MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012... Με την ευκαιρία της Εθνικής μας εορτής, ας φανταστούμε αν υπήρχε το MEGA το 1821, τι είδους διαλόγους θα ακούγαμε από τους σημερινούς δημοσιογράφους.

(ας φανταστούμε π.χ. βραδυνό δελτίο στο MEGA μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στο Μωριά)


Τρέμη. «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

Πρετεντέρης. «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».

Τσίμας. «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων - φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».

Καψής. «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο .κοτρώνης και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα».

Τρέμη. «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο να τον ανακρίνουμε. Κύριε Κολοκοτρώνη με ακούτε ; (Στα παράθυρα γύρω από την Τρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).

Κολοκοτρώνης. «Συμπαθάτε με, δεν σας γρικώ καλά γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουν και κουμπουριές πότε - πότε».

Τρέμη. «Πείτε μας κ. Κολοκοτρώνη, που βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα ; Αφού οι προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέλετε ;»

Κολοκοτρώνης. (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Πρετεντέρης).

Πρετεντέρης. «Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ . γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τους συνδικαλισμούς και τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά».

Κολοκοτρώνης.( Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).

Τρέμη. «Μην μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα. Για απαντήστε λοιπόν, πως τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους οθωμανούς αλλά και στους ευρωπαίους. Η ιερά συμμαχία Αγγλία - Γαλλία - Αυστροουγγαρία - Ρωσία μας είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε σφάξε μας αγά μου ν' αγιάσουμε. Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς;"

Κολοκοτρώνης. (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Καψής αυτή τη φορά).

Καψής. «Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μού έγραψε τις προάλλες πως στο σεράϊ συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται φιλική εταιρεία. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές . φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός λόρδος ονόματι Έλγιν που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι παλιομάρμαρα ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτιουράδηδες κοραήδες και λοιπούς. Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».

Τσίμας. «Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια. Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο ;»

Κολοκοτρώνης. (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).

Πρετεντέρης. «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο - τον επαναστατικό τουρισμό. Έχουν πλακώσει και αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας. Κάτι Σανταρόζα, κάτι Μπάϊρον και άλλα αποβράσματα. Μπάτε σκύλοι αλέστε γίναμε, κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών.»

Τρέμη. «Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δικούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια. Δες τι έγινε στα κάστρα απ' όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μεσολόγγι και αλλού. Πως θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος ; Αν μας πετάξουν έξω από το γρόσι, ποιος θα φταίει μετά ;»

Κολοκοτρώνης. (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει και έχει φύγει από την γραμμή, ακούγεται του-του).

Τρέμη. «Ορίστε θράσος. Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας. Εδώ του κάναμε την τιμή να τον ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες. Ας αλλάξουμε τώρα θέμα, να πούμε για τις φιλανθρωπίες της πρέσβειρας καλής θέλησης Μπαρντιν Χανουμ Μπουρέκ που εγκαινίασε σήμερα νέα πτέρυγα στο Λεπροκομείο Σπιναλόγκα μαζί με τον βεζίρη αρρώστιας Λομπέρ Μπέη. Θυμίζουμε πως στις 11 στην Ανατροπή ο Γιάννης φιλοξενεί τους αρχιραγιάδες Μπενιζέλ, Τσαμάρ και Καρα Τζαφέρ για να ακούσουμε επιτέλους και μια υπεύθυνη φωνή.»


Συγχαρητήρια στον άγνωστο συγγραφέα του κειμένου.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ

Τρεις μπογιατζήδες - ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας πέθαναν και πήγαν στον Παράδεισο.

- Καλώς τα παιδιά. Επιτέλους ήρθαν και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι.
Ρε παιδιά θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου.
- Για πες μου, λέει του Αλβανού, πόσα θέλεις για να ....
τη βάψεις;
- 600 ευρώ, λέει ο Αλβανός.
- 600; Πώς τα λογάριασες;
- Nα: 400 για μένα και 200 τα υλικά.
- Εσύ, λέει του Γερμανού, πόσα θέλεις;
- 900 ευρώ: 300 για μένα, 300 στην εφορία και 300 τα υλικά.
- Και εσύ, λέει του Έλληνα, πόσα θέλεις;
- 3.000 ευρώ Άγιε Πέτρο
- 3.000; Τρελός είσαι; Πώς τα λογάριασες;
- Άγιε Πέτρο, έλα πιο κοντά να μην μας ακούν.
Ο Άγιος Πέτρος πήγε κοντά του και ο Έλληνας του ψιθυρίζει:
Άκουσε : 1.000 για σένα, 1.000 για μένα, 400 στον Γερμανό για να το βουλώσει
και 600 θα δώσουμε στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Για τον χρυσό τα κάνουν όλα οι δανειστές! Σχόλιο - δυναμίτης!


Μας έδεσαν χειροπόδαρα!

Η νέα δανειακή σύμβαση, που πέρασε πανηγυρικά τη νύχτα της Τρίτης από τη Βουλή με 213 ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάποιων διαγραμμένων ομοϊδεατών τους, προκαλεί φρίκη σε όποιον επιχειρήσει έστω και μια απλή ανάγνωση των επαχθέστατων όρων της.

Η Ελλάδα και η Τράπεζα της Ελλάδος «παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορούν να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικά με την παρούσα σύμβαση» ορίζει ωμά το 15ο κεφάλαιο, παράγραφος 4 της σύμβασης που ψήφισε ανενδοίαστα η Βουλή των Ελλήνων. «Αμετάκλητη» παραίτηση από «κάθε δικαίωμα ασυλίας» του ελληνικού κράτους! Ολα στο σφυρί!

Στο έλεος των δανειστών δηλαδή περνάει οτιδήποτε κατέχει το ελληνικό κράτος - από το περιεχόμενο των κρατικών ταμείων και το κτίριο... της Βουλής ως τον... Παρθενώνα, τα εδάφη και τα νησιά της πατρίδας μας! Δεν έχει σημασία αν οι δανειστές δεν επιχειρήσουν ποτέ να κατασχέσουν την Ακρόπολη. Σημασία έχει ότι οι βουλευτές δεν ντράπηκαν να τους δώσουν αυτό το δικαίωμα!

Λέμε για τον χρυσό που μας έκλεψαν οι Γερμανοί στην Κατοχή - και σωστά απαιτούμε να μας τον δώσουν πίσω μαζί με τους τόκους εβδομήντα χρόνων. Οι εθνοπατέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όμως δεν δίστασαν να εκχωρήσουν στους δανειστές το δικαίωμα να κατασχέσουν «νομίμως» τον χρυσό που έχει... σήμερα το ελληνικό κράτος!

Η συμπερίληψη στο άρθρο περί παραίτησης από κάθε ασυλία και της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτόν ακριβώς τον στόχο έχει - τους προ έτους 147,5 τόνους χρυσού που βρίσκονται στην κατοχή της! Αυτούς έχουν βάλει στο μάτι οι δανειστές - και μεθοδεύουν πώς θα τους βάλουν και στο χέρι.

Ο κόσμος δεν ξέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού που κατέχει η Τράπεζα της Ελλάδος -δηλαδή το ελληνικό κράτος- βρίσκεται κατά πάγια τακτική στο εξωτερικό. Στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στην περίπτωσή μας. Έχοντας παραιτηθεί από κάθε ασυλία του ελληνικού κράτους, είναι στο χέρι των δανειστών μας να επιχειρήσουν να κατασχέσουν τα αποθέματα χρυσού της χώρας μας που βρίσκονται στο Λονδίνου και στην Ουάσιγκτον με δικαστικές αποφάσεις, αν η όποια ελληνική κυβέρνηση φανεί ασυνεπής τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.

Το κακό γίνεται εύκολα. Τραγικά εύκολα, βάσει των όρων της δανειακής σύμβασης. Το λέει ρητά. Οι δανειστές μπορούν με μια απλή γραπτή ενημέρωση προς την Ελλάδα «να κηρύξουν το συνολικό ποσό κεφαλαίου οποιασδήποτε ή όλων των χρηματοδοτικών ενισχύσεων που έγιναν και εκκρεμούν... άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους». Να διακόψουν δηλαδή το δάνειο και να ζητήσουν από τη χώρα μας να πληρώσει αμέσως όσα λεφτά έχει πάρει και μάλιστα μαζί με τους τόκους τους! Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό;

Μία και μόνη δόση τόκων ή κεφαλαίου αν δεν πληρώσει στην ώρα της η Ελλάδα, αρκεί για να τεθεί σε εφαρμογή το μονομερές δικαίωμα των δανειστών να διακόψουν το δάνειο και να ζητήσουν όλα τα λεφτά τους πίσω! Μία και μόνη δόση - έστω και μόνο των τόκων! Αν η Ελλάδα ή η Τράπεζα της Ελλάδος «δεν καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων» ή αν «αθετήσουν οποιαδήποτε υποχρέωσή τους» αναφέρει κατηγορηματικά η σύμβαση. Εστω και... μισή δόση ή ένα ευρώ να μην πληρώσει έγκαιρα η Αθήνα, οι δανειστές έχουν δικαίωμα να τινάξουν τα πάντα στον αέρα!

Θα αρπάξουν περιουσία του ελληνικού κράτους βεβαίως οι δανειστές σε μια τέτοια περίπτωση, αφού είναι βέβαιο ότι λεφτά δεν θα υπάρχουν. Δεν θα ισχύει όμως το ελληνικό δίκαιο για να προστατεύσουν τουλάχιστον οι Έλληνες δικαστές τον Παρθενώνα ή όποιο σύμβολο που η κατάσχεσή του θα σημάνει έσχατο εθνικό εξευτελισμό. «Η παρούσα σύμβαση και οι ειδικοί όροι... διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο» αναφέρεται. Τελεία και παύλα.

Δεν αλλάζει τίποτα στο μέλλον με ομαλό τρόπο. Οι δανειστές εξαιρούνται στη σύμβαση από οποιαδήποτε «δικαστική διαδικασία, διαιτησία... ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου, διαιτητικού οργάνου ή αρχής που ενδέχεται να θέλουν την υπογραφή ή υλοποίηση του Μνημονίου, της παρούσας σύμβασης ή των συναλλαγών που προβλέπονται στην παρούσα». Ασυλία στους δανειστές, όχι στην Ελλάδα!

* Το σχόλιο αυτό δημοσιεύθηκε χθες στο Έθνος και το υπογράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείσθε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Κτηρίου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Μεριστού στην πόλη της Αίγινας (περιοχή Μεριστού), την 30η του μηνός Μαρτίου έτους 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:30 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του παρακάτω θέματος της ημερήσιας διάταξης :

΄Εγκριση Σχεδίου Οικονομικής Υποστήριξης και ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Αίγινας οικονομικού έτους 2012

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Πέτρος Α. Πετρίτης

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Θέμα: Είμαι περήφανος πού δεν είμαι Γερμανός.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα κείμενο το οποίο
φέρει τον τίτλο «Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και
ένα παράπονο».

Το εν λόγω κείμενο κυκλοφορεί ευρέως τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσα και από
e-mail σε e-mail και με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των
Ελλήνων με τους Γερμανούς.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:

1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή
βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.

2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι
σανδάλια...

3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο - υπόλειμμα κανενός τείχους
αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος
πιθανή επανάληψη στο μέλλον.

4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω
απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.

5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας
και στην προστασία κάθε ανθρώπου.

6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους
πολέμους.

7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές
ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε
ρήμαξα χώρες.

Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.

9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.

10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες
(γιατί διέθετα δικούς μου) καί δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα
και θησαυρούς, γιατί δεν έχω δικούς μου.

11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.

12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη,
πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω,
άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε "φίλε" Γερμανέ, όταν γύρευες
να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και
νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του
χαφιέ.

13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε
"φίλε" Γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά
δική μου!

14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους,
φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες,
ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.

15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής
κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της
δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η
ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...

16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά
αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε "φίλε" Γερμανέ...

17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα
δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι - γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε
εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.

18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων
κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι
αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.

19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να
προσαρμοζόμουν στο Νταχάου ή το Αουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;

20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη
γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.

21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα
playmobil...

22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα
δεινά από γεννήσεως κόσμου.

23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και
λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...

24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να
προσφέρω καφέ ή φαγητό...

25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της
κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.

26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.

27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά,αν ξέρεις τι θα πεί αυτό.
Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους,κι ας
ενηλικιώθηκα προ πολλού.(Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).

Ένα παράπονο έχω μόνο:

Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των
δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις
φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε "φίλε" Γερμανέ...
Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα....

Ο τελευταίος λόγος, όμως, θα είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας...
Καί ξέρεις γιατί? γιατί εσύ δεν έχεις Θερμοπύλες, Μαραθώνες, Σαλαμίνες, έπος τού 40.

Ούτε στην γλώσσα σου έχεις ονόματα όπως Πλάτων, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης,
Πυθαγόρας,Θαλής,Ευκλίδης,Αρχιμήδης, αλλά καί Ρήγας,Σεφέρης,Καβάφης,Καζαντζάκης.
Αυτά καί άλλα πολλά.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Της παρέλασης το κάγκελο και άγριο ξύλο στις 25 Μαρτίου 1980! Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δημοσίευμα του Βήματος την επομένη της 25ης Μαρτίου 1980. Ακροδεξιοί και αστυνομία βαρούσαν τον κόσμο, οι παρελάσεις τινάχθηκαν στον αέρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ φώναζε - τότε - κατά της κυβέρνησης ΝΔ και της αστυνομικής βίας. Κάντε κλικ πάνω στις φωτοτυπίες για να διαβάσετε...


Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Tο παραμύθι ότι μας πληρώνουν οι Γερμανοί...

Υπέρογκα κέρδη για τη Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα.
Δείτε το ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης (κανάλι 1, ARD) , για τα κέρδη της Γερμανίας από τα τοκογλυφικά δάνεια της Ελλάδας...
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τα υπέρογκα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση της Ελληνικής οικονομίας...



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/03/t_24.html

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δημόσια χρήματα (για ξόδεμα) υπάρχουν...

Διαφθορά και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος χωρίς φραγμούς καταδεικνύει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2009. Στενός δημόσιος τομέας και Τοπική Αυτοδιοίκηση μοίραζαν αφειδώς εκατομμύρια ευρώ για παράτυπες και παράνομες δαπάνες, σε απευθείας αναθέσεις έργων, προσλήψεις, μισθούς, επιδοτήσεις. Οι μη νόμιμες δαπάνες εξαπλασιάστηκαν το 2009 συγκριτικά με το 2008, φθάνοντας από τα 106,4 εκατ. ευρώ στα... 657,7 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 505,5 εκατ. ευρώ είναι μη νόμιμες δαπάνες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. ευρώ των ΝΠΔΔ -σχεδόν διπλάσια από το 2008- και τα 38 εκατ. ευρώ των ΟΤΑ.

Κι όλα αυτά, εκτοξεύοντας το δανεισμό του κράτους, καθώς ενώ είχαν προϋπολογιστεί δάνεια ύψους 64,5 δισ. ευρώ, το 2009 η χώρα δανείστηκε 105,5 δισ. ευρώ.

Τα έξοδα που είχαν προϋπολογιστεί για το 2009 ήταν 99,3 δισ. ευρώ, αλλά έφθασαν στα 146,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 47,7%. Παράλληλα, τα έσοδα παρουσίασαν «μαύρη τρύπα» 12,8 δισ. ευρώ.

Στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύει την Πέμπτη, η εφημερίδα Έθνος υπάρχουν αποσπάσματα που θυμίζουν τις εκθέσεις της τρόικας και της Task Force.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η αύξηση του δανεισμού του κράτους για την κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών «καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών, με έμφαση στις ΔΟΥ που εμφανίζουν τα μικρότερα ποσοστά εισπράξεων έναντι των βεβαιωθέντων εσόδων».

Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει ότι το 2009 ήταν εκλογική χρονιά, με αποτέλεσμα -ως είθισται- να αυξηθούν σημαντικά οι κρατικές δαπάνες στο σύνολό τους, συμπαρασύροντας και τις μη νόμιμες δαπάνες.

Περίπου τα μισά από τα εντάλματα πληρωμής που «έκοψε» το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορούν τις δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, δεν εγκρίθηκαν 7.264 εντάλματα, που αφορούσαν δαπάνες 77,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά δεν εγκρίθηκε η εκταμίευση χρημάτων για 14.947 εντάλματα.

Προκλητικές περιπτώσεις

Στην έκθεση καταγράφονται περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις «για την προσφυγή στην εξαιρετική αυτή διαδικασία». Για μια ακόμη χρονιά, ακολουθήθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατάτμηση των συμβάσεων σε μικρότερα ποσά προκειμένου να αποφευχθεί η διενέργεια διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπιστώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει «δυστροπία» της Διοίκησης όχι μόνο να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία, αλλά και να συμμορφωθεί με τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα την επανάληψη των ιδίων παραβάσεων.

Μερικές, μόνο, περιπτώσεις είναι:
Καταβολή εξόδων παράστασης αιρετών οργάνων που δεν δικαιούνταν.
Πληρωμή υπαλλήλων με βάση το μισθολογικό κλιμάκιο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα (απολυτήριο λυκείου)
Μη νόμιμη καταβολή οικογενειακού επιδόματος, ή επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών
Μη νόμιμη καταβολή εφάπαξ έκτακτης οικονομικής παροχής σε αγροτικούς ιατρούς
Παράνομη πρόσληψη και ένταξη σε ανώτερη βαθμίδα ωρομίσθιων καθηγητών από ΤΕΙ για τη διδασκαλία μαθημάτων χωρίς να κατέχουν τα αντίστοιχα προσόντα
Μη νόμιμη καταβολή αποζημίωσης για διδακτικό έργο που προσέφεραν επιστημονικοί συνεργάτες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου λόγω μη προσκόμισης της άδειας της υπηρεσίας τους για ιδιωτικό έργο
Προσλήψεις με σύμβαση έργου, οι οποίες υπέκρυπταν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις υπουργικών αποφάσεων έγκρισης και ανάθεσης εκτέλεσης έργου που καθόριζαν ως χρόνο έναρξης των συμβάσεων προγενέστερο αυτού της ημερομηνίας έκδοσης υπουργικών αποφάσεων και της σύναψης των συμβάσεων των προσληφθέντων

Newsroom ΔΟΛ

Ημερίδα για το πρόβλημα της διανομής αγροτικών προϊόντων


Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε λόγω του «κινήματος της πατάτας» το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Κοπεγχάγης και Ουπσάλας οργανώνει ημερίδα στα Τρίκαλα Ημαθίας για να συζητηθεί με νηφάλιο τρόπο το πρόβλημα της διανομής των αγροτικών προϊόντων.

Χάρρυ Κλύνν: Μιλάει για το κίνημα της πατάτας (video)

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Ελλάδα!

(αναδημοσίευση από newsit.gr)

Χώρος «φιλοξενίας αλλοδαπών» στην Κοζάνη σε εγκαταστάσεις του Στρατού


Τη δημιουργία του πρώτου χώρου συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά στη χώρα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για την δημιουργία του πρώτου «στρατοπέδου φιλοξενίας αλλοδαπών» στην Ελλάδα. Θα στεγάζεται στην περιοχή της Κοζάνης, σε παλαιές εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Στρατός και θα έχει δυνατότητα να στεγάσει 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

Μετά τα γεγονότα του ΟΑΚΑ δεν θα επιχειρήσω να πικάρω κανέναν ούτε να ρίξω ευθύνες, όλοι μας φταίμε δεν φταίνε μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που ξέσπασαν. Θα κάνω κάτι διαφορετικό , θα θυμήσω στους 40ρηδες και άνω τι ήταν αυτό που μας έκανε να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο και να δουν οι μικρότεροι την μαγεία του ποδοσφαίρου, δεν είναι το πάν η νίκη. Κατάλληλος για αυτό δεν ήταν άλλος παρά ο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ακολουθούν δύο βίντεο το ένα με τα καλύτερα του και το άλλο με την απίστευτη ντρίπλα του.



Ήταν 14 Μαρτίου 1982 όταν ο Βασίλης Χατζηπαναγής έκανε εκείνη την απίστευτη ντρίμπλα στον "άτυχο" Τάκη Στυλιανόπουλο στο Ηρακλής – ΑΕΚ (3-2). Η μαγική ενέργεια του Βάσια πέρασε στην ιστορία…

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ;

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)

και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που
διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το
μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το

κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς
τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον
πλούτο σου,τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";

Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.

Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό
με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι
εκλεγμένοι «αλήτες» μας;

Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και
την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;

Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας
την Εθνική σου

Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να
την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε
πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο.
Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... Τουρκικά !!!
Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση
υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου
μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο
παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της
παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι...
θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι

για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ,

για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η αποκάλυψη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από την κ. Παναρίτη.



φανατικός αναγνώστης του μπλογκ μου έστειλε το σχετικό βιντεάκι , προσωπικά έψαχνα να το βρώ γιατί είχα ενημερωθεί για τις δηλώσεις της κας Παναρίτη όμως το σχετικό βίντεο όσες το είχα βρεί είχε την ένδειξη ότι κατέβηκε από τον χρήστη. Η κα Παναρίτη λέει μεγάλες αλήθειες όμως ΤΕΛΙΚΑ ΨΉΦΙΣΕ... "ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ" ??? ΓΙΑΤΊ ΆΡΑΓΕ???

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ Η ΘΕΜΙΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ‏ No1

Τα ακόλουθα είναι από το βιβλίο «Disorder in the American Courts»,
και έχουν ειπωθεί από ανθρώπους σε δικαστήρια.

Έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική,
οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις....

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σας είπε ο άντρας σας εκείνο το πρωί;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είπε "Πού βρίσκομαι, Κάθριν;"

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Και γιατί σας αναστάτωσε τόσο;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Το όνομά μου είναι Σούζαν!

***********************************************

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Είστε σεξουαλικά ενεργή;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι, απλώς μένω ξαπλωμένη.

***********************************************

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Αυτή η μυασθένεια σας επηρεάζει τη μνήμη σας;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι..

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Και με ποιους τρόπους σας επηρεάζει τη μνήμη;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ξεχνάω..

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ξεχνάτε; Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα για κάτι
που έχετε ξεχάσει;

***********************************************

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Τώρα, γιατρέ, δεν αληθεύει ότι, όταν ένας άνθρωπος
πεθάνει στον ύπνο του, δεν το γνωρίζει ως το άλλο πρωί;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τώρα, στ' αλήθεια περάσατε τις εξετάσεις για άσκηση
νομικού επαγγέλματος;

***********************************************

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ο μικρότερος γιος, ο εικοσάχρονος, τι ηλικίας είναι;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είναι 20, όσο περίπου και το IQ σας.

***********************************************

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ήσουν παρών όταν πάρθηκε η φωτογραφία σου;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τώρα με δουλεύετε;

ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ Made in FYROM‏


Αναγνώστης του ιστολογίου μας έστειλε την παραπάνω φωτογραφία, όπου διακρίνεται ξεκάθαρα η χώρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ των γνωστών φρυγανιών Elite: Π.Γ.Δ.Μ!

Σημειώνουμε ότι η "ελληνική" κατασκευαστική εταιρεία είναι η Elbisco, που έχει...
κι άλλες ανάλογες φίρμες στον χώρο των αρτοσκευασμάτων (Κρις-Κρις, Βοσινάκη, Αλλατίνη).
Καλούμε όλους τους Έλληνες ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!

Αυτά τα ρεμάλια, οι προδότες "επιχειρηματίες" που μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους στα Σκόπια, την Βουλγαρία, την Αλβανία και αλλού, είναι από τους κύριους υπεύθυνους της άσχημης οικονομικής κατάστασης εκατομμυρίων συμπατριωτών μας!

Την ώρα που η ανεργία μαστίζει τη χώρα, ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ πάνε και δίνουν δουλειές στους...Σκοπιανούς!!!

Ταυτόχρονα, ενώ η παραγωγή των συγκεκριμένων προιόντων τους κοστίζει πολύ φτηνά, ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ στην ελληνική αγορά!
Δηλαδή ΚΑΙ ωθούν τους Έλληνες στην ανεργία και τη φτώχεια ΚΑΙ αυξάνουν τις τιμές σε βάρος τους!

Είναι ή δεν είναι αυτό ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, καραγκιόζηδες "εθνικοφιλελεύθεροι";

Θα μας πείτε επιτέλους τι σημαίνει "ελεύθερη αγορά"; Μήπως ελεύθερη μονάχα ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ;

Αν υπήρχε Εθνική Κυβέρνηση στη χώρα, θα είχε τσακίσει τους συγκεκριμένους αλήτες, που φέρονται χειρότερα κι από...εβραίους τοκογλύφους!

Επειδή όμως αυτή (ακόμα) δεν υπάρχει, οφείλουμε εμείς, οι απλοί Έλληνες πολίτες να δράσουμε, προχωρώντας σε μαζικό μποικοτάζ της συγκεκριμένης εταιρείας!

Επίσης, όσοι γνωρίζουν ανάλογα προιόντα "ελληνικών" εταιρειών που παρασκευάζονται στο εξωτερικό, ας μας τα υποδείξουν για να τους βάλουμε στη μαύρη λίστα!

ΑΡΚΕΤΑ με τα κοράκια, που κερδοσκοπούν σε βάρος μας υπό την ανοχή των "κυβερνώντων"!

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 07-03-2012

Ως νησί έχουμε την πρωτοτυπία να εισάγουμε νερό και να εξάγουμε σκουπίδια, αυτό ο εκρηκτικός συνδυασμός αυξάνει το κόστος λειτουργίας του Δήμου αποτέλεσμα αυτού είναι η μη ομαλή λειτουργία του Δήμου μας. Όλοι οι πολίτες θέλουμε καλή ποιότητα νερού , να είναι πόσιμο δηλαδή 100% ΕΥΔΑΠ αφού όμως αυτό δεν είναι εφικτό ας είναι τουλάχιστον σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όμως από την άλλη

σαν Διοίκηση δεν μπορούμε να χαρατσώνουμε τον κόσμο με αύξηση κατά 50% της τιμης του νερού σε Αίγινα-Κυψέλη , 60% στο Βαθύ, κατά 40% στην Πέρδικα και 10% στον Μεσαγρό όπου το νερο τού είναι μόνο από γεωτρήσεις.
Πρέπει να κάνουμε καμπάνια για μείωση της κατανάλωσης νερού επίσης εμείς σαν Δήμος να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα και να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία.Από την μεριά τους τα νοικοκυριά να προβούν και αυτά σε μείωση κατανάλωσης και δημιουργία υποδομών όπως στέρνες αν αυτό είναι εφικτό.
Προτείνω να διεκδικήσουμε πόρους από τα αδιάθετα χρήματα του Πράσινου Ταμείου που έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής. Με αυτά τα χρήματα μπορούμε να κάνουμε μελέτες 1. για λεκάνες νερού 2. για τις λειτουργικές ανάγκες του δικτύου ύδρευσης .Να επικαιροποιήσουμε την μελέτη για την λιμνοδεξαμενή στην Βλυχάδα που έχει γίνει επί δημαρχίας του κου Γκότση για αυτή την επικαιροποίηση της μελέτης λεφτά υπάρχουν αφού πρόσφατα ψηφίσαμε την αποδοχή χρημάτων για μελέτες (ποσό 50000 ευρώ). Αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες να προβούμε σε έργα για την διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Προτείνω επίσης να ζητήσουμε από την Περιφέρεια την δημιουργία ενός μικρού ντόκου ώστε να μπορούν να πιάνουν οι υδροφόρες στο Περάνι της Σαλαμίνας, είναι το σημείο που έχει φτάσει ο αγωγός της ΕΥΔΑΠ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της απόστασης της μεταφοράς του νερού περίπου στο 1/3 άρα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μείωση του κόστους μεταφοράς νερού από του υδρομεταφορείς.
ΑΓΩΓΟΣ
Τώρα σε ότι αφορά τον αγωγό έχω να πω τα εξής:

  1. Δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το μόνο που έχουμε είναι η υπόσχεση του Περιφερειαρχή κου Σγουρού. 
  2. Δεν υπάρχει πρόσκληση που να μπορεί να ενταχθεί ο αγωγός διότι πολύ απλά δεν υπάρχει.
  3. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για ένα τόσο μεγάλο έργο.
  4. Δεν  υπάρχει χρονοδιάγραμμα του έργου διότι το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί αυτό θα γίνει αργότερα με τα τεύχη δημοπράτησης , όταν αφού δημοπρατηθεί το έργο.
  5. Δεν υπάρχει μοντέλο διαχείρισης για την υδροδότηση του νησιού , το οποίο θα γίνει αφού φτιαχτεί ο αγωγός και η απόφαση είναι πολιτική και είναι θέμα της Περιφέρεια
Η ΠΡΌΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της αύξηση της τιμής του νερού προτείνω το εξής :
Οι κλίμακες να είναι τέσσερις κλίμακες με την πρώτη από 0-35 κυβικά την δεύτερη 36-70 κυβικά  την τρίτη 71-110 κυβικά  και την τέταρτη 111 και άνω κυβικά  στις τρίτες πρώτες κατηγορίες αύξηση στην τιμή του νερού 20% πλην του Μεσαγρού στον οποίο να είναι 10% και τέλος στην τελευταία κλίμακα να επανέλθει η τιμή κυβικού της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Τέλος ζήτησα και την απόσυρση του θέματος και της αρχικής πρότασης της διοίκησης διότι αντιλήφθηκα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  σκοπός μου ήταν  να μπορέσει να επανέλθει σαν θέμα δημοτικού συμβουλίου σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

I AM GREEK AND I WANNA GO HOME

Αυτή είναι η φράση και το κεντρικό μήνυμα που αποστέλλεται παντού μέσο διαδικτύου, από την Ανεξάρτητη εθελοντική κίνηση με σκοπό την επιστροφή των Ελληνικών αρχαιοτήτων που παράνομα κρατούνται εκτος Ελλάδας.

Εμπνευστής και δημιουργός είναι ο Μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Ares Kalogeropoulos ο οποιος διαμένει και δραστηριοποιείται στο Oldenburg της Βόρειας Γερμανίας

Η Ανεξάρτητη αυτή κίνηση, απέκτησε χιλιάδες υποστηρικτές στο διαδίκτυο, μιας και ξεκίνησε μέσω Facebook, από το προσωπικό Προφίλ του Ares Καλογερόπουλος.

Το μήνυμα " I AM GREEK AND Η WANNA GO HOME " καθώς και η αισθητική ματια που συνοδεύει τις εικόνες, είναι δημιουργημένες ώστε να χτυπήσουν τις πόρτες του συναισθήματος εντός και εκτος Ελλάδας. Για αυτό το λόγο άλλωστε επικοινωνείται στην Αγγλική γλώσσα. Το δευτρο μήνυμα που συνοδεύει αυτήν την κινηση είναι " Our Badget is our Love" που δηλώνει ξεκάθαρα πως απλώς και μονο με την αγάπη μας για την Ελλάδα και τον κοινό στόχο, μπορεί αυτή η κίνηση να επικοινωνηθεί, έξω από χρηματοδοτήσεις και κονδύλια στήριξης.

Η αγάπη μας και η εθελοντική μας εργασία για τον κοινό αυτόν Εθνικό στόχο είναι αρκετή και μάλιστα πιο ισχυρή από κάθε χρηματική υποστήριξη!

Υποστηρίξτε και εσείς αυτήν την μεγάλη και αγνή κίνηση που μας επιτρέπει να στεκόμαστε απέναντι στην ιστορία μας περήφανοι ως Έλληνες και ως πολίτες αυτού του κόσμου!

Απλώς κοινοποιήστε παντού αυτές τις εικόνες. Σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Να ακουστεί η φωνή μας!

Ας κάνουμε κάτι για το οποιο η Ιστορία θα μας κοίτα με το ποιο τρυφερό της βλέμμα.

Ευχαριστώ προσωπικά όλους σας μέσα από την καρδια μου!

Ares Kalogeropoulos

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

THE BIG BROTHER‏ - Η αναγνώριση των προσώπων μέσα στο πλήθος....

Η αναγνώριση των προσώπων μέσα στο πλήθος....
Εδώ είναι ένα πλήθος πριν από την εξέγερση στο Βανκούβερ.
Τοποθετήστε το δρομέα οπουδήποτε μέσα στο πλήθος και κάντε διπλό κλικ
μερικές φορές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη φέτα του ποντικιού για μεγέθυνση.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από Port Moody και δημοσιεύεται στην Tri-City
News 24, Ιουνίου.
Μπορείτε να βρητε το κεφάλι και το πρόσωπο με εκπληκτική σαφήνεια κι ευκρίνεια .

Είναι τρομακτικό. Μπορείτε να δείτε - και τα χαρακτηριστικά του κάθε
προσώπου - και υπήρξαν χιλιάδες! Προστασία προσωπικών δεδομένων;
Προσπαθήστε να φανταστείτε η αστυνομία και ο στρατός τι έχουν στη διάθεσή
τους.

Όχι μόνοι στον Καναδά, παντού ...

http://www.gigapixel.com/image/gigapan-canucks-g7.html

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Για γέλια και για κλάματα... Ο δωδεκάλογος του Μνημονίου

1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα "Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο" (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση "Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές" (δεν έχετε είπαμε).

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση "Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις" (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ.......!!!).

4. Καταργείται πλέον το σύνθημα "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).

5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

7. Η φράση "εθελοντική εργασία" θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος "εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.

8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά "Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;"

9. Από την έκφραση "δουλειές με φούντες" κρατήστε τις φούντες ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα!

10. Ξεχάστε τη δικαιολογία "άργησα γιατί είχα μία δουλειά" καθώς δεν περνάνε πια αυτά ...

11. Η έκφραση "εργασία και χαρά" καταργείται μέχρι νεοτέρας.

12. Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου " τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;" - "άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;" - "τι δουλειά είχες με αυτόν/ήν;"

Υ.Γ. Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε . ή αλλιώς σε δουλειά να βρισκόμαστε !!!

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ελλάδα & Οικονομική κρίση- Ο Ζήκος Υπουργός Οικονομικών!

O Ζήκος Υπουργός Οικονομικών!
Επιτέλους η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, χάρη στον Μέγα Ηγέτη Ζήκο!!
Γιατί μόνο ο Ζήκος ξέρει να ξεφεύγει, να ελέγχει,να πουλάει,να προστατεύει,να υποχωρεί...για χάρη του Λαού!

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αποβιομηχάνιση δίχως τέλος

Κύμα απολύσεων φοβούνται οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Coca Cola-3E στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της εταιρείας να κλείσει τις γραμμές παραγωγής στα δύο εργοστάσια. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους. Ωστόσο τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς μόνο στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε 3 βάρδιες...
51 άτομα στη γραμμή παραγωγής, ενώ σημειώνουν πως με την παραγωγική διαδικασία είναι συνδεδεμένα και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κλπ.

Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στις δυο πρώτες πόλεις. Στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση έδινε... «κίνητρα» αποχώρησης με διπλές αποζημιώσεις και δεν αντικαθιστούσε στελέχη που αποχωρούσαν απο νευραλγικές θέσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για το κλείσιμο των μονάδων.

Η αγορά της Βορείου Ελλάδος εκτιμάται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από την παραγωγή του εργοστασίου του ομίλου στη Σόφια. Το 2006 η Coca - Cola 3Ε είχε προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Αθήνα.


http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_6851.html

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δ.Μητροπάνος: "Ο Γιωργάκης κατέστρεψε την Ελλάδα, έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν"



Αν έκλεινε κάποιος σε ένα πακέτο πέντε- δέκα μελωδίες που να θυμίζουν Ελλάδα, μία απ’ αυτές θα ήταν τα ζεϊμπέκικα του Μητροπάνου. Αν ήθελε κάποιος να εξηγήσει τι εννοούμε όταν λέμε απλός γνήσιος και καθαρός λαϊκός τραγουδιστής θα μίλαγε για τον Μητροπάνο. Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής..
μίλησε στο aixmi.gr και αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και σε όσα περνάει η χώρα μας.

«Αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι παίζουν με τη νοημοσύνη μου. Είναι όλοι τους θρασείς. Τις προάλλες άκουγα τον Παπανδρέου που έλεγε πως όταν μας είπε «λεφτά υπάρχουν» δεν εννοούσε αυτό που εννοούσαμε εμείς. Το θέμα είναι ότι καταλάβαμε αργά τι εννοούσε. Τα είχε κανονίσει όλα από πριν με το ΔΝΤ. Ο λαός, όμως, με αυτό το «λεφτά υπάρχουν» τον τίμησε, του έδωσε 160 βουλευτές. Η μόνη διάθεση που είχε ήταν να τα πάρει από το ΔΝΤ και μετά δεν τον ενδιέφερε τι θα γίνει. Ο Γιωργάκης άνοιξε την πόρτα στην Αμερική, με το ΔΝΤ, να μπει μέσα και αν μη τι άλλο ξέρουμε ότι, όπου έβαλε το χεράκι του το ΔΝΤ, οι χώρες καταστράφηκαν. Όπου το έδιωξαν είδαν άσπρη μέρα. Να ‘ναι καλά το παλικάρι, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, άντε αύριο μεθαύριο να κάνει κι άλλα καλύτερα. Και τον έχουν ακόμα και συζητάνε. Έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν έξω…Έλεος!».

Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε και στο Βαγγέλη Βενιζέλο λέγοντας: « Ο Βενιζέλος έχει μυαλό να πουλήσει όλη την Ελλάδα και να του περισσέψει κι άλλο. Δεν είναι δυνατόν να μην κατάλαβε με ποιον έχει να κάνει. Και τόσοι άλλοι εκεί μέσα. Δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχει Γιωργάκης; Ότι είναι από πίσω τα αδέλφια του; Εδώ έχει βουίξει ο κόσμος όλος ότι έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας».
thestival.gr