MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



ΑΡΘΡΟ του Νίκου Οικονόμου

Κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο έδειξε στο τελικό κυπέλλου ο διαιτητής Γιάχος. Αρνητικός πρωταγωνιστής ενός αγώνα  για άλλη μια φορά ο διαιτητής.
 Μια διαιτησία που έκανε τους φιλάθλους του ολυμπιακού να αηδιάσουν και να εκνευριστούν , όχι γιατί αδίκησε την ομάδα τους αλλά γιατί την εξέθεσε με τα αψυχολόγητα σφυρίγματα του.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που αποφάσισα να μην πάω στο γήπεδο αλλά να παρακολουθήσω  το παιχνίδι από την τηλεόραση.
Ο τελικός κυπέλλου είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου, για αυτό τον λόγο άλλωστε γίνεται στο τέλος της περιόδου.  Είναι μια γιορτή  που εμπεριέχει  την δυνατότητα ανατροπής των προγνωστικών. 
Μπορεί  να γίνει πραγματικότητα το μη αναμενόμενο , υπάρχουν άλλωστε παραδείγματα : Πανιώνιος, Καστοριά, Λάρισα, ΟΦΗ . Μια μικρή ομάδα να κατακτήσει το Κύπελλο γιατί είναι μόνο ένας αγώνας.
Κάνοντας κατάθεση ψυχής θέλω να πω τούτο , ήθελα η ομάδα μου παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να έπαιρνε το Κύπελλο όμως δεν θα με ένοιαζε αν το έχανε, ήθελα να το πάρει ο Αστέρας έχει κάνει μια καλή χρονιά και δικαιούται την αμοιβή του. 
Εμείς οι Ολυμπιακοί έχουμε χορτάσει από Κύπελλα και Πρωταθλήματα.
 Θα ήταν ένα βήμα μπροστά για το ποδόσφαιρο με το  να πάρει το Κύπελλο μια επαρχιακή ομάδα.
Σε αυτές τις σκέψεις  μου μπήκε ταφόπλακα από μια κάκιστη διαιτησία. Οι  διαιτητές Γιάχος  και Τριτσώνης με τις αποφάσεις τους τίναξαν το παιχνίδι.  Προσπαθούσα να βρω δικαιολογία για τον μη καταλογισμό  πέναλτι στην φάση του Μανιάτη.
Πιστεύω ότι  ο Μανιάτης έβαλε έξυπνα το σώμα του και τους ξεγέλασε , στο μη καταλογισμό πέναλτι έπαιξε ρόλο και η φανέλα του Ολυμπιακού , είναι το πλεονέκτημα της μεγάλης ομάδας, στις όποιες αμφιβολίες είχε ο διαιτητής.
 Εμείς  οι θεατές – κριτικοί και οι δημοσιογράφοι-κριτικοί έχουμε το πλεονέκτημα της επανάληψης της φάσης στην τηλεόραση αρκετές φορές, οι διαιτητές πρέπει να αποφασίσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα λογικό είναι το ανθρώπινο λάθος έτσι το δικαιολόγησα.
 Όπως και την φάση του Χολέμπας είπα εδώ μας χαρίστηκε δεν θέλει να χαλάσει την γιορτή. 
Στην παράταση τα τίναξε όλα στον αέρα σε δύο ίδιες περιπτώσεις, οι οποίες έγιναν με μικρή χρονική διαφορά,  πήρε διαφορετικές αποφάσεις . Κατά την ταπεινή μου άποψη  δεν ήταν πέναλτι και οι δύο φάσεις .
Όμως το σφύριγμα του Γιάχου στην υποτιθέμενη  ανατροπή  του Αμπτούν με εξόργισε σηκώθηκα από τον καναπέ και δεν ήθελα να δω άλλο το παιχνίδι.
Εκείνη την στιγμή ένιωθα πως ξευτιλίζεται η ομάδα μου δεν το είχαμε ανάγκη αυτό το σφύριγμα. Εκείνη την στιγμή ένιωθα εγώ ο καταπιεσμένος από τα κοινωνικά μέτρα των κυβερνήσεων και των δυνατών εις βάρος το αδύναμων να κάνω το ίδιο .
Πιστεύω πως το ίδιο ένιωσαν  και έτσι έγινε απ ό ότι φάνηκε από τις ανακοινώσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού στα στάτους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  , η κορύφωση έγινε με την αποχώρηση των φιλάθλων του Ολυμπιακού από το γήπεδο.
Παρατηρήσατε την παγωμάρα που υπήρχε στην απονομή είναι δυνατόν να παίρνει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο και να μην γίνεται χαμός;
Εμείς οι Ολυμπιακοί μαζί με τους Παοκτζήδες είμαστε οι πιο άρρωστοι οπαδοί  με την ομάδα μας και όμως σωπάσαμε και εκφράσαμε την δυσαρεσκεια μας τέτοια Κύπελλα δεν μας κάνουν περήφανους , εμείς θέλουμε να κατακτούμε τα παιχνίδια με την μαγκιά μας.
Στο Κύπελλο δεν παίζονται τα εκατομμύρια που παίζονται στο πρωτάθλημα όπου εκεί  ο ισχυρότερος πρέπει να επιβιώσει.
Ο Ολυμπιακός από αυτή την κατάκτηση του Κυπέλλου βγήκε χαμένος παρά κερδισμένος , δέχθηκε μεγάλη  μαχαιριά στην εικόνα του ως ομάδα και είναι κάτι που θα το κουβαλάμε για χρόνια γιατί δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα.
Προσπαθώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Γιάχο να σφυρίξει αυτό το πέναλτι και δεν μπορώ. Τι να πώ ίσως αυτό που διάβασα κάπου «ένας φοβικός διαιτητής θέλησε να πουλήσει Μαρινακοφροσύνη στην πλάτη του Ολυμπιακού».
 Το πιο ακραίο σενάριο που πέρασε από το μυαλό μου είναι ότι ετοιμάζεται η μεγάλη αλλαγή στην διοίκηση της Παράγκας με αλλαγή θέσης από τον Νότο στον Βορρά το χρήμα εκεί το έχουν μυριστεί τα κοράκια και ο Ολυμπιακός με αυτή την διαιτησία που είχε υπέρ του στο τελικό Κυπέλλου, αλλά πλέον δεν θα δικαιούται να ομιλεί   την επόμενη χρονιά , ακραίο σενάριο ίσως ,αλλά ίδωμεν…
Χαίρομαι όμως με την αντίδραση των φιλάθλων του Ολυμπιακού ΄ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ’   , θέλουμε ένα Ολυμπιακό όπως λένε και οι Αγγελοπουλαίοι  να  κερδίζει και τους διαιτητές όχι να κερδίζει με τους διαιτητές .
Ευτυχώς δεν μειοψηφούν καθόλου οι φωνές αυτές στον Ολυμπιακό.
 Ας λέει ότι θέλει ο Μαρινάκης και αγαπητός Σάββας Θεοδωρίδης  δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός που θέλουμε οι αυλοκόλακες κάνουν ζημιά .
Όσο για τους οπαδούς και φιλάθλους των άλλων ομάδων  μη ψάχνετε δικαιολογίες για τα χάλια των ομάδων σας.
Δεν φταίμε εμείς αλλά οι διοικήσεις σας  κοιτάξτε να φτιάξετε τα του οίκου σας και μετά ασχοληθείτε  μαζί μας κάνοντας πικρόχολα σχόλια .
 Είμαστε σχεδόν μια εικοσαετία σε ανοδική πορεία  με  την φανέλα του Ολυμπιακού έχουν παίξει σε αυτό το διάστημα παιχταράδες όχι κατιμάδες  .
 Στο χειρότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών είχαμε καλύτερη ομάδα και δίκαια το πήραμε  παρότι την φετινή χρονιά δεν παίξαμε ούτε κατά διάνοια την μπάλα που θέλουμε να παίζει η ομάδα μας , παρά ταύτα είμαστε καλύτεροι από τους υπόλοιπους.
Κλέινοντας δίνω τα συγχαρητήρια μου στον Αστέρα Τρίπολης για την φετινή του πορεία τέτοιες ομάδες ανεβάζουν την ποιότητα του ποδοσφαίρου και το κάνουν ανταγωνιστικό.

ΥΓ
 Καμία  από τις ομάδες του ΠΟΚ δεν δικαιούται να ομιλεί γιατί πολύ απλά έχουν κάνει και οι τρείς τα εγκλήματα τους. Η ΑΕΚ έχει την μικρότερη συμμετοχή στα εγκλήματα που έχουν γίνει κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου . Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη και συμμετοχή.
Η μικρή συμμετοχή στης ΑΕΚ σε σχέση με του άλλους δύο στα  εγκλήματα κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν της δίνει συγχωροχάρτι.  Δεν ξεχνιόνται τα όργια που έχουν κάνει  Γιδόπουλος και Μελισσανίδης.  Απλά ήταν μικρότερη η χρονική τους διάρκεια ο Κόκκαλης άλλωστε συνεχιστής αυτής της νοοτροπίας ήταν, κάτι που συνεχίζει και ο Μαρινάκης με πιο βάρβαρο τρόπο.
Χθες ο Ολυμπιακός  τα ξεφτίλισε όλα , τα ισοπέδωσε όλα και όταν λέω Ολυμπιακός εννοώ το κατεστημένο που υπάρχει πείτε το παράγκα.
Αν συνεχίσει έτσι  έρχεται η αρχή του τέλους για αυτόν το Ολυμπιακό θα περάσουμε πέτρινα χρόνια γιατί με αυτή την νοοτροπία που έχουν οι διοικούντες του Ολυμπιακού του κάνουν ζημιά παρά καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου