόνια ένας άνθρωπος μένει έγκλειστος στον ίδιο τον εαυτό του...Πρόκειται για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, που απομονωμένος σ΄ενα διαμέρισμα στη Βάρκιζα,με τη γυναίκα του Φιλιώ, δεν θέλει να μιλήσει με κανένα, αποφεύγει να διαβάσει εφημερίδα και να δει τηλεόραση – εκτός από τα αθλητικά – και με πείσμα έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον έξω κόσμο...
Έγκλειστος ποιός; Ο Λάμπρος που όταν βρισκότανε σε αέναη κίνηση, έσφυζε από ζωή πάνω στη σκηνή του θεάτρου, μπροστά στα φώτα και τις κάμερες, ανάμεσα στους φίλους και τις θαυμάστριες, στον ανώνυμο κόσμο που τον λάτρευε...Τώρα δεν μιλάει σε κανένα, παρά μόνο στη γυναίκα του Φιλιώ και στο γιό του Δημήτρη, όταν έρχεται να τον δει... Οι κουβέντες του οι απαραίτητες, συνοδευόμενες από νοήματα...Ναί – Όχι – Νερό... Λέξεις συντήρησης, απομόνωσης και γαλήνης, της σιωπής...
... « Στο διάβολο », λέει ο Λάμπρος. Είναι η μόνη φράση που βγαίνει πεντακάθαρα από το στόμα του...Και μετά γράφει στο χαρτί, με το αριστερό του χέρι, τρεις συγκλονιστικές λέξεις: «γιατί σε μένα;»...
Όταν τον είδα, βρισκόταν ανακαθιστός στο κρεβάτι του με φανελίτσα και σλιπάκι. Άντρακλας. Απαράλλαχτος όπως πριν 25 χρόνια, που έπαιζε τερματοφύλακας στην ομάδα των ηθοποιών κατά των δημοσιογράφων...
-Γειά σου παιχταρά τερματοφύλακα, του είπα, έσκυψα και τον φίλησα.
Το βλέμμα του καρφώθηκε σαν μαχαιριά στα μάτια μου. Και τα δικά του, τα καταγάλανα, βουρκώσανε... Είμαι σίγουρος πως χάρηκε που τον είπα παιχταρά, παρά να τον εξυμνούσα ως ηθοποιό ή ως δον ζουάν ή ως ρέκορντμαν ακροαματικότητας στη τηλεόραση, αφού ως «Λαμπρούκος» είχε πλησιάσει το εκατό τα εκατό!
...Κι΄όταν κάποιοι θαυμαστές περνάνε κάτω από τη βεράντα του στο πρώτο όροφο και τον γνωρίζουν, αυτός τους γνέφει με το σήμα της νίκης... Γιατί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, αν και κλεισμένος σιωπηλά στον εαυτό του, ξέρει πως έχει νικήσει όλα τα ανθρώπινα πάθη...Τον εγωισμό, την αλαζονεία, την απληστία και τόσα άλλα......
Βουβός αλλά χαμογελαστός...Του μιλούσα και μου έγραφε στο μπλοκάκι...
- Θα ξανάρθω, του είπα.
Με κοίταξε κατάματα και έγραψε στο χαρτί " ίσως να μη ξανασυναντηθούμε..."
Φεύγοντας, είχα την εντύπωση ότι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν άντεχε βουβός, απομονωμένος από τον κόσμο... Ήθελε να φύγει, για να τον θυμούνται όπως ήταν στη ζωή, στη σκηνή και να μη σχολιάζουν με θλίψη ότι είχε χάσει τη φωνή του, την ενεργητικότητά του, έγκλειστος σε ένα σπίτι μακριά από το θέατρο και το στούντιο... Η εντύπωση έγινε πεποίθηση, όταν θυμήθηκα ότι την τελευταία του γραφή στο χαρτάκι, την έσκισε με νευρικότητα σε κομματάκια...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Φτιάξτο μόνος-η σου - Χειροποίητο αντικουνουπικό σπρέυ


Πες μας… δεν έχεις βαρεθεί τα κουνούπια; Και δεν έχεις βαρεθεί ακόμη πιο πολύ όλα αυτά τα χημικά αντικουνουπικά που κυκλοφορούν στην αγορά;
Το βρήκα  στο www.survivingthestores.com και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τη συνταγή για χειροποίητο αντικουνουπικό σε μορφή σπρέυ. Μπορείς να ψεκάζεσαι με αυτό άφοβα και να το χρησιμοποιείς και για τα πιτσιρίκια σου όλο το καλοκαίρι!

Η ιδέα είναι απλή. Είναι γνωστό οτι υπάρχουν στη φύση μυρωδιές από φυτά που λειτουργούν ως φυσικά αντικουνουπικά. Τα πιο γνωστά είναι η λεβάντα, η κανέλλα, ο βασιλικός κτλ. Εκτός από το οτι μπορείς να έχεις αυτά τα φυτά στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου για να βοηθούν με τα κουνούπια, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν υλικά για να φτιάξεις το δικό σου αντικουνουπικό σπρέυ.

Η συνταγή που βρήκα  στο www.survivingthestores.com περιλαμβάνει:
– 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
– 3-4 κουταλιές του γλυκού απόσταγμα βανίλιας (εάν δεν το βρίσκεις πουθενά μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου με κόκκους βανίλιας και βότκα ή μπράντυ. Υπάρχει link για τη συνταγή μέσα στο άρθρο)
– 4-5 κ.γ. χυμό λεμόνι
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα δοχείο με ψεκαστήρι και γεμίζεις το υπόλοιπο με νερό!
Mosquito-Repellant
Το φυσικό αντικουνουπικό σου είναι έτοιμο και όπως ορκίζεται η συγγραφέας του άρθρου μυρίζει και ωραία.
Μπορείς να αντικαταστήσεις το αιθέριο έλαιο της λεβάντας με κανέλα, σιτρονέλλα, ή ευκάλυπτο. Και αντί για το απόσταγμα βανίλιας μπορείς να βάλεις σκέτη βότκα ή κάποιο έλαιο που σου αρέσει… ακόμη και baby oil.
Προσοχή μόνο να μην ψεκάζεσαι με αυτό το αντικουνουπικό όταν είσαι στον ήλιο, γιατί το λεμόνι δεν είναι καλό για το δέρμα κάτω από τον ήλιο.
Καλή επιτυχία και καλές χωρίς κουνούπια καλοκαιρινές βραδιές.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Καύσωνας χωρίς κλιματιστικό; Περνάει ανώδυνα με τα «κόλπα της γιαγιάς»


Ωραίο το καλοκαίρι, με τον ήλιο, τα μπάνια, τη θάλασσα και τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά οι μέρες του καύσωνα, που στην Ελλάδα είναι συχνές και έντονες, είναι ανυπόφορες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε όταν το κλιματιστικό δεν είναι επιλογή…



Το κλιματιστικό όμως συνεπάγεται και έξοδα και όταν έρχονται οι λογαριασμοί, δεν χαιρόμαστε τόσο όσο την ώρα που απολαμβάναμε τη δροσιά του. Λύσεις για να περάσει ο καύσωνας ανώδυνα υπάρχουν. Άλλωστε οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας τι έκαναν πριν αρκετά χρόνια που δεν υπήρχαν τα air condition. Τους ρωτήσαμε λοιπόν και μας μετέφεραν τη σοφία τους.

Επιλέξτε το βαμβάκι Για τις δυνατές μέρες του καλοκαιριού ξεχάστε τα σατέν, τα πολυέστερ και τα μεταξωτά σεντόνια και επιλέξτε μόνο βαμβακερά. Το βαμβάκι έχει την ικανότητα να αερίζεται κι έτσι παραμένει πολύ πιο δροσερό από τα άλλα υφάσματα που συγκρατούν τη ζέστη πάνω τους.

Βάλτε τα σεντόνια στην κατάψυξη Αναρωτιέστε πώς γινόταν και κοιμόντουσαν παλιά οι άνθρωποι χωρίς κλιματιστικά; Η γιαγιά Μαρία μας έδωσε τη λύση. Βάζανε τα σεντόνια μέσα σε μια πλαστική σακούλα και τα τοποθετούσαν μέσα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Μπορεί η δροσιά να μην κρατούσε όλο το βράδυ αλλά αρκούσε για να αποτρέψει τη ζέστη για λίγη ώρα μέχρι να κοιμηθούν.

Χρησιμοποιήστε θερμοφόρα Ποιος είπε ότι η θερμοφόρα κάνει μόνο για τον χειμώνα; Το καλοκαίρι γεμίστε τη με νερό και βάλτε τη στην κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε τη για να δροσίζετε τα πόδια ή τον αυχένα σας.

Γίνετε δημιουργικοί Νομίζατε πως ο ανεμιστήρας είναι μόνο για να σας δροσίζει; Τότε κάτι σας έχει ξεφύγει! Ο ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απωθητικό του ζεστού αέρα. Βάλτε τον έξω από το παράθυρό σας και ρυθμίστε τον να γυρίζει αριστερόστροφα ώστε να πηγαίνει τον αέρα προς τα έξω.

Η αιγυπτιακή μέθοδος Οι Αιγύπτιοι έχουν σκεφτεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να δροσίζονται εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που κυριαρχούν στη χώρα τους. Βάζουν λοιπόν ένα σεντόνι μέσα σε κρύο νερό, το στραγγίζουν καλά και με αυτό σκεπάζονται τη νύχτα. Φροντίστε να βάλετε πρώτα από πάνω σας μια λεπτή πετσέτα για να μην ποτίσει το στρώμα σας με νερό.

Φορέστε λίγα ρούχα Προτιμήστε βαμβακερά ρούχα που καλύπτουν μικρή ποσότητα δέρματος. Μπορείτε ακόμα και να κοιμηθείτε γυμνοί αν και πολλοί υποστηρίζουν πως όταν είστε γυμνοί ο ιδρώτας μένει πάνω στο σώμα γιατί δεν έχει ύφασμα για να απορροφηθεί. Όπως και να’χει μπορείτε να το δοκιμάσετε.
Η παλιά μέθοδος Τα παλαιότερα χρόνια που ακόμα δεν υπήρχαν τα κλιματιστικά πολύς κόσμος έβαζε μπροστά από τον ανεμιστήρα ένα μεγάλο μπολ με παγάκια. Καθώς ο ανεμιστήρας φυσούσε πάνω στα παγάκια έστελνε ένα κύμα δροσιάς προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επιλέξτε τη μοναξιά Τις πολύ καυτές μέρες του καλοκαιριού, προτιμήστε να κοιμηθείτε μόνοι σας για να παραμείνετε δροσεροί για περισσότερη ώρα. Οι αγκαλιές με τους συντρόφους σας θα έχουν σαν αποτέλεσμα να ιδρώσετε πιο γρήγορα και να αυξήσετε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία του δωματίου. Προτιμήστε να κοιμηθείτε μόνοι ή τουλάχιστον να έχετε κάποια απόσταση μεταξύ σας.

Κάντε ντους Το ντους πριν τον ύπνο κάνει μεγάλη διαφορά και βοηθάει στο να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σας σε καλά επίπεδα μέχρι να σας πάρει ο ύπνος. Δεν χρειάζεται φυσικά να κάτσετε με τις ώρες στο ντους γιατί με αυτόν τον τρόπο θα ανέβει κατακόρυφα και ο λογαριασμός του νερού. Απλά ρίξτε λίγο κρύο νερό πάνω σας και βγείτε.

Αποφύγετε τη χρήση φούρνου Καλό είναι τους καλοκαιρινούς μέρες με την πολλή ζέστη να αποφύγετε πάση θυσία να ανάψετε τον φούρνο σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αυξήσετε τόσο δραματικά τη θερμοκρασία του σπιτιού όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε τον φούρνο. Προτιμήστε να μαγειρεύετε στο γκριλ και προτιμήστε τα κρύα πιάτα, τις σαλάτες, τα φρούτα και τα όσπρια.

Πηγή: spirossoulis.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Ελληνισμός μπορεί να αφανίσει την διαστροφή της Νέας Τάξης


Διαβάστε ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από ομιλία του ελληνιστή, Perdo Olalla, που εκφώνησε στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία και εναντιώθηκε:

«Θα χάσουμε αν αποκηρύξουμε το ελληνικό στοιχείο μέσα μας. Και για όσους νομίζουν ότι δεν είναι κάτι το σπουδαίο, επιδιώκοντας να μας ελαφρύνουν από αυτό το “νοσταλγικό φορτίο”, τους ρωτώ:

Αν αποκηρύτταμε το ελληνικό στοιχείο τι θα κερδίζαμε; Θα μπορούσε αυτή η απώλεια να δικαιολογηθεί και να αντισταθμιστεί από την προοπτική κάποιου ενδεχόμενου κέρδους; Στο όνομα τίνος προτείνεται η ταφή του Ελληνισμού; Ειλικρινά αυτό που πιστεύω ότι κάνει ένα πολιτισμό μεγάλο, είναι η ικανότητά του να εξελίσσεται και να εμπνέει κάτι το καινούριο.

Και αυτό ακριβώς μας έχει αφήσει η Ελλάδα. (…) Η Ελλάδα ως κληρονομιά, ως πρόκληση και ως θέληση, ανέκαθεν μας ωθούσε στο να γίνουμε καλύτεροι. Και ξεχνώντας την, αφαιρώντας από τις επόμενες γενιές την ευκαιρία να γνωρίζουν το κληροδότημα και την στάση της, θα ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα, να οικοδομηθεί μελλοντικά ένας κόσμος διαφορετικός. Κάτι που να μην είναι απλώς το διεστραμμένο προϊόν της καταπίεσης και του ψεύδους».

Σημαντικότατα λόγια από τον Olalla, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να προβάλλονται στα απανταχού ελληνικά σχολεία. Μην τυχόν όμως και σηκώσουν κεφάλι οι Έλληνες! Μην τυχόν και πάρουν λίγη δύναμη στις δύσκολες στιγμές!

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του Ισπανού ελληνιστή για την Ελλάδα:





ΠΗΓΗ:
http://www.triklopodia.gr/ellinismos-mporei-afanisei-diastrofi-neas-taksis/

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Το ταξίδι του DNA – The DNA Journey



 Άνθρωποι από διαφορετικές χώρες μαζεύτηκαν για να πουν την γνώμη τους για την εθνικότητά τους αλλά και άλλες εθνικότητες. Στη συνέχεια έδωσαν δείγμα του DNA τους για ανάλυση.

Κάποιοι είπαν ότι είναι ξεκάθαρα "Πιο σημαντικοί από τους υπόλοιπους" λόγω της καταγωγής τους. Άλλοι ήταν απόλυτα σίγουροι για την ιστορία και την προέλευσή τους. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δήλωσαν και την αρνητική τους γνώμη για κάποιες άλλες εθνικότητες.

Τι έγινε όμως όταν έδωσαν δείγμα του DNA τους για να αναλυθεί; Τα αποτελέσματα μάλλον δεν τα περίμεναν. Η ανάλυση του ιστορικού κάθε ανθρώπου στο παρακάτω βίντεο, επιχειρεί να δείξει ότι όλοι είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με άλλες εθνικότητες και φυλές απ'όσο νομίζουμε.


"Αυτό θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό. Δεν θα υπήρχε εξτρεμισμός σε όλο τον κόσμο αν οι άνθρωποι ήξεραν την κληρονομιά τους" λέει μια από τις κοπέλες που συμμετείχαν, όταν είδε τα αποτελέσματα.

30 πράγματα που αν δεν κάνετε, όταν είστε νέοι, θα μετανιώσετε στα γεράματά σας.


Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι μεγάλη πηγή γνώσεων και πληροφοριών για τους νεότερους. Είναι πάντα να μοιραστούν τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά την διάρκεια της ζωή τους και να βοηθήσουν, όσο μπορούν τους νεότερους να μην σπαταλούν χρόνο σε καταστάσεις που δεν πρέπει και να απολαύσουν την ζωή τους στο μέγιστο. Οι νεότεροι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ακούσουν προσεχτικά τις συμβουλές των μεγαλύτερων.

Δείτε παρακάτω 30 πράγματα που θα μετανιώσετε, αν δεν τα κάνετε, όταν είστε νέοι.

1.Δεν ταξιδέψατε, όταν είχατε την ευκαιρία.

Τα ταξίδια γίνονται πιο σπάνια και δύσκολα, καθώς μεγαλώνουμε. Ειδικά, όταν έχουμε παιδιά και πρέπει να καλύψουμε τα έξοδα για 3 ή 4 άτομα και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

2.Δεν μάθατε μια ξένη γλώσσα.

Θα θυμώνετε με τον εαυτό σας, όταν θυμάστε, ότι κάνατε μια ξένη γλώσσα στο σχολείο και τώρα δεν θυμάστε τίποτα.

3.Το να μένετε σε μια άσχημη σχέση.

Όποιος έχει βγει από μια άσχημη σχέση, το μόνο που εύχεται, όταν κοιτάζει πίσω είναι να είχε φύγει νωρίτερα.

4.Δεν βάζετε αντηλιακό.

Ρυτίδες, κρεατοελιές και καρκίνος του δέρματος μπορούν να αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό, αν προστατεύετε τον εαυτό σας.

5.Χάνετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον αγαπημένο σας τραγουδιστή.

Μην χάνετε ευκαιρία να δείτε από κοντά το αγαπημένο σας συγκρότημα ή τραγουδιστή. Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία και δεν ξέρετε, αν θα έχετε ξανά την ευκαιρία να τους δείτε από κοντά.

6.Να φοβάστε να κάνετε πράγματα.

Κοιτώντας πίσω, θα αναρωτιέστε τι ακριβώς ήταν αυτό που σας φόβιζε.

7.Δεν έχετε την γυμναστική ως προτεραιότητα.

Ξοδεύουμε πολλές ώρες ξαπλωμένοι στον καναπέ. Όταν φτάσετε τα 40, 50 ή 60 θα εύχεστε να είχατε σηκωθεί από τον καναπέ.

8.Να καθορίζετε τον εαυτό σας με βάση τον ρόλο των φύλων.

Λίγα πράγματα είναι τόσο στενάχωρα, όσο το να ακούς έναν μεγάλο άνθρωπο να λέει: “Απλά δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα τότε.”

9.Δεν παραιτήστε από μια απαίσια δουλειά.

Σίγουρα, όλοι έχουμε λογαριασμούς που πρέπει να πληρωθούν. Ωστόσο, αν δεν είστε ευχαριστημένοι από την κατάστασή σας και δεν κάνετε κάτι να την αλλάξετε, μπορεί να ξυπνήσετε μια μέρα και να συνειδητοποιήσετε, ότι έχετε περάσει 40 χρόνια στην κόλαση.

10.Δεν προσπαθήσατε περισσότερο στο σχολείο.

Σίγουρα, δεν καθορίζουν οι βαθμοί την πορεία μας στην ζωή. Ωστόσο, όταν καταλάβετε πόσο ωραίο ήταν το να περνάτε την μέρα σας διαβάζοντας, θα μετανιώσετε που δεν προσπαθήσατε περισσότερο στο σχολείο.

11.Δεν καταλαβαίνατε πόσο όμορφοι ήσασταν.

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, κάνοντας παράπονα για την εμφάνισή μας. Η αλήθεια είναι, ότι είμαστε η καλύτερη και ομορφότερη εκδοχή του εαυτού μας.

12.Φοβόσασταν να πείτε “Σε αγαπώ.”

Όταν μεγαλώσετε, θα καταλάβετε, ότι δεν έχει σημασία αν η αγάπη σας βρήκε ανταπόκριση, αλλά θα είστε περήφανοι, που εκφράσατε τα συναισθήματά σας.

13.Δεν ακούσατε τις συμβουλές των γονιών σας.

Πιθανότατα δεν ακούγατε τις συμβουλές των γονιών σας, όταν ήσασταν νέοι, αλλά η αλήθεια είναι, ότι είχαν δίκιο στα περισσότερα που σας είπαν.

14.Είχατε εγωκεντρική συμπεριφορά, όταν ήσασταν νέοι.

Αυτό πραγματικά θα το μετανιώσετε, μεγαλώνοντας.

15.Δίνατε παραπάνω αξία την γνώμη των άλλων.

Σε 20 χρόνια από τώρα δεν θα σας ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη των ανθρώπων, που τώρα δίνετε τόση σημασία.

16.Στηρίζετε τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό σας.

Το να στηρίζετε τα όνειρα των άλλων είναι πολύ όμορφο και τρυφερό, αλλά όχι όταν έρχεται η δική σας στιγμή για να λάμψετε.

17.Δεν προχωράτε μπροστά.

Οι μεγάλοι άνθρωποι, κοιτώντας πίσω βλέπουν τις περιόδους που είχαν κολλήσει σε κάποια κατάσταση ως χάσιμο χρόνου.

18.Δεν υπερασπίζεστε τον εαυτό σας.

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς.

19.Δεν ασχολείστε με τον εθελοντισμό.

Καθώς μεγαλώνετε, ότι το να βοηθάς ανθρώπους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση είναι πηγή μεγάλης χαράς και προσωπικής ικανοποίησης.

20.Παραμελείτε τα δόντια σας.

Να πλένετε και να περιποιείστε τα δόντια σας. Επίσης, να πηγαίνετε συχνά στον οδοντίατρο.

21.Δεν περνάτε αρκετό χρόνο με τους παππούδες σας, πριν πεθάνουν.

Οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικοί είναι οι παππούδες μας παρά μόνο, όταν είναι αργά. Οι παππούδες μπορούν να λύσουν πολλές απορίες σχετικά με τις ρίζες μας, αρκεί να τους ρωτήσουμε έγκαιρα.

22.Δουλεύετε πάρα πολύ.

Μεγαλώνοντας θα εύχεστε να είχατε περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας, παρά στην δουλειά.

23.Δεν μάθατε να μαγειρεύετε καλά το αγαπημένο σας φαγητό.

Αν μάθετε να μαγειρεύετε καλά τουλάχιστον ένα γεύμα θα απογειώσετε τα πάρτι και τα τραπέζια που κάνετε.

24.Δεν ολοκληρώνετε αυτά που ξεκινάτε.

Όλοι έχουμε ένα όνειρο που κάποτε ξεκινήσαμε, αλλά τελικά το αφήσαμε στην μέση. Σίγουρα, μεγαλώνοντας, θα το μετανιώσουμε.

25.Δεν αφήσατε τις φιλίες να κάνουν τον κύκλο τους.

Οι άνθρωποι εξελίσσονται. Το να προσκολλάστε σε παρελθούσες μόνο θλίψη και στεναχώρια μπορεί να φέρει.

26.Δεν παίξατε αρκετά με τα παιδιά σας.

Μεγαλώνοντας, θα καταλάβετε, ότι η περίοδος που τα παιδιά ήθελαν να παίξουν μαζί σας μέχρι την περίοδο που σας ζητούν να βγείτε έξω από το δωμάτιό σας είναι πάρα πολύ σύντομη.

27.Να παίρνετε ένα μεγάλο ρίσκο (ειδικά στον έρωτα).

Το να ξέρετε, ότι τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σας κάνατε την υπέρβαση μπορεί να είναι μεγάλη παρηγοριά στα γεράματα.

28.Δεν καλλιεργείτε τις κοινωνικές σας σχέσεις.

Όταν είστε νέοι μπορεί να σας φαίνεται βαρετό, αλλά αργότερα θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολλά μπορείτε να κερδίσετε από αυτές τις σχέσεις.

29.Ασχολείστε με ανούσια δράματα.

Πραγματικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος.

30.Ανησυχείτε υπερβολικά για κάποια πράγματα.

Ηρεμήστε. Είτε ανησυχείτε, είτε όχι τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

http://www.tilestwra.com/30-pragmata-pou-an-den-kanete-otan-iste-nei-tha-metaniosete-sta-geramata-sas/


CETA, η κρυφή παγίδα


Θεωρείται πως η ΤΤΙΡ είναι ο Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και να μην ψηφιστεί – ενώ οι Γερμανοί ανησυχούν πολύ για τη σύσκεψη της Λέσχης του Διαβόλου στη Δρέσδη

.Οι αναφορές στη ανίερη, μυστική συμφωνία ΤΤΙΡ που προωθούν οι Η.Π.Α., με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης των επιχειρηματικών ομίλων τους απέναντι στα ευρωπαϊκά κράτη, είναι πάρα πολλές – ειδικά λόγω των μεγάλων διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα εναντίον της στη Γερμανία. Αυτό που προκάλεσε πάντως τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν η μυστικότητα των διαπραγματεύσεων – οι οποίες διενεργούνται πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ απαγορεύεται να δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα.

Εν τούτοις, οι Η.Π.Α. δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ΤΤΙΡ (πηγή) αλλά, αντίθετα, για την πολύ λιγότερο γνωστή ομοειδή της, για την CETA – η οποία αποτελεί επίσης έναν τρόπο υιοθέτησης μίας παράλληλης δικαστικής οδού, η οποία θα δίνει πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στις πολυεθνικές (πηγή).

Η συμφωνία CETA αφορά τον Καναδά και την ΕΕ, ενώ προωθήθηκε έξυπνα στον Καναδά, με την έννοια πως θα ωφελούταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αύξηση των εξαγωγών του στην Ευρώπη (γράφημα) – μία τεχνική που χρησιμοποιούν οι Η.Π.Α. επίσης στην ΕΕ για την ΤΤΙΡ, για να πείσουν για τα πλεονεκτήματα της.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Καναδάς, εξαγωγές, CETA

.

Περαιτέρω, φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, όσον αφορά την CETA έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς να είναι γνωστό στους Πολίτες – παρά το ότι προβλέπονται και σε αυτήν ιδιωτικά διαιτητικά δικαστήρια, μέσω των οποίων θα παρακάμπτεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν επικυρωθεί η CETA, θα έχει τη δυνατότητα κάθε αμερικανικός όμιλος, ο οποίος θα διατηρεί ένα μικρό υποκατάστημα στον Καναδά, να καταθέτει αγωγή εναντίον οποιουδήποτε ευρωπαϊκού κράτους θεωρεί πως βλάπτει τα συμφέροντα του – ενώ η εκδίκαση θα διενεργείται από ένα ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο.

Φυσικά επίσης κάθε καναδικός, αφού η συμφωνία αφορά τον Καναδά και την ΕΕ. Για παράδειγμα, εάν η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», η οποία είναι θυγατρική της καναδικής Eldorado Gold, έχει την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση της προξενεί ζημίες στις Σκουριές με τις αποφάσεις της, τότε θα έχει τη δυνατότητα να την καταγγείλει σε κάποιο ιδιωτικό δικαστήριο – ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη ή για οτιδήποτε άλλο.

Περαιτέρω, εάν η CETA επικυρωθεί, αλλά όχι η ΤΤΙΡ, οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα έχουν σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα της ΤΤΙΡ, χωρίς τα μειονεκτήματα της – με την έννοια ότι, θα ανταγωνίζονται μεν τις ευρωπαϊκές εταιρείες στην ΕΕ, μέσω των θυγατρικών τους στον Καναδά, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο στις Η.Π.Α.

Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.

Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Monsanto δεν μπορεί να προωθήσει την έγκριση ενός γενετικά μεταλλαγμένου προϊόντος της στην Ευρώπη, ή μία άλλη όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Αντίθετα, η CETA δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις Η.Π.Α. – οπότε εύλογα οι αμερικανοί δεν πιέζουν για την υπογραφή της ΤΤΙΡ συμβιβαζόμενοι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αφού η CETA τους είναι πολύ πιο ωφέλιμη. Ακόμη χειρότερα, τα ιδιωτικά δικαστήρια των επενδυτών θα μπορούσαν να αποφασίσουν πως οι αμερικανικές απόψεις υπερισχύουν των ευρωπαϊκών και καναδικών – ενώ, στις περιπτώσεις που θα υπάρχει σύγκρουση, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν τους περιοριστικούς κανόνες της ΤΤΙΡ, παρά το ότι δεν θα έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η υπογραφή της CETA από την ΕΕ και τον Καναδά χωρίς την ΤΤΙΡ της ΕΕ με τις Η.Π.Α. θα ήταν καταστροφική – γεγονός που επεξηγεί την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, όσον αφορά την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Λογικά λοιπόν θεωρείται πως η ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει όλες τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και τελικά να μην ψηφιστεί – όταν στο παρασκήνιο θα υπογράφεται η CETA με τον Καναδά, η οποία θα τους εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.

Έτσι θα έχουν πετύχει μία διπλή νίκη, ενοχοποιώντας για την αποτυχία υπογραφής της ΤΤΙΡ τους Ευρωπαίους Πολίτες – οι οποίοι θα έχουν αυτοπαγιδευθεί, χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Επιμύθιο
Ολοκληρώνοντας, οφείλει να προσθέσει κανείς πως η υποψήφια πρόεδρος των Η.Π.Α. αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες δημιουργίας ενός Οικονομικού ΝΑΤΟ, με αυτήν ακριβώς την ονομασία – γεγονός που ίσως σημαίνει μεταξύ άλλων πως οι Η.Π.Α. θα επιδιώξουν να επιλύσουν τα τεράστια οικονομικά τους προβλήματα, ληστεύοντας την Ευρώπη, όπως έκαναν τη δεκαετία του 1980 με την Ιαπωνία.

Στα πλαίσια αυτά αρκετοί Γερμανοί, ιδίως οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας, ανησυχούν ιδιαίτερα από τη διεξαγωγή της ετήσιας συνόδου της Λέσχης Bilderberg στη Δρέσδη – πολύ περισσότερο επειδή παραδοσιακά διεξάγεται στις Η.Π.Α. στα έτη των προεδρικών εκλογών και όχι στην Ευρώπη.

Με δεδομένο δε το ότι, τη σύσκεψη της Λέσχης στην Ελλάδα (2009) ακολούθησε η χρεοκοπία της, ενώ την περυσινή στην Αυστρία η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος, το μεταναστευτικό και η παραίτηση της κυβέρνησης της, έχουν την άποψη πως αυτή τη φορά έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο η Γερμανία – η οποία προσπαθεί, με τη βοήθεια της κρίσης χρέους, να ανεξαρτητοποιηθεί από την υπερδύναμη, ιδρύοντας το δικό της οικονομικό τέταρτο Ράιχ στην Ευρώπη.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές αναφορές στα μεγάλα ΜΜΕ της Γερμανίας για τη Λέσχη του Διαβόλου (πηγή), ενώ θεωρείται πως η Αχίλλειος πτέρνα της χώρας είναι το τραπεζικό της σύστημα – ειδικά η Deutsche Bank, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η Lehman Brothers της Ευρώπης (πηγή). Ο χαρακτηρισμός αυτός πάντως δεν είναι καθόλου λανθασμένος, αφού η τράπεζα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα (άρθρο) – τα οποία βέβαια καταφέρνει να καλύπτει μέχρι στιγμής, αλλά όλα τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης.


ΠΗΓΗ: 
http://www.analyst.gr/2016/05/13/ceta-i-krifi-pagida/

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς με Πτι Μπερ, έτοιμο σε 15 λεπτά!!!


Τι χρειαζόμαστε: 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
1 κουτί γάλα εβαπορέ 
3 βανίλιες 
1 κουτί κρέμα στο μεταλικό κουτακι MORFAT, ERMOL κτλ.
2 πακέτα πτί μπερ
 Πώς το κάνουμε:
 Στρώνω σ΄ενα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, χτυπάω όλα τα υλικά με το μίξερ και περιχύνω το μίγμα πάνω απο τα μπισκότα τέλος βάζω απο πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα. 

Βάζω το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβω ακριβως στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς. 
Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε μπορείτε μέσα στην κρέμα να βάλετε σταγονίτσες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει.

 http://www.linelife.gr/

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Πότε ένας άνθρωπος θεωρείται μορφωμένος


Ρώτησαν κάποτε τον φιλόσοφο Σωκράτη πότε ένας άνθρωπος θεωρείται μορφωμένος.
Δεν ανέφερε καθόλου την συσσώρευση γνώσεων. Απεναντίας απάντησε με τον εξής τρόπο:

«Η μόρφωση, είναι θέμα συμπεριφοράς.

Ποιους ανθρώπους θεωρώ μορφωμένους;
1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές...

2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική...

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές

4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα...

5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους...

6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους...

7. Αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...».

www.iPaideia.gr

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αυτή η άσκηση «καίει» περισσότερες θερμίδες απ’ ότι 1000 κοιλιακοί!


Έχει κερδίσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, καθώς συνδυάζει τα οφέλη της γυμναστικής με… την ακινησία! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε 5 λεπτά κάθε μέρα και θα δείτε τα αποτελέσματα άμεσα καθώς γυμνάζει τους μυς όλου του σώματος! Και τους κοιλιακούς! Μπορεί να μοιάζει παιχνιδάκι, όμως το δοκιμάσαμε και πιστέψτε μας: δεν είναι τόσο εύκολο να μείνετε στην ίδια θέση, στηριζόμενοι στους αγκώνες και τα πόδια σας, για πολλή ώρα. Γι” αυτό μόλις 5 λεπτά, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, αρκούν. Το πιο σημαντικό είναι η σωστή τοποθέτηση του σώματος. Πρέπει να σχηματίζετε τη λεγόμενη “σανίδα». Στηριχτείτε στους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Οι αγκώνες θα πρέπει να βρίσκονται στο άνοιγμα των ώμων σας, ευθυγραμμίστε τη σπονδυλική σας στήλη με το πάτωμα και μη ζορίζετε τον αυχένα σας. Εάν θέλετε να αυξήσετε τη δυσκολία, μπορείτε να σηκώσετε ελαφρά το ένα χέρι ή πόδι σας. Στην αρχή μπορεί να μην αντέξετε 5 λεπτά, οπότε κάντε ένα μικρό διάλειμμα, πάρτε μια ανάσα και συνεχίστε. Κάντε τουλάχιστον 5 επαναλήψεις. Επίσης, καλό θα ήταν να γυμνάζεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

- See more at:  http://newsone.gr/texnologia/1026437-#sthash.JpW314pG.dpuf

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ένα υπέροχο μάθημα αυτογνωσίας


Υπάρχει μια παλιά ιστορία για ένα παιδί που πήγε να ζητήσει τη βοήθεια ενός σοφού….
«Ήρθα, δάσκαλε, γιατί νοιώθω τόσο ασήμαντος που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα.
Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι είμαι αδέξιος και χαζός. Πως μπορώ να βελτιωθώ; Τι μπορώ να κάνω για να με εκτιμήσουν περισσότερο;»
Ο δάσκαλος, χωρίς να τον κοιτάξει, του είπε:
«Πόσο λυπάμαι, αγόρι μου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί πρώτα πρέπει να λύσω ένα δικό μου πρόβλημα. Μετά, ίσως..» και ύστερα από μια παύση συνέχισε : «Αν θέλεις να με βοηθήσεις εσύ, μπορεί να λύσω γρήγορα το πρόβλημά μου και μετά να μπορέσω να σε βοηθήσω.»
«Ε …;μετά χαράς, δάσκαλε» είπε διστακτικά ο νεαρός, νοιώθοντας ότι τον υποτιμούσαν για άλλη μια φορά και μετέθεταν τις ανάγκες του.
«Ωραία» συνέχισε ο δάσκαλος. Έβγαλε το δαχτυλίδι που φορούσε στο αριστερό του χέρι και το έδωσε στο αγόρι, λέγοντας :»Πάρε το άλογο που είναι εκεί έξω και τρέξε στην αγορά. Πρέπει να πουλήσω αυτό το δαχτυλίδι για να πληρώσω ένα χρέος. Είναι ανάγκη να πάρεις όσο περισσότερα χρήματα μπορείς για αυτό. Και με κανέναν τρόπο μη δεχτείς λιγότερα από ένα χρυσό φλουρί. Πήγαινε και έλα με το χρυσό φλουρί όσο πιο γρήγορα μπορείς.»
Ο νεαρός πήρε το δαχτυλίδι κι έφυγε. Μόλις έφτασε στην αγορά άρχισε να προσφέρει το δαχτυλίδι στους εμπόρους που το κοίταζαν με κάποιο ενδιαφέρον, ώσπου ο νεαρός έλεγε τι ζητούσε γι’ αυτό.
Όταν το παιδί έλεγε «ένα χρυσό φλουρί» άλλοι γελούσαν, άλλοι του γύριζαν τις πλάτες και μόνο ένας γέροντας φάνηκε αρκετά ευγενικός για να μπει στον κόπο να του εξηγήσει ότι ένα χρυσό φλουρί ήταν πάρα πολύ για ένα δαχτυλίδι. Θέλοντας να βοηθήσει, ένας του πρόσφερε ένα ασημένιο νόμισμα κι ένα μπακιρένιο τάσι, όμως, ο νεαρός είχε οδηγίες να μη δεχτεί λιγότερα από ένα χρυσό φλουρί κι έτσι απέρριψε την προσφορά.
Αφού προσπάθησε να πουλήσει το κόσμημα σε όποιον συνάντησε στο δρόμο του στην αγορά – και σίγουρα θα ήταν πάνω από εκατό άτομα – , παραδέχτηκε την αποτυχία του, καβάλησε το άλογο και γύρισε πίσω.
Πόσο θα ήθελε ο νεαρός να είχε ένα χρυσό φλουρί για να το δώσει στο δάσκαλο και να τον γλυτώσει από το πρόβλημά του. Έτσι, θα έπαιρνε κι αυτός τη συμβουλή και τη βοήθεια του δασκάλου.
Μπήκε μέσα στην κάμαρη.
«Δάσκαλε» είπε, «λυπάμαι. Είναι αδύνατο να τα καταφέρω. Ίσως να μπορούσα να πάρω δύο ή τρία ασημένια, όμως, νομίζω ότι δεν μπορώ να γελάσω κανέναν για την πραγματική αξία του δαχτυλιδιού.»
«Αυτό που είπες είναι πολύ σημαντικό, νεαρέ μου φίλε» απάντησε χαμογελώντας ο δάσκαλος. «Πρέπει πρώτα να μάθουμε την αληθινή αξία του δαχτυλιδιού. Καβάλησε πάλι το άλογο και πήγαινε στον κοσμηματοπώλη. Ποιος άλλος θα ξέρει καλύτερα; Πες του ότι θέλεις να το πουλήσεις και ρώτησέ τον πόσα μπορεί να πιάσει.Ομως, μην του το πουλήσεις όσα κι αν σου προσφέρει. Γύρισε πίσω με το δαχτυλίδι.»
Ο νεαρός καβάλησε το άλογο κι έφυγε πάλι.
Ο κοσμηματοπώλης εξέτασε το δαχτυλίδι στο φως του κεριού, το κοίταξε με το φακό, το ζύγισε και μετά είπε στο παιδί:
«Πες στο δάσκαλο, αγόρι μου, ότι αν θέλει να το πουλήσει αμέσως, δεν μπορώ να του δώσω παραπάνω από πενήντα οχτώ χρυσά φλουριά για το δαχτυλίδι του.»
«Πενήντα οχτώ χρυσά;» φώναξε το παιδί.
«Ναι» απάντησε ο κοσμηματοπώλης. «Βέβαια,, με λίγη υπομονή θα μπορούσαμε να βγάλουμε γύρω στα εβδομήντα χρυσά φλουριά, όμως, αν είναι επείγον …;»
Ο νεαρός έτρεξε συγκινημένος στο σπίτι του δασκάλου να του πει τα καθέκαστα.
«Κάθισε» του είπε ο δάσκαλος αφού τον άκουσε. «Είσαι κι εσύ σαν αυτό το δαχτυλίδι. ‘Ενα πολύτιμο και μοναδικό κόσμημα. Και σαν τέτοιο, πρέπει να σ΄εκτιμήσει ένας αληθινός ειδικός. Γιατί στη ζωή σου γυρίζεις εδώ κι εκεί ζητώντας να εκτιμήσει ο καθένας την πραγματική σου αξία;»
Και μ’ αυτά τα λόγια, έβαλε πάλι το δαχτυλίδι στο μικρό του δάχτυλο του αριστερού του χεριού…
πηγη thesecretrealtruth

http://www.ipaideia.gr/ena-iperoxo-mathima-autognosias-1.htm