MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

6 κόλπα για να καθαρίσετε τη βουλωμένη μύτη στη στιγμή


Ένα κρυολόγημα μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, ειδικά όταν συμβαίνουν αλλαγές στη θερμοκρασία ή στον καιρό ή όταν μπαίνει η άνοιξη ή το φθινόπωρο. Χαρακτηρίζονται από μια γενική αίσθηση αδιαθεσίας και το σήμα κατατεθέν: τη βουλωμένη μύτη.

Πρώτα απ’όλα, αυτό δυσκολεύει την παροχή οξυγόνου στο υπόλοιπο σώμα σας και, δεύτερον, η αναπνοή από το στόμα συνήθως δεν βελτιώνει την κατάσταση.

Γι’αυτό είναι σημαντικό να βρείτε έναν τρόπο να καθαρίσετε τη βουλωμένη μύτη -αυτό μπορεί να μειώσει κάποιες από τις συνηθισμένες ενοχλήσεις που συνοδεύουν το κρυολόγημα.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για να καθαρίσετε τη βουλωμένη μύτη σας γρήγορα επειδή, αν δεν τον κάνετε, θα συνεχίσετε να αισθάνεστε όλο και πιο άσχημα.

1. Φάτε πικάντικες τροφές για να καθαρίσετε τη βουλωμένη μύτη

Οι πικάντικες τροφές συμβάλλουν στη διάλυση της βλέννας, γεγονός που με τη σειρά του θα καθαρίσει τα φραγμένα ιγμόρειά σας στη στιγμή. Η επίδραση αυτή μπορεί να μη διαρκέσει πολύ, όμως γιατί να μην ωφεληθείτε από αυτά που τρώτε;

Για να αξιοποιήσετε αυτές τις ιδιότητες, προσθέστε στα γεύματά σας συστατικά όπως κρεμμύδι και σκόρδο, κατά προτίμηση ωμά ή καρυκεύματα όπως wasabi. Μπορείτε επίσης να φάτε ωμές κόκκινες καυτερές πιπεριές, συμπεριλαμβανομένων των πιπεριών σεράνο και τζαλαπένο.

Όσα περισσότερα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά προσθέσετε στη διατροφή σας, τόσο περισσότερο θα ωφεληθείτε.

2. Κάντε μασάζ στα ιγμόρειά σας

 Τα ιγμόρειά σας είναι τα σημεία ακριβώς δίπλα στο ρινικό διάφραγμα.

Εκεί μπορεί να συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα βλέννας, έτσι κάντε κυκλικό μασάζ για να συμβάλετε στη διάλυσή της, κάτι που κάνει την πίεση και το βούλωμα της μύτης λιγότερο ενοχλητικά.

Πώς γίνεται;

Με το δείκτη και το μεσαίο σας δάχτυλο, πιέστε ακριβώς κάτω από τις κόγχες των ματιών και κάντε κυκλικές κινήσεις.
Κάντε μασάζ για είκοσι με τριάντα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να πιέζετε τα σημεία που είναι πιο κοντά στη μύτη σας και ακριβώς κάτω από τα μάτια σας.
Τέλος πιέστε τα μάγουλά σας με τους αντίχειρές σας και κάντε τους μασάζ με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω.

3. Ελέγξτε την αναπνοή σας

Έχετε ποτέ βουλώσει τα αφτιά σας και τη μύτη σας για να ξεβουλώσετε τα ιγμόρειά σας; Αν ναι, θα βρείτε την παρακάτω τεχνική πολύ παρόμοια.

Πώς γίνεται;

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κρατήστε τη μύτη σας. Έπειτα προσπαθήστε να βγάλετε αέρα από τη μύτη σας ενώ περπατάτε, σε σημείο που να αρχίσετε να αισθάνεστε ενόχληση.
Τώρα αφήστε τη μύτη σας και αναπνεύστε κανονικά. Καθίστε και σε μερικά λεπτά θα συνειδητοποιήσετε ότι οι αεροφόρες οδοί σας έχουν ανοίξει.

4. Παραδοσιακή θεραπεία: χρησιμοποιήστε αλατόνερο

Σε αυτή την περίπτωση έχετε δύο επιλογές: να αγοράσετε διάλυμα αλατόνερου από κάποιο φαρμακείο ή να το φτιάξετε εσείς στο σπίτι.

Και οι δύο λύσεις είναι εξίσου αποτελεσματικές, όμως προτιμάμε πάντα τις σπιτικές θεραπείες, ειδικά όταν είναι τόσο απλές: απλώς βράστε λίγο νερό με αλάτι και αφήστε το να κρυώσει.

Μόλις έχετε το διάλυμα, χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να ρίξετε το υγρό στα ρουθούνια σας, όπου θα λειτουργήσει ως διάλυμα καθαρίζοντας τις φραγμένες ρινικές οδούς σας άμεσα.

5. Η μέντα είναι εχθρός της βλέννας

Όπως ξέρετε, η μέντα χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση από τα αναπνευστικά προβλήματα που συνδέονται με το κρυολόγημα, επειδή περιέχει οξικό και ασκορβικό οξύ.

Αυτές οι χημικές ουσίες είναι τόσο αποτελεσματικές που μετά από μερικές μόνο εισπνοές μενθόλης ή αλοιφών με βάση τη μενθόλη το πρόβλημα εξαφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά.

6. Κάντε ένα καυτό ντους

Ο ατμός του νερού εισχωρεί στις αναπνευστικές οδούς με τρόπο που διαλύει κάθε εμπόδιο, βοηθώντας σας να αναπνεύσετε επιτέλους βαθιά.

Επιπλέον μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού μέσα στις ρινικές οδούς μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη συμφόρηση.

Μην ανησυχείτε ότι η τεχνική του ντους μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας. Όταν έχετε τελειώσει το ντους σας, σκουπιστείτε καλά και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να απαλλαγείτε με τη βοήθεια του νερού από όλα αυτά τα μικρόβια που προέρχονται από τα φτερνίσματα και το βήχα σας.

Να θυμάστε τις παραπάνω συμβουλές, επειδή δυστυχώς όλοι θα τις χρειαστούμε κάποια στιγμή.

Χάρη στις συμβουλές μας θα μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο στη ζωή σας αν προκύψει το πρόβλημα της βουλωμένης μύτης. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

http://www.fumara.gr/6-kolpa-gia-na-katharisete-ti-voulomeni-miti-sti-stigmi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου