MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η πρόταση μου για τα Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια Αργοσαρωνικού στο δημοτκο υμβούλιου του Δήμου Αίγινας 30/11/2012

Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια Αργοσαρωνικού: Έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του ΔΣ προς όλους τους αρμόδιους Πολιτειακούς φορείς με αιτήματα, α) την επιβολή της υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 6 του Ν. 2932/2001, ώστε για το εναπομείναν διάστημα της τουριστικής περιόδου, να αποκατασταθεί η αναγκαία συχνότητα δρομολογίων και β) τη δρομολόγηση νέων πλοίων και στην αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και διαβίβασή του Ψηφίσματος στα ΔΣ των Δήμων Τροιζηνίας, Πόρου, Ύδρας και Σπετσών, προκειμένου να υποβληθεί ως κοινό Ψήφισμα όλων των ΔΣ όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού
Σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 6 του Ν. 2932.2001,
«6. Με απόφαση του Υπουργού, ύστερα από γνώμη του Σ.Α.Σ., μπορεί να  επιβάλλονται στους πλοιοκτήτες, που ενδιαφέρονται για τη δρομολόγηση πλοίου σε ορισμένη ή ορισμένες γραμμές, υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας. Οι ανωτέρω υποχρεώσεις επιβάλλονται για την εξυπηρέτηση λόγων δημόσιου συμφέροντος και περιλαμβάνουν, χωρίς να δημιουργούν διακρίσεις, όρους που αφορούν τους λιμένες, οι οποίοι επιβάλλεται να εξυπηρετούνται, την τακτική εξυπηρέτηση, τη συνέχεια, τη συχνότητα και ικανότητα παροχής μεταφορικών υπηρεσιών, το ναύλο και τη στελέχωση των πλοίων. Δεν απαιτείται γνώμη του Σ.Α.Σ. για την επιβολή υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας, όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν επείγουσες κοινωνικές ανάγκες ή λόγοι εθνικής ασφάλειας και άμυνας.»
Με δεδομένο ότι η μείωση των πλοίων και των δρομολογίων Πειραιά – Αίγινας έχει προκαλέσει τεράστια απώλεια εσόδων στην τουριστική οικονομία του νησιού και έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην μετακίνηση των κατοίκων και μόνιμων παραθεριστών.
Προτείνω: Την ψήφιση ομόφωνου Ψηφίσματος διαμαρτυρίας από το ΔΣ, με το οποίο να ζητείται από την Πολιτεία α) η επιβολή της υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 6 του Ν. 2932/2001, ώστε για το εναπομείναν διάστημα της τουριστικής περιόδου, να αποκατασταθεί η αναγκαία συχνότητα  δρομολογίων και β) τη δρομολόγηση νέων πλοίων και στην αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού
2) Συνεργασία με τά άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού για το θέμα των δρομολογίων

Η Τοποθέτηση μου για το θέμα του Σάκη Παντελάρου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ALERT !!!!! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ e-BANKING

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα
. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube).
 Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).
 Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
 l Ενημερώστε επίσης όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
 nicomailto: nico_10_72@hotmail.fr
 nicomailto: nico_72_10@hotmail.fr
yann.photos@ yann.photos
yann.photos@ hotmail.fr
kevinblancher@hotmail.fr
 Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη. Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE
1. Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεταιl'Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η φωτογραφία σου σ´αυτό το site?
Όποιος κι' αν σας το έχει στείλει!!!
 Είναι ένας ιός που ...ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους. Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα 'invitation' (πρόσκληση)
ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ.
Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα! Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.
Καταστρέφει απλούστατα την 'zero zone ' του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες!
 Ευχαριστώ. ----------------------------- ------
Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
 http://irakleiocity-news.blogspot.gr/2012/11/e-banking.htm

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Ο Σύλλογος πολυτέκνων της Νήσου Αίγινας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το ζεύγος Γεωργίου και Μαρίνας Σκλάβαινα για την προσφορά και συμπαράστασή τoυς στο Σύλλογό μας




 ΤΟ Δ.Σ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Tο απαγορευμένο στη Γερμανία βίντεο-απάντηση των Πορτογάλων!‏


 
 Ένα βίντεο του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως "πολιτικά επιζήμιου", σαρώνει στο YouTube με χιλιάδες κοινοποιήσεις και από Έλληνες χρήστες στα social media.

 Ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβόνα δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται. Αυτό που φαίνεται καθαρά στο βίντεο: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει…

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1942 : 70 xρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου



Άρθρο του Νίκου Οικονόμου

Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια οι Έλληνες , βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές τους διαφορές και πεποιθήσεις συνεργάστηκαν για να ξεκινήσει η αντίσταση απέναντι στους κατακτητές με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ήταν μία αντιστασιακή πράξη που προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στους Γερμανούς και ένωσε έστω και για λίγο τις αντιστασιακές ομάδες.
Η ανατίναξη της γέφυρας αποτελεί το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και σχεδιάστηκε από κοινού από τους Βρετανούς και τους Έλληνες αντάρτες, τόσο του ΕΛΑΣ, όσο και του ΕΔΕΣ, αν και οι αρχηγοί των δύο αντιστασιακών οργανώσεων χρειάστηκε να κάνουν αρκετές προσωπικές και πολιτικές υπερβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους.
 Η γέφυρα του Γοργοποτάμου αποτελούσε κομβικό σημείο για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της Γερμανίας στη Βόρεια Αφρική, και γι'αυτό η ανατίναξή της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για την έκβαση του πολέμου, καθώς περιόρισε για περισσότερο από ένα μήνα κατά 40% τη μεταφορά πολεμικών υλικών από τη Γερμανία, ενώ πιστοποίησε και την ισχύ των αντάρτικων σωμάτων στην Ελλάδα.

Το σημαντικότερο μήνυμα του Γοργοποτάμου, είναι επίκαιρο όσο ποτέ, ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Η Ιστορία μας διδάσκει πως να αποφεύγουμε τα λάθη. Δεν είναι ώρα για νέο εμφύλιο και νέο αιματοκύλισμα. Ζούμε ήδη υπό καθεστώς γερμανικής κατοχής , είναι η εποχή που πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να βγούμε δυνατοί περισσότερο από ποτέ. Τα κόμματα τελείωσαν τώρα προέχει η Πατρίδα γιατί άμα σωθεί η Πατρίδα θα σωθούμε και εμείς/ Ασ αφήσουμε στην άκρη το ΕΓΩ και ας πάρει εξέχουσα μορφή το ΕΜΕΙΣ .  Ναι  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ
 Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε..

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ 14/11/2012

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 14/11/2012

Πληρωμές χρημάτων ανέργων του επιδοτούμενου σεμιναρίου πληροφορικής με επιταγές voucher του ΟΑΕΔ - Πότε θα γίνει η καταβολή του επιδόματος των 500€ σε όσους ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα;

Δέχομαι καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα για τις πληρωμές χρημάτων επιδότησης ύψους 500 ευρώ μικτά και την σχετική εξαργύρωση των επιταγών του επιδοτούμενου σεμιναρίου του ΟΑΕΔ για τους άνεργους, με αντικείμενο τις δεξιότητες της πληροφορικής.
 Όσοι άνεργοι ολοκληρώσατε το πρόγραμμα που απαιτείται και δώσατε εξετάσεις για το πιστοποιητικό πληροφορικής περιμένετε σύμφωνα με τους όρους τους προγράμματος τα χρήματα του επιδόματος των 500 ευρώ του ΟΑΕΔ.
 Μετά από ενημερώσεις με επαφές μας με τους αρμόδιους φορείς, να διευκρινίσουμε ότι κάθε επιλεγμένο ΚΕΚ από τον ωφελούμενο άνεργο, μόλις ολοκληρώνει την εκπαιδευτική διαδικασία και πραγματοποιεί και τις εξετάσεις, πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες και να στείλει τα δικαιολογητικά, ώστε να ελεγχθεί η ορθότητα και εγκυρότητα των στοιχείων και μετά θα γίνουν οι πληρωμές.
 Όπως είναι γνωστό αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, δεδομένων και των γενικών οικονομικών συνθηκών, οπότε δεν υπάρχει τρόπος γνωστοποίησης κάποιας ημερομηνίας για την καταβολή των χρημάτων όσων ήδη έχουν τελειώσει το πρόγραμμα. Υπομονή!
 Όσοι συνεχίζετε να είστε άνεργοι ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ τουλάχιστον να ανοίξετε νέα κάρτα ανεργίας, μετά την κατάργηση της ήδη υπάρχουσας, ώστε να μην χάνετε κι άλλες επιπλέον ημέρες ανεργίας.
 Για οποιαδήποτε νέα ενημέρωση θα αναρτηθεί σχετικό κείμενο για τις εξελίξεις.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Nigel Farage - Φοβάμαι πραγματικά για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα



 Ο γνωστός Nigel Farage μπροστά στον Ρόπμπει μιλάει για την κατάσταση στην Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και κρούει το καμπανάκι κινδύνου για τις εξελίξεις σε αυτήν. Την ώρα που οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ασχολούνται με τα ψάρια που θα ενοχληθούν από της έρευνες για πετρέλαιο, ο Nigel Farel στο βίντεο που ακολουθεί θέτει τα πράγματα σε μια σωστή

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

28η PHILOXENIA - Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Κάποιοι χρειάζονται πυξίδα και προσανατολισμό. Η τεχνοκρατική αντίληψη τους έχει ενδιαφέρον . Αποτυπώνεται στην τουριστική στρατηγική που χαράσσουν.
Τελικά λάθος δρόμο πήραμε καρδιά μου.

ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συνελήφθη 35χρονος που είχε στην κατοχή του τα προσωπικά στοιχεία όλων των Ελλήνων!
Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη  35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων περιουσιακές καταστάσεις oνόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι' αυτό. Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν αργότερα σε ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνουν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας μαζί με τους διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μοιράζει λεφτά ο Στυλιανίδης

Μετά την εκταμίευση των 150 εκ. ευρώ για επενδυτικές δραστηριότητες των δήμων (ΣΑΤΑ), με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη κατανέμονται 101.652.000 ευρώ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες των ΟΤΑ και 10 εκ. ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.
Το υπόλοιπο ποσό θα κατανεμηθεί με νέα απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για αποπληρωμή έργων του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ” και άλλες δράσεις που καθορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ Με αφορμή τα παραπάνω, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Η κυβέρνηση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, προχωρά στη χρηματοδότηση των Δήμων με τα 150 εκ. ευρώ της ΣΑΤΑ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ημιτελή έργα και να ξεκινήσουν καινούρια.
Η πολιτική μας αυτή συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και ενισχύει την κινητικότητα των τοπικών οικονομιών δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ρευστότητα σε μια εποχή όπου οι τοπικές κοινωνίες το έχουν ανάγκη».

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΚΤΙΟ "ΤΕΙΧΟΣ" ΣΕ ΚΡΑΝΙΔΙ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ


άρθρο σημερινό (18-11-2012) στην εφημερίδα  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  που αφορά της 180 off-shore εταιρείες ακινήτων , αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η τεράστια φοροδιαφυγή που γίνεται. Από την άλλη το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει το know-how για αυτό και απευθύνθηκε σε Γερμανούς εφοριακούς για να αντιμετωπίσει  αυτή την περίπτωση.

Ιωάννινα: Διαμαρτυρία πολυτέκνων

Το νεο πακέτο μέτρων λιτότητας που ψηφίστηκε πλήττει ιδιαίτερα και τις πολυτεχνικές οικογένειες. Αυτός είναι ο λόγος που το απόγευμα της παρασκευής πολύτεκνοι Γιαννιώτες πραγματοποίησαν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το κτήριο της περιφέρειας Ηπείρου, με αναμμένα κεριά και συνθήματα κατά των μέτρων. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου των πολυτέκνων Ιωαννίνων κ Κώστας Μπαλωμένος οι πολύτεκνοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Γι' αυτο και έκανε λόγο για την ανάγκη δράσεων απο κοινού και με τους τρίτεκνους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

 http://iasonmpimpos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Νο2


Tις προάλλες φώναξα στο γραφείο μου τη δεσποινίδα Ιουλία, τη δασκάλα των
παιδιών. Έπρεπε να της δώσω το μισθό της.
- Κάθισε να κάνουμε το λογαριασμό, της είπα. Θα 'χεις ανάγκη από χρήματα και
συ ντρέπεσαι να ανοίξεις το στόμα σου... Λοιπόν...
Συμφωνήσαμε για τριάντα ρούβλια το μήνα...
- Για σαράντα.
- Όχι, για τριάντα, το έχω σημειώσει. Εγώ πάντοτε τριάντα ρούβλια δίνω στις
δασκάλες... Λοιπόν, έχεις δύο μήνες εδώ...
- Δύο μήνες και πέντε μέρες...
- Δύο μήνες ακριβώς... Το 'χω σημειώσει... Λοιπόν, έχουμε εξήντα ρούβλια.
Πρέπει να βγάλουμε εννιά Κυριακές... δε δουλεύετε τις Κυριακές.
Πηγαίνετε περίπατο μετα παιδιά. Έπειτα έχουμε τρεις γιορτές...
Η Ιουλία έγινε κατακόκκινη και άρχισε να τσαλακώνει νευρικά την άκρη του
φουστανιού της, μα δεν είπε λέξη.
- Τρεις γιορτές... μας κάνουν δώδεκα ρούβλια το μήνα... Ο Κόλιας ήταν
άρρωστος τέσσερις μέρες και δεν του έκανες μάθημα... Μονάχα με τη Βαρβάρα
ασχολήθηκες... Τρεις μέρες είχες πονόδοντο και η γυναίκα μου σου είπε να
αναπαυτείς μετά το φαγητό... Δώδεκα και εφτά δεκαεννιά. Αφαιρούμε, μας
μένουν... Χμ! σαράντα ένα ρούβλια... Σωστά;
Το αριστερό μάτι της Ιουλίας έγινε κατακκόκινο και νότισε. Άρχισε να τρέμει
το σαγόνι της. Την έπιασε ένας νευρικός βήχας, έβαλε το μαντίλι στη μύτη
της, μα δεν έβγαλε άχνα.
- Την παραμονή της πρωτοχρονιάς έσπασες ένα φλιτζάνι του τσαγιού με το
πιατάκι του... Βγάζουμε δύο ρούβλια... Το φλιτζάνι κάνει ακριβότερα γιατί
είναι οικογενειακό κειμήλιο, μα δεν πειράζει... Τόσο το χειρότερο!
Προχωρούμε! Μια μέρα δεν πρόσεξες τον Κόλια, ανέβηκε ο μικρός στο δέντρο και
έσκισε το σακάκι του... Βγάζουμε άλλα δέκα ρούβλια... Άλλη μια μέρα που δεν
πρόσεχες, έκλεψε μια καμαριέρα τα μποτάκια της Βαρβάρας. Πρέπει να 'χεις τα
μάτια σου τέσσερα, γι' αυτό σε πληρώνουμε... Λοιπόν, βγάζουμε άλλα πέντε
ρούβλια. Στις δέκα του Γενάρη σε δάνεισα δέκα ρούβλια...
- Όχι, δεν έγινε τέτοιο πράμα. μουρμούρισε η Ιουλία.
- Το 'χω σημειώσει!
- Καλά...
- Βγάζουμε είκοσι επτά ρούβλια, μας μένουν δεκατέσσερα.
Τα μάτια της Ιουλίας γέμισαν δάκρυα. Κόμποι ιδρώτα γυάλιζαν πάνω στη μύτη
της. Κακόμοιρο κορίτσι!
- Μα εγώ μια φορά μονάχα δανείστηκα χρήματα. Μονάχα τρία ρούβλια, από την
κυρία, μουρμούρισε η Ιουλία και η φωνή της έτρεμε...
Αυτά είναι όλα όλα που δανείστηκα.
- Μπα; Και γω δεν τα είχα σημειώσει αυτά. Λοιπόν, δεκατέσσερα έξω τρία, μας
μένουν έντεκα. Πάρε τα χρήματά σου, αγαπητή μου!
Τρία... τρία, τρία... ένα και ένα... Πάρ' τα...
Και της έδωσα έντεκα ρούβλια. Τα πήρε με τρεμουλιαστά δάχτυλα και τα έβαλε
στην τσέπη της.
- Ευχαριστώ, ψιθύρισε.
Πετάχτηκα ορθός και άρχισα να βηματίζω πέρα δώθε στο γραφείο. Με έπιασαν τα
δαιμόνια μου.
- Και γιατί με ευχαριστείς;
- Για τα χρήματα.
- Μα, διάολε, εγώ σε έκλεψα, σε λήστεψα! Και μου λες κι ευχαριστώ;
- Οι άλλοι δε μου 'διναν τίποτα!...
- Δε σου 'διναν τίποτα. Φυσικά! Σου έκανα μια φάρσα για να σου γίνει σκληρό
μάθημα. Πάρε τα ογδόντα σου ρούβλια! Τα είχα έτοιμα στο φάκελο! Μα γιατί δε
φωνάζεις για το δίκιο σου; Γιατί στέκεσαι έτσι σαν χαζή; Μπορείς να ζήσεις
σ' αυτό τον κόσμο αν δεν πατήσεις λίγο πόδι, αν δε δείξεις τα δόντια σου;
Γιατί είσαι άβουλη;
Μουρμούρισε μερικά ευχαριστώ και βγήκε.

* Ά. Τσέχωφ, Διηγήματα

ΠΕΡΙ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Η τοποθέτηση μου στο δημοτικό συμβούλιο της 14-11-2012 ήταν η εξής:
"Κύριε Πρόεδρε περιμένω με αγωνία από τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης τις καταγγελίες για τις απώλειες νερού, πρέπει επιτέλους η πολιτική ανδρεία των καταγγελιών να γίνει πράξη ειδάλλως οδηγούμαστε στην πολιτική δειλία των πράξεων."
Αυτό τό έκανα γιατί πιστεύω πως ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης είναι έντιμος άνθρωπος.  Πρέπει όμως επιτέλους να υλοποιήσει  ο ίδιος αυτά  που λέει, το ότι θα βάλει μέσα τους κλέφτες εάν υπάρχουν. Για αυτό τον λόγο τον προκάλεσα .
Επίσης στα προ ημερησίας έκανα ερώτηση προς τον Δήμαρχο αλλά και προς τους Αντιδημάρχους τι έχουν να πούν για το σοβαρό θέμα των επιπλέον 270.000 κυβικών που έχουν χρεώσει ότι μετέφεραν οι υδρομεταφορείς  στον δήμο , αυτό έγινε γιατί υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας Νέας Εποχής. Το δημοσίευμα το κατέθεσα στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου. ( το κείμενο του δημοσιεύματος μπορείτε να το διαβάσετε εδώ)

ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. 
Η ύφεση άρχιζε και στο Διοικητικό Συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για το πόσο κόσμο θα απολύσουμε. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού - 15.000 υπάλληλοι παγκοσμίως.  Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. 
  Ο Πρόεδρός μας δεν μιλούσε. 
Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος. Όταν τελειώσαμε, ξαφνικά ο Πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί, και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια, τον θυμάμαι λες και ήταν χθες.  Θα τον αναπαράγω όσο πιο σωστά μπορώ, διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα. 
  «Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστάσιου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρωστάει και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά. Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλειά του, να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τί θα πει στα παιδιά του; Τί θα πει στην γυναίκα του, πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπειά του; Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων. ΑΛΛΑ, την ιδία στιγμή, έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους, και εάν δεν κάνω κάτι, τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις. Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειώνουν τα ετήσια έξοδα κατά $ 135.000.000. Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο: Ελάττωση του μισθού μου, 75% ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων, 50% ελάττωση μισθού γενικών διευθυντών, 40% υψηλόμισθων στελεχών κλπ. Καμία απόλυση. Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα». 
Σηκώθηκε και έφυγε...κι όπως έφευγε, είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο:
 «Κρίμα που θα παίζετε γκολφ μόνο τρεις φορές αντί για έξι παιδιά...».
 Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε ούτε ένα άτομο, και σε τρία χρόνια η αξία της μετοχής ήταν $ 147 από $ 7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση. Α ναι, είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ'αυτό το διάστημα.
 Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομά του. 
  Το 1992, στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότησή του (και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο, αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες), τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν: 
  «Ακούστε, μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα. Ήμαστε σε 42 χώρες, από τις οποίες οι 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες, διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα, όπως μου είχατε προτείνει, είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία. Και κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ, δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει ένας απελπισμένος άνθρωπος. Η πιθανότητα ακόμα και να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη. Ενώ εσείς που ήσασταν δίπλα μου, και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα κάνατε τίποτα, γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ, και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις. Να θυμάστε, ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα...και εργοστάσια καίει».
 Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι της κουζίνας (άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες) του Όμπυα... 
  Γιατί το έγραψα; 
  Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση/ράδιο και να μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ).  Όλα αυτά, χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης για το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.  Ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι, θα είναι όχι μόνο προστατευμένοι, αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (σας θυμίζει κάτι αυτό;) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους. 
Λοιπόν, νάνοι της νοημοσύνης, έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που είναι πραγματικά σκεπτόμενοι.
 Έτσι, δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε, όταν όμορφα «εργοστάσια» όμορφα καίγονται... ΠΑΝΤΟΥ!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ JULIA GILLARD ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Να κάτσουμε να τους αντιμετωπίσουμε τους δικους μας εδώ ή να πάμε στην Αυστραλία; Χρειαζόμαστε ηγέτες σαν αυτή την Κυρία! Μάλιστα!




 Η Αυστραλιανή Πρωθυπουργός Julia Gillard
 Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ
- Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!
 Οφείλει κανείς να παραδεχτεί και να εκτιμήσει την πίστη της στα δικαιώματα των συμπατριωτών της. Είναι παρήγορο να βλέπει κανείς κάποιον πραγματικό ηγέτη.
 Όλος ο κόσμος χρειάζεται τέτοιους ηγέτες!
 Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.
 Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια. Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση
 "Οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ....
Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
 Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία. Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας. Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και χαρούμενη ειρήνη μαζί μας.
 Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:
 ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

ΣΤΡΑΤΟΣ 3.000 ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Στρατός 3.000 μισθοφόρων στη Θράκη - Αντιδρά η Αθήνα 

 H ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να αφυπνίζεται από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων...
 Έτοιμη, αν χρειαστεί, να προχωρήσει σε ενέργειες που θα αποτελέσουν σκληρή απάντηση στα παιχνίδια της Τουρκίας στην περιοχή της Δυτικής Θράκης είναι η Αθήνα. 
Οι προκλήσεις της Άγκυρας, που πυροδοτούν το ήπιο κλίμα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Εξωτερικών. 
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ανώτερα στελέχη του υπουργείου δεν αποκλείουν την πιθανότητα, εφόσον το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή συνεχίσει να τρομοκρατεί και να απειλεί όσους δεν υπηρετούν τα ανθελληνικά σχέδια του, να υπάρξουν ακόμα και απελάσεις διπλωματών και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο
 Συνολικά το τουρκικό κράτος μισθοδοτεί με «μαύρο» χρήμα μέσω του προξενείου περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Δυτική Θράκη, καθένας από τους οποίους αμείβεται με ποσά που ξεκινούν από τα 1.200 και φτάνουν τα 2.000 ευρώ κάθε μήνα. 
Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται στις υπηρεσίες της Άγκυρας και επιχειρούν να ποδηγετήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας συνυπάρχει απολύτως αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής. 
 Επιτέλους όμως φαίνεται πως οι αρμόδιοι κατάλαβαν πως δεν μπορούν να αφήνουν τους Τούρκους να... "αλωνίζουν" και να προκαλούν συνεχώς την ελληνική κοινή γνώμη!

 Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δεν φταίνε μόνο οι εφοπλιστές για την απομόνωση των νησιών μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΡΟΥ 
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

 Την ώρα που η Πολιτεία και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες μετατρέπουν τον Αργοσαρωνικό σε άγονη γραμμή, οι τοπικοί Δήμοι αδυνατούν να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο αντίστασης και να κάνουν πράξη τη βασικότερη αρχή της στρατηγικής «ισχύς εν τη ενώσει». Στις 26 Ιουλίου 2012 η μειοψηφία του Δήμου Πόρου έφερε ως κατεπείγον θέμα στο ΔΣ την ψήφιση κοινού Ψηφίσματος των Δήμων του Αργοσαρωνικού, με αιτήματα τη δρομολόγηση νέων πλοίων, την αύξηση των δρομολογίων και την επιβολή με Υπουργική Απόφαση υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας στα ήδη δρομολογημένα πλοία για το εναπομείναν διάστημα της τουριστικής περιόδου (κατ’ εφαρμογή του Ν. 2932/2001). Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη, το Ψήφισμα θα αποστελλόταν άμεσα στους υπόλοιπους Δήμους για να το προσυπογράψουν και εν συνεχεία θα υποβαλλόταν στον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό. Ωστόσο, ο Δήμος Πόρου το απέστειλε στους άλλους Δήμους στις 2 Αυγούστου, το ΔΣ Ύδρας το υπερψήφισε στις 23 Αυγούστου, το ΔΣ Σπετσών στις 10 Οκτωβρίου, το ΔΣ Τροιζηνίας δεν το συζήτησε καν, ενώ στο ΔΣ Αίγινας δεν στάλθηκε ποτέ! Στις 11 Οκτωβρίου, η παράταξή μας ζήτησε από το Δήμο Πόρου την κοινοποίηση των διαβιβαστικών του Ψηφίσματος. Όπως αποδείχθηκε, ο Δήμος Πόρου δεν το διαβίβασε ποτέ στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ναυτιλίας, παρά μόνο στις 11 Οκτωβρίου, αφού τον ρωτήσαμε. Έτσι, την ώρα που οι ακτοοπλόοι ανακοίνωναν νέες περικοπές στα δρομολόγιά τους, τα γραφεία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ναυτιλίας λάμβαναν ένα απλό e – mail, με το οποίο οι Δήμοι Πόρου, Ύδρας και Σπετσών τούς καλούσαν να επιβάλουν παροχή δημόσιας υπηρεσίας στην τουριστική περίοδο ..του Αυγούστου που πέρασε! Αν σκεφτεί κανείς ότι οι θεσμικές παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα περιορίζονται στα παραπάνω κωμικοτραγικά (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Δήμο Πόρου), τότε μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό γιατί οι εφοπλιστές «παίζουν μπάλα μόνοι τους». Για την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού ζητήματος είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενιαίου μετώπου των κατοίκων και των ΔΣ του Αργοσαρωνικού, με επικεφαλής τους Δημάρχους, τους τοπικούς βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων. Η παράταξή μας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Αργοσαρωνικού ώστε η Πολιτεία να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΑΤΙΛΙΟ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ



 Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή Ατίλιο ή Αττίλιο (κατά κόσμο Βασίλης Δουρίδας) ήταν φυσιογνωμία των ελληνικών γηπέδων που ξεσήκωνε τους οπαδούς στην κερκίδα του Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας με την τρομπέτα του. Ήταν σύμβολο του Σταδίου Καραϊσκάκη.
 Κάθε φορά που ο "Ατίλιο" έδινε το σύνθημα τα πάντα σταματούσαν Τα χέρια σηκώνονταν ψηλά! Εκείνος έπαιζε με την τρομπέτα του το γνωστό "πολεμικό" ρυθμό για να ακολουθήσουν έπειτα οι οπαδοί με το γνωστό "Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός ή Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς... ανάλογα .
Ο Ατίλιο ήταν το σύμβολο του γηπέδου "Γεώργιος Καραϊσκάκης" που δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει με την σημερινή του μορφή.
 Πολλοί από τότε προσπάθησαν με τρομπέτα να δώσουν ρυθμό στην εξέδρα του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, μάταια όμως. Ποτέ δεν τα κατάφεραν όπως εκείνος Ατίλιο γινόταν στόχος επίθεσης έξω από γήπεδα από οπαδούς άλλων ομάδων, γιατί στο πρόσωπό του οι αντίπαλοι έβλεπαν τον ίδιο τον Ολυμπιακό .
 Στό σύγχρονο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αυτό που πάντα θα λείπει - για εμάς που ζήσαμε πολλά στο παλιό "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είναι ο Ατίλιο με την θρυλική τρομπέτα του να ξεσηκώνει τους οπαδούς, παρά ταύτα συνεχίζουν να είναι ένθερμοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Προσωπικά νοσταλγώ εκείνες τις ημέρες. Όπου πάντοτε ο ήχος της τρομπέτας του Ατίλιο μου προκαλούσε ανατριχίλα όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους μας . Περιμέναμε ως οπαδοί να ξεκινήσει να παιανίζει με την τρομπέτα για να ξεκινήσει η επίθεση της εξέδρας, όπως στις μάχες οι παιανιστές έδιναν το σύνθημα για την επίθεση , ήταν κάτι μαγικό ας μου επιτραπεί να υπερβάλω ήταν μια μορφή τελετουργίας
 Πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα στα 53 του, στις στις 11 Νοεμβρίου 1994.
 ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!

Η ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΤΟ 1998 - Τότε που είμαστε εντός Ε.Ε. αλλά χωρίς Ευρώ


 Ψάχνοντας στο αρχείο μου για κάποια στοιχεία βρήκα αυτό το άρθρο. Το επαναφέρω στην επικαιρότητα και αφήνω τα συμπεράσματα σε εσάς.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι αποφάσεις της επιτροπής του Άρθρου 152 για τις ενστάσεις μου

Μια από τις τρεις ενστάσεις , σε σχέση με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προς την επιτροπή του Άρθρου 152 κέρδισα. Αυτήν του Συμβουλίου Παραβατικότητας. Έχασα τις ενστάσεις για την αντικατάσταση μου στη Σχολική Επιτροπή και την ΚΕΔΑ. Αυτό που έχω να πώ είναι ότι: Δικαιώθηκα ως προς το αυτό που έλεγα εξ' αρχής δηλαδή μόνο το δημοτικό συμβούλιο μπορούσε να με αντικαταστήσει. Ήταν στην διακριτική ευχέρεια της δημοτικής αρχής να με άφηνε ως μέλος στις επιτροπές. Δεν υπήρχε νομικό κόλλημα όπως είχε ειπωθεί . Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μια και καλή: όταν μιλήσανε για πολιτικό ήθος , ίσως και για να μειώσουν την προσωπικότητα μου, ξεπέρασαν τά όρια της ανοχής μου με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης με εκνεύρισε αφάνταστα το γεγονός της αλλοίωσης των πρακτικών του συμβουλίου της ΚΕΔΑ της 27ης Απριλίου 2012. Στο συγκεκριμένο πρακτικό γράφτηκε ότι ψήφισα αρνητικά ενώ στην πραγματικότητα δεν μου είχε επιτραπεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κύριο Νίκο Τζίτζη να συμμετάσχω στην συνεδρίαση. Θεωρώ υπεύθυνους για αυτό τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ καθώς και την πρακτικογράφο-γραμματέα της ΚΕΔΑ κυρία Μάρθα Χαρτοφύλακα ,αν νομίζουν ότι τους συκοφαντώ ας μου κάνουν μήνυση.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Προς
τους Αξιοτίμους
κ.κ. Βουλευτάς
Ενταύθα
           
Κύριε Βουλευτά.
           
Η Συγ(κυβέρνηση) με το Σχέδιο Νόμου: «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 κ.λπ.» αποφάσισε να παίξει το ρόλο του νεκροθάφτη του δημογραφικού προβλήματος και των πολυτέκνων, καταργώντας, το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, τα επιδόματα του τρίτου τέκνου και την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούν το τρίτο (3ο) και κάθε επιπλέον τέκνο, με στόχο την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται  στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (βλέπε σελ. 45-46 αυτής) που συνοδεύει το παραπάνω Σχέδιο Νόμου.

Κύριε Βουλευτά,
έχετε χρέος και μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το ανοσιούργημα, αξιώνοντας από την Κυβέρνηση την απόσυρση των σχετικών διατάξεων (παρ. ΙΑ.2 σελ. 171 επ. Σχεδίου Νόμου) και την αντικατάστασή τους με την απλή διάταξη:
«Τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας, ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, επιδόματα μητέρων τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ του Ν. 3454/2006, από 1ης Νοεμβρίου 2012 και εφεξής καταβάλλονται μειωμένα κατά 15%»

            Με την παραπάνω ρύθμιση η Κυβέρνηση θα εξοικονομήσει περισσότερα, δηλαδή 103.000.000 ευρώ, αφού η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα και λοιπά, ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ       (57,5εκ.Χ15%Χ12), όπως αυτό άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει και οιοσδήποτε από τον ΟΓΑ.

           
Κύριε Βουλευτά,
            με την ελπίδα ότι θα επιβάλλετε αυτή τη λύση και θα αντισταθείτε σε μία ρύθμιση που επιταχύνει το τέλος της ιστορίας της Πατρίδος μας και την οδηγεί στο να καταντήσει μία χώρα εξαθλιωμένων γερόντων και αυτή υπό κατοχή,

διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για την ΑΣΠΕ
        Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας                 


Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                      Εμμανουήλ Χρυσόγελος     

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Ή ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝΕ;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. 
ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2.

Είναι  από  αυτά  που  ανατριχιάζεις , εάν  έστω  και  ένα μικρό ( ή  μάλλον  μηδαμινό ) ποσοστό  είναι  αληθινό ..! ! ! 
Το κλείσιμο των Μεταλλείων Σκαλιστηρη στην Βόρειο Εύβοια:
Η εταιρεία εξήγαγε μεταλλεύματα σε 150 χώρες ανά τον κόσμο. Η  Εύβοια (ευ + βιος = σωστός βιος) είναι γεμάτη  μεταλλεύματα και κυρίως βωξίτη (όλα τα βουνά της είναι κόκκινα) από τον οποίο κατασκευάζεται το  αλουμίνιο αυτό που τώρα εισάγουμε από άλλες χώρες και η Εύβοια  έχει  τους περισσότερους ανέργους.
Η  ομάδα Κατράκη (καθηγητής  του Μετσόβιου), είχε ως έργο την καταγραφή  μεταλλευμάτων και ορυκτών στον  ελλαδικό χώρο, ειδικών  μεταλλευμάτων, όπως το όσμιο  60.000 δολάρια το  γραμμάριο... Το  κοίτασμα ξεκινά από τα Ίμια (δες  κάτι συμπτώσεις) και  τελειώνει στη Λήμνο, η  περιοχή  που οι Τούρκοι (δηλαδή οι Εβραίοι που την  διοικούν) "διεκδικούν"  , διαβάστε το βιβλίο "Άνθρωπος και  Πολιτισμός"  για  λεπτομέρειες, αλλά και τα ρουμπίνια που  υπάρχουν στο λόφο των βασιλικών στη  Θεσσαλονίκη (την ήθελαν οι  Εβραίοι για πάρκο ολοκαυτώματος) και στα Πετράλωνα Χαλκιδικής (αυτά τα θέλει το ΝΑΤΟ για  αποθήκες  Ντικ Τσεινι πες αλεύρι ...) κλπ.  κλπ.

Τώρα μετά τα προκαταρκτικά, διαβάστε και τα παρακάτω:

Το πιο ακριβό οικόπεδο η Μακεδονία
 Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και  συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !  Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.

Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ  ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας  «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες  επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.  Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!!! Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ. Τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά  $NaN (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι): 960 τετράκις εκατομμύρια δολ.!!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $NaN Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκ.  δολ.!!!!) ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ...  ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....

Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία.

πηγή Αναγνώστης

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Προϋποθέσεις για άδειες σχολείων και φροντιστηρίων

Προϋποθέσεις για άδειες σχολείων και φροντιστηρίων
 Όπως αναφέρεται στο κείμενο: - Άδεια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. - Σε φυσικό πρόσωπο χορηγείται άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:
 (α) έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,
 (β) έχει μόνιμη εγκατάσταση σε κράτος − μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
 (γ) δεν έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και κληρικού, (δ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,
 (ε) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης,
 (στ) δεν έχει καταδικαστεί ή παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 9 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α’ 26), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,
 (ζ) δεν έχει απολυθεί από θέση δημόσιου υπαλλήλου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ή διδάσκοντος στα φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, για λόγους πειθαρχικούς ή για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του,
 (η) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της άδειας ίδρυσης ή της άδειας λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία.
 5. Σε νομικό πρόσωπο και ν.π.δ.δ. χορηγείται άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:
 (α) η καταστατική έδρα του βρίσκεται σε χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
 (β) ο σκοπός του, σύμφωνα με το καταστατικό του, αφορά και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης
 (γ) οι μέτοχοι ή εταίροι του δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και κληρικού,
 (δ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,
(ε) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης
 (στ) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της άδειας ίδρυσης ή της άδειας λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία
 (ζ). ο νόμιμος εκπρόσωπος του νομικού προσώπου πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις των στοιχείων γ, δ, ε , στ, ζ και η της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.
 - Για την κτιριολογική υποδομή των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των Κολλεγίων, των ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, απαιτείται:
 α) το κτίριο να έχει ισχύουσα πολεοδομική άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου
 β) επαρκής και ομοιόμορφος τεχνητός φωτισμός και εξαερισμός στις περιπτώσεις υπόγειων εργαστηρίων και βιβλιοθηκών γ) ελάχιστο εμβαδόν αίθουσας διδασκαλίας είκοσι δύο (22) τετραγωνικά μέτρα
γ) τρία (3) τετραγωνικά μέτρα ανά εκπαιδευόμενο στους αύλειους χώρους. Στον αύλειο χώρο συνυπολογίζονται τα υπόστεγα και οι ανοιχτοί διάδρομοι , αλλά όχι τα δώματα.
 δ) πυροπροστασία για χρήση εκπαιδευτηρίου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
 ε) δυνατότητα πρόσβασης σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τουλάχιστον σε ένα αυτοτελές κτίριο. ii) Στην παρούσα ρύθμιση εντάσσονται και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών τα οποία δεν υπάγονται στην παρ. 10 του παρόντος άρθρου.
 Κριτήρια για τη προστασία των μαθητών
 Όπως αναφέρεται στο κείμενο «αυτοτελή κτίρια Γραφείων που διαθέτουν ισχύουσα οικοδομική άδεια για άλλη χρήση, δεν χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και εν γένει για δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος σπουδών».
 Ακόμη, για την κτιριολογική υποδομή του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1, των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, απαιτείται:
 α) ισχύουσα οικοδομική άδεια,
 β) πιστοποιητικό πυροπροστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,
 γ) ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα να μην υπερβαίνει την αναλογία ενός ατόμου ανά τεσσεράμισι (4,5) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα και τον αριθμό των σαράντα (40) εκπαιδευόμενων,
 δ) ενάμισι (1,5) τετραγωνικό μέτρο ανά εκπαιδευόμενο στις αίθουσες διδασκαλίας,
 ε) επαρκής και άμεσος φυσικός φωτισμός και αερισμός,
 στ) ένα (1) WC ανά τριάντα (30) εκπαιδευόμενους,
 ζ) ελάχιστο εμβαδό αίθουσας διδασκαλίας δεκαπέντε (15) τετραγωνικά μέτρα και η) βεβαίωση δύο μηχανικών περί της στατικής επάρκειας του κτηρίου ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό. - Η άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο και Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών τροποποιείται μετά από αίτηση , σύμφωνα με τη διαδικασία που απαιτείται για τη χορήγηση αυτής. Αιτήσεις για τροποποίηση της άδειας υποβάλλονται άπαξ ετησίως έως την 30η Απριλίου εκάστου έτους για το επόμενο διδακτικό έτος.

«Οικονομικός Ταχυδρόμος» πριν 26 χρόνια





Διαβάστε το άρθρο του Οικονομικού Ταχυδρόμου του 1986!!!
Πριν... 26 χρόνια!

Επειδή κάποιοι θεωρούν όλους τους Έλληνες διανοητικά ανάπηρους, παραθέτουμε τι έγραφε ο Γιάννης Μαρίνος στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» πριν 26 χρόνια.

Θα ήταν μεγάλη απαίτηση από μέρους μου να ζητήσω από κάποιους ολίγη δόση ιστορικής μνήμης. Το είδος αυτό είναι ανύπαρκτο εν Ελλάδι, εκτός και αν μπορεί να βοηθήσει κάποιους να εξαπατήσουν αφελείς. Σήμερα, κάποιοι μάς λένε ότι για τη κρίση φταίνε οι κερδοσκόποι, οι Γερμανοί, οι Πυγμαίοι, η CIA, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι μασώνοι και δεν συμμαζεύεται. Σίγουρα, όμως, δεν φταίμε εμείς!
Για να μην μάς θεωρούν κάποιοι εκ γενετής καθυστερημένους, παραθέτουμε το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννη Μαρίνου, στο τεύχος της 22ας Μαΐου 1986, υπό τον τίτλο:«Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού;». Με αφορμή την έκθεση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Δημ.Χαλικιά, ο οποίος μέσω ύβρεων από τις «προοδευτικές» δυνάμεις έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, ο κ.Γ.Μαρίνος έγραφε:...
«Και ιδού πού φθάσαμε: Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά.Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν. Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα. Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα. Αντί να προωθούμε τις εξαγωγές μας με καλά και φθηνά προϊόντα, να υπονομεύομε την ανταγωνιστικότητά τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να πουληθεί η ελληνική παραγωγή ούτε μέσα στην ελληνική αγορά.
Αντί να ενθαρρύνομε το κέρδος, ώστε να περισσεύουν λεφτά για νέες επενδύσεις και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων, το εμποδίζομε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την απειλή των μαζικών απολύσεων, αφού οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις δεν μπορούν πια να επιβιώσουν.
Αντί να στηρίζομε με κάθε τρόπο την εγχώρια παραγωγή, την καταδιώκομε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι τις εισαγωγές και την κυριαρχία των ξένων στην ελληνική αγορά.
Αντί οι εργατοϋπάλληλοι να υπερασπίζονται την εθνική παραγωγή με την εργατικότητα και την συμπαράστασή τους προς τους ομοεθνείς εργοδότες τους, πολλοί απ' αυτούς υπονομεύουν με απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, κοπάνες, νωθρότητα, τσαπατσουλιά και συνεχείς εκδηλώσεις μίσους τις ντόπιες παραγωγικές μονάδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα ξένα προϊόντα και στη δική τους μιζέρια και ανεργία.
Αντί το δημόσιο να διαχειρίζεται με σύνεση και πόνο τα έσοδα από την φορολογία, τα διασπαθίζει σε καταναλωτικές δαπάνες σε έργα βιτρίνας, σε αθρόες προσλήψεις υποαπασχολούμενων, σε επιδοτήσεις, χαρισμούς οφειλών, σε δανεικά και αγύριστα και σε διαιώνιση της αντιπαραγωγικής δομής της δημόσιας διοικήσεως και της χρονοβόρας και δαπανηρότατης γραφειοκρατίας.
Αντί να αναπτύσσομε την παραγωγή και να ενισχύομε την αυτοδυναμία της οικονομίας μας, το'χουμε ρίξει στον δανεισμό από το εσωτερικό και κυρίως από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχομε φθάσει στο τραγικό σημείο να δανειζόμαστε πια κάθε χρόνο 2-3 δισεκατομμύρια δολλάρια από τους ξένους για να εξοφλούμε προηγούμενα δανεικά.
Αντί να διευκολύνεται η εισαγωγή νέας τεχνολογίας και η ευελιξία των επιχειρήσεων ώστε να αποφεύγουν τα οικονομικά αδιέξοδα και το μοιραίο κλείσιμό τους, αντί να ενθαρρύνεται η υλική επιβράβευση των προκομμένων και ευσυνείδητων, επιβάλλεται με κάθε τρόπο το αντίθετο.»
Αυτή είναι η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και αυτοί που αντιδρούν στην απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή, φαίνεται ότι προτιμούν να καταποντιστούμε όλοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού.  Και αυτό σχεδόν σίγουρα θα συμβεί, αφού τα σωστικά μέσα ολοένα και περιορίζονται.».

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΠΠΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


Άνοιξε ο δρόμος των παραιτήσεων στο τοπικό διαμέρισμα της Αίγινας μετά τον Δημήτρη Κάππο ήρθε η σειρά του κύριου  Μενέλαου Πατυχάκη, η παραίτηση του είναι στο γραφείο του Δημάρχου.
  Όμως τι να είναι αυτό που εξόργισε και είχε ως αποτέλεσμα να  οδηγηθεί σε παραίτηση ο τοπικός σύμβουλος κύριος Μενέλαος Πατυχάκης; δεν το γνωρίζω.
 Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο κύριος Μενέλαος ήταν χρόνια δίπλα στον Σάκη Σακκιώτη, ήταν χρόνια υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ , ήταν ένας άνθρωπος που είχε ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Θυμάμαι ότι ο κύριος Μενέλαος άνοιγε καθημερινά το εκλογικό γραφείο του ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ως απλός στρατιώτης υπηρετούσε την ιδέα της υπέρβασης. 
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο κύριος Μενέλαος Πατυχάκης όσο και ο δάσκαλος ο Μπάμπης ο Μαράκης προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ήταν δυναμικά στελέχη του ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ . 
Τελικά κάποιοι καβάλησαν τον καλάμι , τους τρέλανε η εξουσία δεν εξηγείται αλλιώς.
Για να δουλέψει σωστά μια ομάδα πρέπει να υπάρχει το πνεύμα της ομαδικότητας , η εμπιστοσύνη και πάνω από όλα να επικρατεί η έννοια του ΣΕΒΑΣΜΟΥ , όταν αυτά δεν τα εισπράττουν  άτομα που προέρχονται από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο τι να περιμένουν αυτοί που προέρχονται από χώρο με διαφορετική πολιτική φιλοσοφία, αλλά όπως λέει σοφά ο λαός "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται".
Ο επόμενος τοπικός σύμβουλος μετά τον κύριο  Μενέλαο  Πατυχάκη είναι ο Ευάγγελος Τζίτζης.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Oι 20 σημαντικότερες αλλαγές που έρχονται στη φορολογία

Επιμέλεια  Νίκος Οικονόμου

Φορολογικός λαβύρινθος για τους νυν και μελλοντικούς επιχειρηματίες. Αντί να γίνει απλούστευση των διαδικασιών να γίνει ένα φορολογικό σχέδιο ,100 σελίδων το πολύ, όπως το ζητάει το μνημόνιο (είναι από τα καλά του μνημονίου) έρχεται η κυβέρνηση τώρα αλλάζοντας τα πάντα στη φορολογία, δημιουργώντας δηλαδή νέες πολύπλοκες γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, με ποιό σκοπό ; την απλούστευση της γραφειοκρατίας,  μας δουλεύουν; τελικά οι πολιτικοί μας ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Σας παραθέτω τις κυριότερες αλλαγές.
Οι 20 αλλαγές
1. Κατάργηση φοροαπαλλαγών βάσει εισοδηματικών, κοινωνικών και δημογραφικών κριτηρίων.
2. Θέσπιση νέου αντικειμενικού - σταθερού συστήματος είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
3. Προσδιορισμός των «επιστροφών φόρων σε ληξιπρόθεσμες οφειλές» και θέσπιση αρχών για τη διεκπεραίωσή τους.δεν έχουν κολλήσει ένσημα στην ζωή τους.
4. Αλλαγή του τρόπου φορολόγησης καπνού με στόχο τον εξορθολογισμό και τη μεγαλύτερη διασφάλιση των δημόσιων εσόδων από ενδεχόμενες διακυμάνσεις τιμών.
5. Νέο σύστημα χρηματικών προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους, καθώς και θεσμοθέτηση συστήματος επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων τα οποία είναι δυνατό να εισπραχθούν.
6. Εντατικοποίηση ελέγχων σε φορολογούμενους με υψηλή φορολογητέα βάση, των ατόμων με μεγάλο πλούτο, καθώς και των αυτοαπασχολούμενων. Θα υπάρξει ιδιαίτερη αντιμετώπιση της εκ προθέσεως μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, καθώς ο φορολογικός συμβιβασμός και η πληρωμή των φόρων δεν θα καταργούν τον αξιόποινο χαρακτήρα της.
7. Κατάργηση των πληρωμών στις ΔΟΥ.
8. Αντικατάσταση των πληρωμών τοις μετρητοίς με επιταγές και τραπεζικά εμβάσματα.
9. Συγκέντρωση της διαχείρισης των φορολογικών αρχείων που σχετίζονται με τους φορολογουμένους στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών, στις 35 μεγαλύτερες ΔΟΥ υπό τον άμεσο έλεγχο και τη διαχείριση των κεντρικών υπηρεσιών της ΓΓΦΤΘ. Η δράση είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν τεθεί στόχοι είσπραξης παλαιών και νέων οφειλών στις ανωτέρω ΔΟΥ.
10. Κατάρτιση του περιουσιολογίου και αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων (ακίνητη και κινητή περιουσία), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης του επιπέδου διαβίωσης σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
11. Αντιμετώπιση της τεχνητής μεταφοράς κερδών από τη χώρα μας σε κράτη με χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης (μέσω ενδοομιλικού δανεισμού κ.λπ.).
12. Αντικατάσταση του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ από ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων.
13. Επανεξέταση του συντελεστή φόρου μεταβίβασης με βάση τα ισχύοντα στις χώρες της Ε.Ε.
14. Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών και σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα για δικαιότερη και πιο αποτελεσματική φορολόγηση.
15. Επαναξιολόγηση των φόρων υπέρ τρίτων μέσω της κατάργησης αυτών που δεν έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.
16. Θέσπιση νέου συστήματος ελέγχου των εξωχώριων επιχειρήσεων.
17. Κατάργηση του ΚΒΣ
18. Αύξηση των ελεγκτών στο φοροελεγκτικό σύστημα μέχρι 31.12.2012.
19. Θέσπιση νέου καθεστώτος στις ενδοομιλικές συναλλαγές με την τεκμηρίωση της τιμολογιακής πολιτικής των συνδεδεμένων επιχειρήσεων στις διασυνοριακές τους συναλλαγές.
20. Διορισμός γενικού γραμματέα Εσόδων το Δεκέμβριο του 2012 και ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης έως το τέλος Νοεμβρίου 2012.