MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ.


του Χρυσόστομου Μαυροθαλασσίτη
Ιατρός-Καρδιολόγος
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Όλα στο σώμα μας δονούνται με μια συγκεκριμένη συχνότητα ή αλλιώς πάλλονται σε μια συγκεκριμένη αρμονική ταλάντωση.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 : Παρμένο από τη γνώση των Παιδιάτρων. Ας πάμε πίσω τότε που ήμασταν έμβρυα. Ο ήχος που ακούγαμε ήταν ο ήχος από τα έντερα της μητέρας. Γι' αυτό όταν μας έλειπε, αυτός ο νανουριστικός θόρυβος, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής μας τι κάναμε κλαίγαμε. Αν όμως η μητέρα μας έβαζε δίπλα σε μια ηλεκτρική σκούπα, η ακόμα καλύτερα δίπλα στο πλυντήριο ρούχων, ο ήχος του μας ηρεμούσε. Γιατί; Μα πολύ απλά μας θύμιζε τον ήχο από την κοιλιά της μαμάς.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: Παρμένο από τους ΩΡΛ. Όταν έχετε ζάλη και δεν θέλετε να πάρετε χάπια για την ζάλη, τι θα μπορούσατε να κάνετε; Παίρνετε ένα παλιό ρολόι από τα πρώτα ξυπνητήρια που κυκλοφόρησαν και το βάζετε δίπλα στο γερό αυτί σας. Ή κάτω από το μαξιλάρι σας για να μην το ακούει η γυναίκα σας και γκρινιάζει, χάχα. Κοιμόσαστε όλο το βράδυ υπό τους χτύπους του ρολογιού που είναι 60 κατά λεπτό. Το επόμενο πρωί η ζάλη έχει εξαφανιστεί.

Το ξυπνητήρι χτυπάει τους ήχους του έναν σε κάθε δευτερόλεπτο. Μα πόσος νομίζετε ότι είναι ο παλμός που πάλλεται το σώμα σας, ως και κάθε όργανο ξεχωριστά! 60 παλμοί το λεπτό.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3: Παρμένο από τους γαστρεντερολόγους. Τι γίνεται τώρα. Ας πούμε ότι έχουμε ένα πρόβλημα στο πεπτικό μας σύστημα. Δεν χωνεύουμε καλά. Δηλ. το φαγητό αντί να περάσει σε μια ώρα από το στομάχι στο έντερο κάνει 2,3 ή περισσότερες ώρες. Άρα αργεί. Αυτό σημαίνει ότι το πεπτικό μας σύστημα έχει συντονιστεί σε χαμηλότερους παλμούς. Αντί για 60 παλμούς το λεπτό πάλλετε στους 52 παλμούς το λεπτό.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4: Παρμένο από τους Ψυχιάτρους. Ας πούμε τώρα ότι έχουμε ένα πιο βαθύ πρόβλημα. Δεν μπορούμε να χωνέψουμε με τίποτα κάτι που μας συμβαίνει. Τότε καταπίνουμε το πρόβλημα βαθιά μέσα μας. Με άλλα λόγια το σωματοποιούμαι. Κι όπου πάει. Ας πούμε ότι το δικό μου πρόβλημα πήγε και κάθισε στην μέση μου πίσω και βαθιά, δηλ. στο πάγκρεας. Τότε θα νιώθω ένα πόνο χαμηλά στη ράχη μου αλλά όχι επιδερμικά, αρκετά βαθιά. Το πάγκρεας μου πάλλεται σε ψηλούς παλμούς, πχ 85.
Σημ. Το πόσους παλμούς θα πάλλεται εξαρτάται από την χρονιότητα της νόσου. Αν το όργανο έχει αποκάμει θα δουλεύει με χαμηλούς παλμούς. Αλλιώς βρίσκεται σε οξεία κατάσταση, οπότε θα πάλλεται με υψηλούς παλμούς.

ΑΣΚΗΣΗ: Εκπαίδευση με το άγγιγμα. Θα κάνουμε τώρα μια απλή άσκηση. Θα ακουμπήσουμε τα χέρια μας με ανοιχτές τις παλάμες πάνω από την κοιλιά μας ή πίσω από την μέση μας , ανάλογα που έχουμε το πρόβλημα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα αισθανθούμε μια ζέστη, ή ένα γλυκό πόνο, ή έντονη θερμότητα σαν κάποιος να μας έβαλε φωτιά στα χέρια και στο σημείο του πόνου. Αν νοιώσουμε κάτι από τα παραπάνω είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν είναι απαραίτητο να ακουμπάνε τα χέρια μας πάνω στο σώμα μας. Μπορούμε να τα έχουμε και σε κάποια απόσταση πχ δέκα εκατοστά από το δέρμα μας και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Εν αρχή ην ο λόγος. Τι σημαίνει αυτό. Η πρωταρχική ενέργεια που γέννησε τις άλλες ήταν ο λόγος δηλ. ο ήχος. Το ενεργειακό κομμάτι δεν περικλείεται μόνο στον ήχο. Εμείς μόνο αυτό μπορούμε να ακούσουμε. Το μεγαλύτερο κομμάτι ενέργειας περικλείεται στη σιωπή που παρεμβάλλεται, στην ρυθμικότητα ως και στον τονισμό των παύσεων που παρεμβάλλονται μεταξύ των ήχων.
Στο σώμα μας τώρα η συχνότητα που δονείται είναι η συχνότητα της καρδιάς. Είναι η ρυθμικότητα της παλλόμενης καρδιάς. Σε κάθε δευτερόλεπτο έχουμε δύο καρδιακούς ήχους, τον 1Ο και τον 2Ο , που ακούγονται κάπως έτσι. Τάάά Τά, Τάάά Τά, Τάάά Τά κοκ.
Εκπαίδευση με τον ήχο.
Την ώρα που θα αγγίζεται το σώμα σας θα ακούτε και το παρακάτω τραγούδι. Έτσι θα μεταφέρετε τις δονήσεις του τραγουδιού πάνω στο σώμα σας και θα επαναπρογραμματίσετε τον παλμό σας στο όργανο που υποφέρει.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Eνα εκπαιδευτικό τραγούδι που λέγεται ΜΑΝ Ο ΤΟ – ΝU. (βρίσκεται στην διεύθυνση https://youtu.be/sQh7fr53Xy0 ) Το συγκεκριμένο περιγράφει με ακριβή τρόπο αυτό που θέλω να σας δείξω. Ξεκινάει με τους καρδιακούς ήχους πρώτα με τον 2Ο (από τα 0 δευτερόλεπτα μέχρι τα 16 δευτερόλεπτα). Mετά με τον 1Ο και τον 2Ο μαζί. (από τα 17 δευτερόλεπτα μέχρι τα 36 δευτερόλεπτα). Μετά τα 37 δευτερόλεπτα μέχρι το 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα ακολουθεί ένας ήχος ΜΜΜΜ, που επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Αυτός ο ήχος καλεί τα κύτταρα μας να συντονιστούν στην συχνότητα των 60 παλμών. Είναι σαν να τα ξεσηκώνει να δουλέψουν στον ήχο των 60 sec και μόνο. Μετά ξαναμπαίνει ο ήχος της καρδιάς. Στα 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα κόβονται οι ήχοι της καρδιάς γιατί όλα τα κύτταρα μας έχουν συντονιστεί στον ρυθμό των 60 κύκλων ανά λεπτό. Τότε μαζί με το ηλεκτρικό βιολί που ακούγεται φανταστείτε ότι χορεύετε με τον εαυτό σας ένα χορό επιβράβευσης που πετύχατε αυτό που θέλετε να τους πείτε. Κάθε φορά μα κάθε φορά, που σταματούν οι καρδιακοί τόνοι θα επιβραβεύετε τα κύτταρα σας με ένα γρήγορο χορό σαν ένα γρήγορο λικνιστικό μπλουζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου