MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Eurogroup:Tα δώσαμε όλα και πήραμε .χρεοκοπία! Αυτή είναι η αλήθεια.‏

Γράφει ο Χρήστος Λ.
Μας πιπιλούσαν το μυαλό ή μνημόνιο ή χρεοκοπία.Και χθές με το Eurogroup φάνηκε το ψέμα τους.Ούτε ένα ευρώ δεν θα έρθει στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία.
Για να δούμε ποιός κέρδισε και ποιός έχασε απο τη νέα δανειακή σύμβαση:
Κέρδισαν:Οι πιστωτές μας και οι τράπεζες γιατί γλυτώσαν την χρεοκοπία. Δεν μπορούμε να κηρύξουμε εξωτερική στάση πληρωμών, έστω και να θέλουμε.Με την ίδρυση του ειδικού λογαριασμού , όλα τα λεφτά του δανείου ,θα πηγαίνουν αποκλειστικά και κατά προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανειστών μας.Δηλαδή εμείς θα ζούμε, θα πληρώνουμε , μισθούς και συντάξεις , δαπάνες κτλ, αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις και έσοδα.Άν δεν μας φτάνουν τα λεφτά , τότε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέα φορολόγηση, νέα μέτρα.Δηλαδή,μια εσωτερική χρεοκοπία. Αυτό δεν θα κάναμε και αν είχαμε κηρύξει εξωτερική στάση πληρωμών?Θα ζούσαμε αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις.Δηλαδή ζούμε, μόνο εμείς ,τις συνέπειες της χρεοκοπίας, με σωσμένες και πληρωμένες τις τράπεζες. Καλό κόλπο..


PSI:Λένε ότι θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος κατά 100 δις.Αυτό θα το δούμε, γιατί για να φτάσουν στο 100% της συμμετοχής των ιδιωτών , θα πρέπει να τους υποχρεώσουν, οπότε χάνεται ο εθελοντικός χαρακτήρας και άρα οι οίκοι αξιολόγησης θα μας κηρύξουν και επισήμως σε χρεοκοπία και θα πληρωθούν τα CDS.Άρα άνθρακες, ο θησαυρός για την Ελλάδα..Αλλά και αυτό να γίνει, οι τράπεζες ίσως χάνουν, άν χάνουν (λόγω της ασφάλισης των ομολόγων τους με τα CDS, με τα κέρδη από τα επιτόκια των νέων ομολόγων που θα υπογραφούν), ένα πολύ μικρό μέρος απο τα κέρδη τους. Είναι σαν η τράπεζα να σου παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής του δανείου σου.Απαλύνεται το χρέος σου προσωρινά, αλλά η τράπεζα κερδίζει απο τους παραπάνω τόκους που θα εισπράξει.Για αυτό δεν τους βγαίνει το νούμερο της μείωσης του δημοσίου χρέους το 2020, και μια λένε 129%, μια λένε 121%.Γιατί δεν υπολογίζουν το δημόσιο χρέος το 2040, που θα λήγουν τα νέα ομόλογα που θα υπογραφούν?Μήπως δεν τους συμφέρει?
Και με τι όρους ,για την Ελλάδα, για τον λαό της , για την ανεξαρτησία της , για τον δημόσιο πλούτο της , έγινε αυτή η δήθεν ελάφρυνση του χρέους. Μήπως είναι πολύ ακριβό το τίμημα?..Mήπως οι όροι ακυρώνουν το σκοπό του δανείου, που υποτίθεται είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας?


Η Ελλάδα "κέρδισε":
Την εσωτερική χρεοκοπία του λαού της.
Την μόνιμη επιτροπεία.
Το αγγλικό δίκαιο, υπέρ του δανειστή
Την υποθήκευση του δημόσιου (βλέπε πετρέλαια,φ.αέριο,κτλ) και ιδιωτικού της πλούτου.
Την δολοφονία της δημοκρατίας της(όποιο κόμμα ή συνασπισμός προκύπτει από τις εκλογές, θα δεσμεύεται από τη διεθνή σύμβαση του μνημονίου).Άρα ποιό νόημα έχουν οι εκλογές..?
Την απώλεια της κυριαρχίας της.
Την απώλεια της εθνικής της αξιοπρέπειας
Δηλαδή , την απώλεια της προοπτικής της.
Και όλα αυτά , με τί αντάλλαγμα:To ξεπλήρωμα των δανειστών μας.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχαμε κηρύξει εξωτερική στάση πληρωμών, έχοντας διατηρήσει όλα τα προνόμια που θα μας έδινε η εθνική μας κυριαρχία, η εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου, το διεθνές και ελληνικό δίκαιο, ο έλεγχος των οικονομικών μας, στοιχεία που θα μας εξασφάλιζαν το σημαντικότερο:την προοπτική και την ελπίδα. Στην καθημερινότητα μας ,δεν θα υπήρχε καμμία διαφορά .Θα δυσκολευόμασταν για λίγα χρόνια(2-3) , αλλά μετά θα υπήρχε ανάπτυξη.(βλέπε ίστορικά όλες τις πορείες των κρατών που κήρυξαν πτώχευση), ενώ τώρα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση.(κάτι ψέλλισαν για 8 χρόνια λιτότητας και βλέπουμε..), ούτε μια λέξη για ανάπτυξη.Ρήτρα εφαρμογής των όρων τους βάλανε, ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή δεν βάλανε. Δεν νοιάζονται για την ανάπτυξη, νοιάζονται για την πληρωμή των τραπεζών και μόνο.
Τώρα μάλιστα, μετά την υποθήκευση του δημόσιου πλούτου, θα τους συμφέρει κιόλας να μας χρεοκοπήσουν, όταν αυτοί το κρίνουν σκόπιμο.
Το "ελληνικό" πολιτικό σύστημα ,όλο αυτό τον καιρό της τεχνητής κρίσης δανεισμού, έκανε και κάνει μια συνειδητή επιλογή:Aντί να προστατέψουν τον ελληνικό λαό και την εθνική μας κυριαρχία , όπως έχουν ορκιστεί, επέλεξαν να προστατεύσουν τις τράπεζες,τις πολυεθνικές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η απόφαση είναι δική μας..

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος προκηρύσσει θέση για τσοπάνη! Το επίσημο έγγραφο και το video με τον δήμαρχο!


Ο Δήμος Ιθάκης σου έχει τη λύση! Η Δημοτική αρχή του νησιού, ζητά με προκήρυξή του ειδικό σύμβουλο με γνώσης βοσκού…
Πρόκειται για το πρόγραμμα Διαύγεια με το οποίο ζητείται ειδικός σύμβουλος με εξειδικευμένες γνώσεις.Οι υποψήφιος, θα πρέπει να στείλουν τα βιογραφικά τους στα γραφεία του Δήμου  όπου θα αποδυκνείονται τα προαπαιτούμενα προσόντα τους επί θεμάτων... αιγοπροβάτων (κοπαδιού).
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι δημοτικού και να έχουν εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κοπαδιάρικων (τσοπάνης)!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μαξ Κάιζερ: "Το οικονομικό ολοκαύτωμα πλησιάζει καθώς η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα"


Από το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι RT News
και την προσωπική ιστοσελίδα του Max Keiser

11 Φεβρουαρίου 2010


Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".

"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser. "Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.

Κατά τη γνώμη του Max Keiser: "Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".

Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.

Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε: "Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".

Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".

"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.

"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".

Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε: "Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε: "Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η διαφορά γιατρού και μηχανικού

Ένας μηχανικός αυτοκινήτων άλλαζε ένα πιστόνι όταν ένας γιατρός περίφημος στον τομέα μεταμοσχεύσεων καρδιών πάτησε πόδι στο συνεργείο.
- Ε! γιατρέ να σου κάνω μια ερώτηση; λέει ο μηχανικός.
Ο περίφημος καρδιολόγος παραξενεμένος περπάτησε προς την μεριά όπου βρισκότανε ο μηχανικός.

- Γιατρέ βλέπεις αυτή εδώ την μηχανή, την άνοιξα, της άλλαξα μπιέλες, κυλίνδρους, πιστόνια, δακτυλίδια, βαλβίδες και όταν τελειώσω το δέσιμο θα είναι καλύτερη από καινούργια. Εγώ και εσύ κάνουμε περίπου την ίδια δουλειά, πως γίνεται η αμοιβή μου να είναι ψίχουλα ενώ εσύ να αμοίβεσαι με πολλά χρήματα;
Ο γιατρός σκέφτηκε λίγο και με κρυφό χαμόγελο του απαντάει:
- Προσπάθησε να το κάνεις ενώ η μηχανή δουλεύει...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 20-2-2012

Ως εντεταλμένος σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα ήθελα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι για το σαϊτ discoveraegina δεν έχω λάβει μέρος σε καμιά σχετική επιτροπή.
Συνεπώς ούτε έχω αναμιχθεί σε επιλογή εταιρείας, ούτε γνωρίζω ποία εταιρεία έχει επιλεγεί και με ποιόν τρόπο.
Κύριε Πρόεδρε της Τουριστικής Επιτροπής περιμένω τον απολογισμό με τα χρήματα που έδωσε η ΔΕΗ για την διαφημιστική καμπάνια της Αίγινας δηλαδή πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί και σε ποιούς έχουν δοθεί. Κύριε Πτερούδη εσείς σαν μέλος της τουριστικής επιτροπής τι ρόλο παίζεται μήπως της γλάστρας;
Κύριε Αντιδήμαρχε Αθλητισμού και Πολιτισμού θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχουν εξοφληθεί όλοι οι πιστωτές του περσινού μπητς βολεϋ και στο φετινό μπητς βολευ θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου;
Κύριε Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου επιτέλους αυτό το Infokiosk που είχε γίνει απλά χώρος αφισοκόλλησης έφυγε από το Λιμάνι και ομόρφυνε ο χώρος, μπράβο για αυτή την κίνηση.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

18 Φεβρουαρίου 1883 ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Θαυμάζω  τον Νίκο Καζαντζάκη , αν ρωτηθώ το γιατί δεν θα πώ γιατί έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία, ούτε γιατί όταν ήμουν μικρός   βλέποντας  στην τηλεόραση το Χριστός Ξανασταυρώνεται τον ανακάλυψα, ούτε γιατί είδα στην μεγάλη οθόνη το αριστούργημα Ζορμπάς και μετέπειτα τον Τελευταίο Πειρασμό . Μπορεί  η απάντηση να βρίσκεται στο οτι μίλησε για την Λευτεριά , για την Ανεξαρτησία, την Δημοκρατία , για τον Έλληνα, για την Αγάπη μπορεί να είναι και ότι  πίστεψε στην ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας μαζι με τον Βενιζέλο ίσως γιατί διάλεξε την Αίγινα για το ησυχαστηριό του , το λάτρεψε το νησί, όμως τελικά αυτό που με έκανε να θαυμάζω τον Καζαντζάκη ήταν η ατέρμονη αναζήτηση της αλήθειας , κάτι που θέλει πολύ ενέργεια και μάλιστα εσωτερική.
" ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

στην Αίγινα

Απόσπασμα από συνέντευξη του Ν. Καζαντζάκη στον
Pierre Sipriot, Γαλλική Ραδιοφωνία (Παρίσι), 6 Μαΐου 1955

  Όσο πιο μακρυά είμαστε από την πατρίδα μας, τόσο περισσότερο τη σκεφτόμαστε και τόσο περισσότερο, την αγαπάμε. Όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα βλέπω τις μικρότητες, τις ίντριγκες, τις ανοησίες, τις ανεπάρκειες των αρχηγών, τη μιζέρια του λαού. Όμως από μακρυά δεν βλέπουμε τόσο ευδιάκριτα την ασκήμια και έχουμε περισσότερη ελευθερία να πλάσουμε μια εικόνα της πατρίδας αντάξια ενός ολοκληρωτικού έρωτα. Να γιατί δουλεύω καλύτερα και αγαπώ καλύτερα την Ελλάδα όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό. Μακρυά της καταφέρνω να συλλάβω καλύτερα την ουσία της και την αποστολή της στον κόσμο, και συνακόλουθα τη δική μου ταπεινή αποστολή. Κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Γίνονται καλύτεροι. Έχουν την περηφάνεια της φυλής τους, νιώθουν ότι όντας Έλληνες έχουν την ευθύνη να είναι αντάξιοι των προγόνων τους. H πεποίθησή τους, ότι κατάγονται από τον Πλάτωνα και τον Περικλή, μπορεί ίσως να είναι μια ουτοπία, μια αυθυποβολή χιλιετιών, όμως αυτή η αυθυποβολή, γενόμενη πίστη, ασκεί μια γόνιμη επίδραση στη νεοελληνική ψυχή. Χάρη σ' αυτή την ουτοπία επέζησαν οι Έλληνες. Μετά από τόσους αιώνες εισβολών, σφαγών, λιμών, θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί. Όμως η ουτοπία, που έγινε πίστη, δεν τους αφήνει να πεθάνουν. H Ελλαδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. 

   Ο Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. 

OnAlert.gr:Τι είπαν στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα



Οι επικεφαλής των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων έκαναν λόγο για ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά της Τρόικας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλές και υποστήριξη κι όχι επίτροπο ή δικτατορία.

Συνέντευξη Nigel Farage στην ΝΕΤ για την Ελλάδα 18-2-12


Ο Nigel Farage (πρόεδρος του Βρετανικού κόμματος UKIP) στην εκπομπή "Ανταποκριτές" για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Για άλλη μια φορά ΦΟΒΕΡΟΣ.

Όταν οι Ρώσοι βοηθούσαν τους Τούρκους να νικήσουν τους Έλληνες

Μη χάσετε αυτό το βίντεο, αξίζει 9 λεπτά από τον χρόνο σας
Εκπληκτικό, μοναδικό μάθημα ιστορίας, από έναν φοβερό Ρώσο Βουλευτή τον Semyon Bagdasarov, που είναι Ιστορικός και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ισλαμικών Ερευνών της Ρωσίας. Αποκαλυπτική ομιλία του στη Δούμα, που αξίζει να αφιερώσετε 9 λεπτά για να την απολαύσετε. Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους (πατήστε το κουμπί cc κάτω δεξιά). Δείτε το:

Τον αετό τον έκλεισαν μέσα σ’ ένα κοτέτσι ...


Τον αετό τον έκλεισαν μέσα σ' ένα κοτέτσι .
Κι ο κόκορας τον ρώτησε:
« Γιατί πικραίνεσ' έτσι,
που τα 'χεις όλα τώρα;
Και το νερό στον τόπο του, και το φαϊ στην ώρα,
και στα κατσάβραχα δεν πας , όπου μπορεί στο τέλος
μες στα καλά καθούμενα να φας κανένα βέλος.

Για πες μου τί σου λείπει
κι όλο σε δέρνει η λύπη
και την καρδούλα σου χαλάς;»

Κι εκείνος τ' αποκρίθηκε: «Σαν κόκορας μιλάς».

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόϊκα!

Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!
Με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!).
Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύει και τις προβλέψεις του Μνημνονίου που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr περί «σύλληψης και κράτησης» όσων αντιδρούν στην κατάσχεση περιουσιών για την εξυπηρέτηση ου δανεισμού!
Το καθεστώς των επιτάξεων σε παλαιότερες εποχές, όταν ο πόλεμος κρατούσε μήνες ή και χρόνια για μεταφορικά μέσα, τα οποία προβλέπονταν να ενταχθούν στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά βέβαια αυτό πλέον είναι κάτι που δεν υφίσταται, πρώτον γιατί οι Ε.Δ. διαθέτουν αρκετά μέσα, τουλάχιστον τροχαίο υλικό και δεύτερον γιατί μια σύγκρουση π.χ. με την Τουρκία, δεν θα κρατήσει και μήνες! Εκτός και αν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο φθοράς κάτι που μάλλον έχει μικρές πιθανότητες.
Δηλαδή κανονικά, η σύσταση μια τέτοιας επιτροπής θα ήταν εντελώς περιττή κι ειδικά σε τέτοιες εποχές, αφού τα μέλη της επιτροπής λαμβάνουν σχετική αποζημίωση για να συμμετάσχουν σε αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν έχουν καταλάβει που και για ποιο λόγο τους διόρισαν.
Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης. Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές αποκτούν την κυριότητα του ακινήτου.
Το ότι αυξάνουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε μία αγορά που καταρρέει, με συγκεκριμένο άρθρο στο Μνημόνιο, κάποιους τους υποψίασε αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυξάνουν την αξία σε αυτό που υπολογίζουν ως μελλοντικής τους περιουσία! Τόσο απλά.
Και βέβαια, το ότι η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου (ήταν προφανώς στις αρχικές εγγυήσεις που ζητούσε η τρόϊκα, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου) καταδεικνύει ότι υπήρξε συγκεκριμένη μεθόδευση για να μην δημιουργηθεί θέμα πριν την έγκριση του Μνημονίου στη Βουλή.
Ας δούμε την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (την απόφαση την έχει δημοσιεύσει το yened.blogspot.com).

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

O ΜΕΛΕΤΗΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



Σκίτσο του Hλία Mακρή

ΤΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου.....
"Ε, ρε κατοχή που σας χρειάζεται..."
Ο πατέρας μου έλεγε σε μένα.....
"Ε,ρε Χούντα που σας χρειάζεται....."
Εγώ πια... θα λέω στο παιδί μου....
"Ε, ρε ΠΑΣΟΚ που σας χρειάζεται!!!!!!!!!!!

Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας

Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.
Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.
Σημείωση
Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
-Αφελληνισμός
-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
-Επιβολή ΔΝΤ
-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
-Ιδιωτικοποίηση των πάντων
-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
-Διχοτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)
Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:
“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.

ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ

Ο χωρικός αγόρασε για το κοτέτσι του έναν νεαρό κόκορα. Ο παλιός κόκορας τον προειδοποιεί:
- Μπορείς να έχεις όποια κότα θέλεις εκτός από την Παρδαλίτσα. Αυτή είναι δική μου.
Υπερήφανα απαντά ο νεαρός κόκορας:
- Δεν έχει τέτοια. Τις θέλω όλες!!
- Τότε θα παραβγούμε. Θα τρέξουμε μέχρι εκείνον τον σωρό από κοπριά και όποιος φτάσει πρώτος θα πάρει όλες τις κότες.
Τα δύο κοκκάρια ξεκινούν και τρέχουν. Ο παλιός προηγείται, αλλά στα μέσα της αυλής, ο νεαρός κόκορας επιταχύνει, πλησιάζοντας τον παλιό.
Ξαφνικά ακούγεται μια τουφεκιά και ο νεαρός κόκορας πέφτει νεκρός.
Ο χωρικός κατεβάζει το όπλο από τον ώμο του και μουρμουράει:
- Περίεργο, είναι ο τρίτος ομοφυλόφιλος κόκορας μέσα σε μια εβδομάδα!!!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ρήτρα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αν αποτύχουν τα μέτρα;

Η σημερινή ημέρα  είναι τελικώς η πλέον κρίσιμη  για τις τύχες της Ελλάδας  στο ευρώ.

Παρά την έγκριση  από τη Βουλή του νέου πακέτου  μέτρων, του νέου Μνημονίου που  θεωρούσαν ως προαπαιτούμενο για  οιαδήποτε άλλη κίνηση χρέους οι εταίροι  και δανειστές μας, η υπόθεση της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης κάθε άλλο παρά «τελειωμένη» φαντάζει, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Γερμανία, συνεπικουρούμενη από την αποκαλούμενη «ομάδα του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης», εγείρει συνεχώς νέες αξιώσεις και εμφανίζεται αποφασισμένη να «χρησιμοποιήσει» την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που θα κληθούν άμεσα να εφαρμόσουν τη «συνταγή» του Βερολίνου για πιο αυστηρή δημοσιονομική σύγκλιση.

Με δυο λόγια  οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους Φιλανδοί, Ολλανδοί, τραβάνε το σκοινί και απειλούν την Ελλάδα ακόμα και με άμεση έξοδο από το ευρώ αν δεν ακολουθήσει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύεται με το νέο Μνημόνιο!

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ΣΗΜΕΡΑ θα κριθεί, στην συνεδρίαση της προπαρασκευαστικής επιτροπής (European Working Group) του Eurogroup, που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, το κατά πόσον οι Ευρωπαίοι θα «πεισθούν» από το πρόγραμμα κι από τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που θα τους παρουσιάσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, κυρίως δε από το πώς και πότε θα καλυφθούν τα 325 εκατ ευρώ, που λείπουν από το όλο πακέτο των περικοπών. Και ΣΗΜΕΡΑ είναι που θα κριθεί όχι το εάν θα «περάσει» η Ελλάδα τη δοκιμασία του αυριανού Eurogroup αλλά ακόμα και το εάν αυτό θα πραγματοποιηθεί!

Η αλήθεια είναι  πως αυτή την εξέλιξη την είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ένας από  τους πιο καλά πληροφορημένους παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Βίλχεμ Μπούιτερ, ο οποίος ήδη από την Δευτέρα είχε επισημάνει, σε άρθρο του στους Financial Times, ότι παρά την έγκριση του νέου μνημονίου από τη Βουλή, η Ελλάδα απέχει ακόμη πολύ από το να χαρακτηριστεί ασφαλής... (δείτε εδώ).

Έτσι τώρα Γερμανία και Ολλανδία σε πρώτη φάση θέτουν ευθέως απαιτήσεις για:

-να επιβληθεί  στην Ελλάδα όρος που να  την υποχρεώνει να τηρήσει  συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κάλυψης  των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων  με απειλή άμεσης εξόδου από την ευρωζώνη εάν δεν «καλυφθούν» οι δημοσιονομικοί στόχοι σε συγκεκριμένο χρόνο.

-να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να δεχθεί στην πράξη την εποπτεία από Επιτρόπους σε όλο το φάσμα της τήρησης του προγράμματος (με δυο λόγια επιτρόπους στα υπουργεία). Αυτή η παράμετρος είναι κρίσιμη για τη Γερμανία καθώς ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε θέλει να δείξει σε όλη την Ευρωζώνη – και δη σε Ιταλούς, Πορτογάλους και Ισπανούς – πως όσες χώρες δεν τηρούν τη «γαλλογερμανική συνταγή» θα … τιμωρούνται με απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Είναι προφανές πως  οι συγκεκριμένες διαρροές εξυπηρετούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια των σκληρών της Ευρώπης, ενώ αρκετοί εκτιμούν πως η «απειλή» για άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει και αποδέκτες στο χώρο των ομολογιούχων με προφανή στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως οι τελικοί όροι για το ελληνικό PSI θα ανακοινωθούν την Τετάρτη το βράδυ, μετά το Eurogroup. (Δείτε εδώ τι μετέδιδε χθες το protothema.gr).

Tέλος, υπάρχουν και αναφορές για έντονη δυσαρέσκεια αρκετών Ευρωπαίων παραγόντων για τη στάση της Γερμανίας, με πρώτο τον ίδιο τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με το Βερολίνο  λόγω των συνεχών πιέσεων προς την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή όμως, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, ο κύριος  Λουκ Φρίντεν, μιλούσε στο Reuters και  απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση  προς την Ελλάδα ότι αν δεν συμμορφωθεί  πλήρως με τους όρους που έχουν θέσει η Ευρώπη και το ΔΝΤ για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, θα βγει από την ευρωζώνη!

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=177149

Η Ουγγαρία δίνει χαστούκι σε ΕΕ και ΔΝΤ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ‏

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον. τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση. αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την "εθνική συνοχή"».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα. «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε. 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.

Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμ' έπος αμ' έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί - η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη - με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για φέτος!

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι. δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από. ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι. Ευρωπαίοι!Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο. πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά. 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 4ωρη στάση εργασίας-Υπολειτουργία των δήμων

Σε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενη τόσο για το μνημόνιο 2 όσο και για την ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων. Στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17-Αθήνα) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών (Σταδίου 27-29).
«Η κινητοποίηση είναι ενταγμένη στην προσπάθειά μας για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας και ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψή μας, μετά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
»Συντονίζουμε την κινητοποίησή μας με αυτές των φορέων της Υγείας με βασικό σύνθημα: "Αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας, προσβάσιμο σε όλους, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς"», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ, στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των φορέων της Υγείας, εδώ.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Χρηματοδοτικές Δράσεις

Στην αγορά και στη διάθεση των επιχειρήσεων βρίσκονται τρείς από τις πέντε δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών/επενδυτικών τους σχεδίων μέσω δανείων, τα οποία θα δοθούν με ευνοϊκότατους όρους, από 3,6 έως 4,5% επιτόκιο, από τις συμβαλλόμενες τράπεζες.

ΕΠΑΝ ΙΙΣυγκεκριμένα θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στοχευμένες δράσεις όπως π.χ. επενδύσεις που θα ενταχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο 3908/2011, επενδύσεις που έχουν σχέση με την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, επενδύσεις που αφορούν θεματικό Τουρισμό, Αφαλάτωση, Πράσινες Υποδομές και Εφαρμογές, ΑΠΕ, Διαχείριση Απορριμμάτων, επενδύσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, της εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ.

Το ΕΣΠΑ έχει συνεισφέρει συνολικά στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας 460 εκατ. ευρώ και μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών αναμένεται να μοχλευθούν από την τραπεζική αγορά διπλάσια ποσά. Συνολικά με τις τρεις νέες δράσεις αναμένεται να διοχετευθούν στην αγορά δάνεια ύψους 510 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, έχει παραταθεί για το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προϊόντος «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών». Πρόκειται για το πιο ευνοϊκό προϊόν στην ελληνική αγορά, αφού καλύπτει μέσω της εγγύησης βραχυπρόθεσμες ανάγκες των επιχειρήσεων (δηλαδή την αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών με σκοπό την παραγωγή και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από την πλευρά των επιχειρήσεων), με την χρήση μεσομακροπρόθεσμων δανείων διάρκειας 6 ετών και με περίοδο χάριτος 2 ετών.


Ποιές δράσεις βρίσκονται ήδη στην αγορά


1)ΔΡΑΣΗ: ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΑΠΕ

ΣΚΟΠΟΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ / ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ


ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Δαπάνη αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, συσκευασιών και υπηρεσιών που σχετίζονται απολύτως με το επενδυτικό σχέδιο και αποτελούν έως το 20% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου

ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης καινούριων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, δαπάνες συστημάτων διαχείρισης αποθηκών, εμπορευμάτων και σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, δαπάνες R & D και απόκτηση και χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανάπτυξης πρωτοτύπων, δαπάνες προβολής σε αγορές, δαπάνες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Επίσης, δαπάνες για κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτηριακών εγκαταστάσεων και διαμόρφωσης περιβαλλοντικών χώρων μέχρι 20% του ύψους του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου (και μέχρι 40% αν πρόκειται για τουριστικά επενδυτικά σχέδια)

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 50 εκατ ευρώ και έως 250 εργαζόμενους

ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ - ΥΨΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ: από 50.000 € έως 500.000 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ: από 5 έως 10 έτη με δυνατότητα έντοκης περιόδου χάριτος έως 2 έτη

ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ: σταθερό σε όλη τη διάρκεια του δανείου
και ίσο με 3,67%

ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν.128/75: 0,60%

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 1.000 €

2) ΔΡΑΣΗ: ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ / ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ : Δαπάνη αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, συσκευασιών και υπηρεσιών που σχετίζονται απολύτως με το επενδυτικό σχέδιο και αποτελούν έως το 20% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου

ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης καινούριων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, δαπάνες συστημάτων διαχείρισης αποθηκών, εμπορευμάτων και σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, δαπάνες R & D και απόκτηση και χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανάπτυξης πρωτοτύπων, δαπάνες προβολής σε αγορές, δαπάνες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Επίσης, δαπάνες για κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτηριακών εγκαταστάσεων και διαμόρφωσης περιβαλλοντικών χώρων μέχρι 20% του ύψους του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου (και μέχρι 40% αν πρόκειται για τουριστικά επενδυτικά σχέδια)

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ και έως 250 εργαζόμενους

ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ - ΥΨΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ: από 50.000 € έως 500.000 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ: από 5 έως 10 έτη με δυνατότητα έντοκης περιόδου χάριτος έως 2 έτη

ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ: σταθερό σε όλη τη διάρκεια του δανείου και ίσο με 4,23%

ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν.128/75: 0,60%

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 800 €


3) ΔΡΑΣΗ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΟΤΑ

ΣΚΟΠΟΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Δαπάνη αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, συσκευασιών και υπηρεσιών που σχετίζονται απολύτως με το επενδυτικό σχέδιο και αποτελούν έως το 20% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου


ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης καινούριων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, δαπάνες συστημάτων διαχείρισης αποθηκών, εμπορευμάτων και σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, δαπάνες R & D και απόκτηση και χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανάπτυξης πρωτοτύπων, δαπάνες προβολής σε αγορές, δαπάνες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Επίσης, δαπάνες για κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτηριακών εγκαταστάσεων και διαμόρφωσης περιβαλλοντικών χώρων μέχρι 20% του ύψους του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου (και μέχρι 40% αν πρόκειται για τουριστικά επενδυτικά σχέδια)

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ και έως 250 εργαζόμενους

ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ - ΥΨΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ: από 50.000 € έως 500.000 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ: από 5 έως 10 έτη με δυνατότητα έντοκης περιόδου χάριτος έως 2 έτη

ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ: σταθερό σε όλη τη διάρκεια του δανείου και ίσο με 4,53%

ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν.128/75: 0,60%

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 150 €

ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ: Εγγύηση από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών


ΣΚΟΠΟΣ: Ανάπτυξη δραστηριοτήτων υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η δυνατότητα πρόσβασης αυτών στο τραπεζικό σύστημα και η ενίσχυση ρευστότητας των προμηθευτών των ελληνικών επιχειρήσεων

ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Δαπάνη για αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 10 εκατ ευρώ και λιγότερους από 250 εργαζόμενους (υφιστάμενες, νέες ή υπό σύσταση)

ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ - ΥΨΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ: από 5.000 € έως 300.000 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ: 6 έτη με έντοκη περίοδο χάριτος έως 2 έτη

ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ: euribor 6 μηνών + περιθώριο από 0% έως 6% κατʼ ανώτατο

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Έως 40.000 € δεν παρέχονται εξασφαλίσεις από την πλευρά των επιχειρήσεων
Για δάνεια άνω των 40.000 € παρέχονται εξασφαλίσεις, εφόσον ζητηθούν . Στην περίπτωση αυτή οι εμπράγματες εξασφαλίσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν το 10% του αρχικού ποσού του δανείου.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

NYΤimes: Η ελληνική τραγωδία

Σε άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα New York Times αναλύει γιατί είναι λάθος των εταίρων μας η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας και περικοπής των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αντί να απαιτήσουν την ολοκλήρωση του ανοίγματος των κλειστών αγορών.

Αναλυτικά, αναφέρει: «Μία ξεροκέφαλη αντιπαράθεση εκτυλίσσεται αυτήν την εβδομάδα ανάμεσα στην έτοιμη να χρεοκοπήσει Ελλάδα και τους λάθος προσανατολισμένους Ευρωπαίους εταίρους της που απαιτούν από αυτήν να πληρώσει τα χρέη της. Το αποτέλεσμα, είναι δυστυχώς, προαποφασισμένο. Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει στην Ευρώπη όλα, ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά που θέλει. Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης, ακόμη και την στραγγαλίσουν οι απαιτήσεις των εταίρων της. Οι ηγέτες της Ευρώπης, όμως, θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν ότι αυτή η προσέγγιση δεν είναι αποτελεσματική.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, η βασική αρχιτέκτονας της καταστροφικής ευρωπαϊκής διαχείρισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, μπορεί να συνεχίσει να προσποιείται ότι σκληρότερα μέτρα λιτότητας θα «θεραπεύσουν» τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ή, από την άλλη, μπορεί να αναγνωρίσει ότι μόνο ένας συνδυασμός σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης και προ-αναπτυξιακών μέτρων – όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων και καταπολέμηση της γραφιεοκρατίας- μπορεί να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η περικοπή των μισθών, των θέσεων εργασίας και των κοινωνικών δαπανών, όπως απαιτεί η Ευρώπη, το μόνο που θα επιφέρουν είναι μεγαλύτερη ύφεση.
Η Ελλάδα, ούτως ή άλλως, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στα προβλήματά της. Για πολλά χρόνια, η κυβέρνηση πλαστογραφούσε το ποσοστό του ελλείμματος που έδινε στην Ευρώπη, δημιουργώντας τις συνθήκες για τη γιγάντωση του χρέους. Η νέα κυβέρνηση που εκλέχθηκε το 2009 αποκάλυψε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και αποδέχτηκε το σχέδιο διάσωσης που της προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτυγχάνοντας στη συνέχεια να προχωρήσει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Με τα μέτρα λιτότητας να συρρικνώνουν την οικονομία, τις δυσκολίες στη συλλογή φόρων και την ΕΚΤ να ανεβάζει τα επιτόκια, η χώρα δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος. Εντούτοις, είναι σωστό από την πλευρά των εταίρων να ζητούν την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων της αγοράς προτού δοθεί το νέο πακέτο διάσωσης των 171 δισ. δολαρίων.
Αλλά είναι λάθος οι τρεις κύριοι πιστωτές της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να συνδέουν τις εύλογες μεταρρυθμιστικές απαιτήσεις με την καταστροφική επιβολή μέτρων λιτότητας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες θα ενισχύσουν την ύφεση, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ικανότητα της χώρας να αποπληρώνει τα χρέη της.
Η ύφεση της Ελλάδας ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Η ανεργία πλησιάζει το 20%, η ποιότητα έχει πέσει αισθητά, το κράτος πρόνοιας βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης. Την ίδια ώρα, η αναλογία του ελλείμματος με το ακαθόριστο εθνικό προϊόν συνεχώς αυξάνεται. Ακόμη και το αποφασισμένο κούρεμα 70% δεν θα το μειώσει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Η Γερμανία επιμένει ότι μόνο επιπλέον περικοπές στα δημόσια έξοδα και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα αναγκάσουν, με κάποιον τρόπο, τους Έλληνες πολιτικούς να προχωρήσουν στις απαιτούμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις (και θα πείσουν τους Γερμανούς φορολογούμενους να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο διάσωσης). Αλλά αυτή η προσέγγιση έχει δοκιμαστεί και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις ίδιες τις μεταρρυθμίσεις.
Σε μία δημοκρατία, οι πλειοψηφίες μπορούν να κινηθούν αυτόνομα κατά ορισμένων συμφερόντων, αν διαπιστώσουν ότι αποτελούν εμπόδιο για μία καλύτερη δική τους οικονομική κατάσταση. Αναγκάζοντας όλους τους Έλληνες να υποφέρουν χωρίς καμία πραγματική προοπτική, η Ευρώπη ενώνει τη χώρα στο πεδίο των απεργιακών κινητοποιήσεων και κατά των μεταρρυθμίσεων. Οι Έλληνες πολιτικοί φοβούνται ότι αν «αγκαλιάσουν με θέρμη» τα μέτρα λιτότητας θα εκτελούν πολιτική αυτοχειρία στις επερχόμενες εκλογές. Απαιτείται να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς, όποιο κόμμα και αν αναλάβει την κυβέρνηση. Όμως, δεν θα μπορέσουν να το πράξουν αν η σκληρότερη λιτότητα είναι το τίμημα της συμφωνίας».
kathimerini.gr

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αθάνατη Ελληνίδα μάνα ! Η φωτο της ημέρας

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου:


Βάλε κάτι παιδί μου να μην κρυώσεις!
 
http://www.taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_4698.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επιστολή στη Μέρκελ έστειλαν οι Έλληνες του εξωτερικού


Επιστολή – κόλαφο στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ έστειλε η «Νέα Φιλική Εταιρεία», η οποία συστάθηκε πρόσφατα από 8.500 Έλληνες μονίμους κατοίκους των κρατών- μελών της Ε.Ε. Δείτε τι γράφουν στην επιστολή τους:
«Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μερκελ… δεν πειράζει, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία …για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα ……έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.
1. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και την ¨νομιμοποίηση¨ των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;
2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ένα ποσοστό του 15% επί του συνόλου των εισπραχθέντων προμηθειών, ρέει σε μυστικούς λογαριασμούς του χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας ( CSU ) και από εκεί διανέμεται στα άλλα γερμανικά κόμματα, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων;
3. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι η αρχή αυτού του επενδυτικού ταμείου της πολιτικής μάσας έγινε στις 06 Ιουνίου του 1998 με την παραλαβή στο Βερολίνο ενός πακέτου αμερικανικών ομολόγων αξίας 80 εκ. $, που απεστάλη από ένα ελληνικό κόμμα ( προμήθειες από το πρόγραμμα των ολλανδικών φρεγατών) και παρελήφθη από τους εκπροσώπους των γερμανικών υπηρεσιών, μιας κεντρικής γερμανικής τραπέζης και μιας γαλλικής τραπέζης;
4. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ ότι για αντάλλαγμα των συνταξιοδοτικών εξασφαλίσεων που προσφέρετε σε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πείθετε(!!!) να παίρνουν πάντα αποφάσεις ανάλογες με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης;
5. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι από τα ίδια ταμεία προέρχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μάρκα που εισέπραξε ο προκάτοχος σας Χέλμουτ Κολ;
6. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Απρίλιο του 2009 έγιναν επώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς ( OLAF ) για το ίδιο θέμα, τις οποίες ο τότε γερμανός διευθυντής της υπηρεσίας ( κατ εντολή της κυβέρνησης σας ) φρόντισε να τις θάψει;
7. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι την ίδια χρονική στιγμή κατετέθη στην Εισαγγελία του Βερολίνου για το ίδιο θέμα εμπεριστατωμένα στοιχειοθετημένη μήνυση, η οποία κατ εντολή της κυβέρνησης σας θάφτηκε, κατά το γερμανικό ρητόν, ότι όπου δεν υπάρχει καταγγελία …δεν υπάρχει και δικαστής;
8. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι τόσο εσείς, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όπως και οι προκάτοχοι σας στο ίδιο αξίωμα κ.κ. Κολ και Σόιμπλε, δεν σεβαστήκατε ποτέ τους γερμανικούς νόμους που διέπουν την χρηματοδότηση των κομμάτων στην Γερμανία;
Η μήπως δηλώσατε στο προεδρείο της Βουλής αναδρομικά τα 18 εκ. Μάρκα που μεταφέρθηκαν με βαλίτσες σε συμβολαιογράφο του Μονάχου από δυο βιομήχανους, προκειμένου να διατεθούν στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος σας, μέσω μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας;!
9. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Φεβρουάριο του 2006 ασκήσατε πιέσεις μέσω εκβιασμού στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών;
10. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Οκτώβριο 2002 οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έβαλαν χέρι σε Έλληνες πολίτες που διέμεναν ως τουρίστες στην Δρέσδη και ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν ( υπεύθυνοι για την χρηματοδότηση της οργάνωσης) καθώς και κορυφαία μέλη του ελληνικού υποκόσμου;
Τους αφήσατε να εισπράξουν μια επιταγή ύψους 5,7 εκατ. ευρώ και μετά τους κρύψατε στην πόλη Σους της Τυνησίας μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση;
Δουλεύουν αυτά τα άτομα τώρα στην Ελλάδα για τις γερμανικές υπηρεσίες;
Γιατί δεν δώσατε καμία πληροφόρηση στην ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία;
11. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι γερμανός αξιωματούχος ανάγκασε το 2007 τον πολιτικό αρχηγό ενός ελληνικού κόμματος της αριστεράς , με την απειλή ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, να παραιτηθεί από μια νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος;
13. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι φέτος χρηματοδοτήθηκαν τρία ελληνικά κόμματα με 16.4 εκατ. € από την κυβέρνηση σας μέσω μυστικών κονδυλίων;
14. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός μιας στρατιωτικής κάλυψης και προστασίας των γερμανών υπηκόων που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης σας στην Ελλάδα;
Ανέλαβε το 4ο γραφείο ( GNTA ) του γερμανικού αρχηγείου στρατού στο στρατόπεδο φαλκενστάιν στην πόλη του Κόμπλενζ τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μιας «νατοϊκής» αστυνομικοστρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα;
15. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι η κυβέρνηση σας επινόησε, χρηματοδότησε και υποστήριξε την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο δικαστήριο της Χάγης;
16. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι σε συζητήσεις με αντιπροσώπους δυο κρατών, προβλέψατε πως στο εγγύς μέλλον ορισμένες περιοχές της Δυτικής Θράκης και μια ζώνη γύρω από την Φλώρινα θα ανεξαρτητοποιηθούν, προκειμένου να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί;
17. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης σας εζήτησαν, υπό τον φόβο μελλοντικών διώξεων εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης, να δεσμευτείτε ότι θα τους προστατέψετε;
18. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι οι γερμανικές εμπορικές αλυσίδες στην Ελλάδα πληρώνουν μέσω υπερτιμολογήσεων των προϊόντων τους, μίζες προς τρίτους;
Ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησε από την ελληνική αγορά η εταιρεία ALDI;
Χρησιμοποιούνται αυτές οι μίζες για να εξαγοραστούν οι συνειδήσεις ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων;
19. Εν τέλει κα. Μερκελ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης σας μάζεψε την άνοιξη του 2010 στο Βερολίνο όλους τους εισαγωγείς και εξαγωγείς της ελληνικής αγοράς των φωτοβολταϊκών και έστησε ένα καρτέλ με προσυμφωνημένες τιμές και διανομή περιφερειών ανά την ελληνική επικράτεια;»
ΠΗΓΗ: thestival.gr

έτσι "σώθηκε" ο 13ος και 14ος μισθός μετά τις "σκληρές" διαπραγματεύσεις!!‏

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Oι νόμοι της γκαντεμιάς..!!

Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.

* Νόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα. κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία. * Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.

* Νόμος των Τυχαίων Αριθμών - Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.

* Νόμος του Άλλοθι - Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.

* Νόμος των Αλλαγών - Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε.

* Νόμος του Μπάνιου - Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.

* Νόμος των Συναντήσεων - Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.

* Νόμος του αποτελέσματος - Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.

* Νόμος της Βιομηχανικής - Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.

* Νόμος θεάτρου, σινεμά - Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.

* Νόμος του Καφέ - Με το που καθίσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει ο καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.

* Νόμος των Αποδυτηρίων - Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.

* Νόμος Φυσικών Επιφανειών - Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.

* Νόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.

* Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης - Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.

* Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ - Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.

* Νόμος των Ιατρών - Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι.

* Νόμος επιστροφής από super market - Έχεις όλες τις σακούλες με τα ψώνια στο ένα χέρι ώστε με το άλλο να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας σου και τα κλειδιά βρίσκονται στην ίδια πλευρά που κρατάς τα ψώνια.

ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Το Έμπασυ στο Κολονάκι παίζει Σταμάτη Γαρδέλη και Στάθη Ψάλτη.
Ο Νίκος ο Αναστώ κάθεται στο Ντα Κάπο και πίνει το δέκατο τρίτο καπουτσίνο, oταν ένα Datsun γεμάτο καρέκλες σταματά στη μέση της πλατείας. Από μέσα βγαίνει ένας τύπος Σάντα Μπάρμπαρα (το πολύ Μπράχάμι ), πενηντάρης με χρυσό ρόλεξ, χρυσό δαχτυλίδι με μαύρη πέτρα, φα- καντόρο στο λαιμό και δυο ολόχρυσα δόντια που λάμπουν στο μεσημεριανό ήλιο.
Ο Κώστας ο τροχονόμος διορισμένος το 81 από τον Δροσογιάννη τον υπουργό αρχίζει να φωνάζει:
-«Που παρκάρεις εδώ ρε φίλε , απαγορεύεται δε βλέπεις; » και την ώρα που είναι έτοιμος να του ρίξει την κλήση, του πασάρει στη ζούλα μια πεντοχιλιαρικούμπα ο τζίψι:
- «Για το καφεδάκι. Και πούσε, γαλονάτο μπαλαμό, να μου προσέχεις την κούρσα και το εμπόρευμα νταξ; ».
Και τότε όλο το Κολονάκι μένει με ανοιχτό το στόμα!
Απ' τη δεξιά πόρτα του Datsun ξεπροβάλλει μια ξανθιά αλφαδιασμένη δίμετρη, με ψηλές μαύρες γόβες , ξώπλατο, ξώβυζο, σχιστό ζαρτιεράτο και δικτυωτό από μέσα, Ααααβάδιστα αββασάνιστα φιδίσιο κορμί. Μπροστά της η Πίππα Μίντλετον δεν πιάνει μία.
Ο Νίκος ο Αναστόπουλος αφήνει τον δέκατο όγδοο καπουτσίνο κι αναρωτιέται:
- «Πού το χτύπησε τέτοιο "παιδί" ο τζίψι; Να σκίσω τα Βερσάτσε μου».
Να μη μακρηγορώ , μπαίνουν χεράκι - χεράκι σε ένα από τα γνωστά κοσμηματοπωλεία του Κολωνακίου.
-«Τι θα επιθυμούσε ο. κύριος;», ρωτάει με λίγο Κολωνακιώτικο φλέγμα ο κοσμηματοπώλης .
- «Άκου μπαλαμό μάστορη , τέλω να κάνει ένα ντώρο στο κοπέλα. Ενα περιντέραιο μαλαματένιο να χει ντιαμαντάκι σπέσιαλ».
-«Ο,τι επιθυμητέ αγαπητέ κύριε » αλλάζει ύφος ο μάστορης μπαλαμός κι ανοίγει μια κασετίνα:
- «Αυτό πως σας φαίνεται; Η τιμή του βέβαια είναι γύρω στο 1.500.000 δραχμές...
- «Μα τι λέει, κύριος;», τα παίρνει ο Γύφτος. «Είπα τέλω το καλύτερο που έχεις. Πιάσε κάτι άλλο».
Με τα πολλά βρίσκουν το επιθυμητό κόσμημα .
- «Αυτό είναι το πιο ακριβό κόσμημα για το λαιμό που έχουμε, αγαπητέ μου. Είναι χειροποίητο από ατόφιο χρυσάφι, με λεπτά ακατέργαστα διαμάντια και τιμάται στα 30.000.000 δραχμές ».
«Σσσσσσσσωραίος », αναφωνεί όλος ικανοποίηση ο Αθίγγανος. «Φόρα το μωρό μου και πες μου αν σου αρέσει; »
Τρελαίνεται η μικρή τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα καλλονή και συναινεί.

Τότε βγάζει ο Γύφτος μια επιταγή 30 εκατομμυρίων δραχμών κι άλλη μια 5 εκατομμυρίων δραχμών. Και την αφήνει μπροστά στον τρελαμένο κοσμηματοπώλη.
- «Η δεύτερη επιταγή γιατί; », ρωτάει .
- «Ενα μπουρμπουάρ να πιεις ένα καφεδάκι στην υγειά μου», απαντάει με στιλ ο δικός μας.
-«Κοιτάξτε κύριέ μου, δεν θέλω βέβαια να σας προσβάλω, αλλά είμαι υποχρεωμένος. να κάνω επιβεβαίωση στην τράπεζα ότι οι επιταγές έχουν αντίκρισμα. Είναι μια τυπική διαδικασία.
Καταλαβαίνετε. Και μιας και σήμερα είναι Σάββατο δεν μπορεί να γίνει αυτό. Αν θέλετε, αφήστε μου τις επιταγές, πάρτε την απόδειξη και να έρθει η κυρία να πάρει το κόσμημα τη Δευτέρα το πρωί. Δώστε μου το τηλέφωνό σας να σας ειδοποιήσω ο ίδιος προσωπικά».
-«Κανένα πρόβλημα!» Λέει ο Τζίψι.
-«Κούκλα θα έρθεις νωρίς τη Δευτέρα να γίνεις πριγκιπέσσα. Δω το μπαλαμό είναι φίνος».
Πάει ο κοσμηματοπώλης τη Δευτέρα το πρωί στην τράπεζα. Νομίζω στην τράπεζα Κρήτης του Κωσκοτά ...

Κι όχι μόνο είναι ακάλυπτη η επιταγή, αλλά δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή.
Παίρνει το Γύφτο τηλέφωνο:
- «Συγγνώμη, κύριε δεν μπορώ να δώσω το κόσμημα γιατί οι επιταγές είναι ακάλυπτες ».
-«Έλα μωρέ , δεν πειράζει κράτα το κολιέ. ! Και με το συμπάθιο για το ταλαιπωρία και χίλια φχαριστώ. Χάρη σε σένα εγκώ γκάμησα Σάββατο βράδυ.».
Αγαπητέ αναγνώστη. Βάλε τώρα όπου Γύφτος τους Έλληνες πολιτικούς, όπου κοσμηματοπώλη την Ε.Ε. κι όπου γκόμενα τον Ελληνικό λαό και θα καταλάβεις την ουσία.

Στο ρόλο του Νίκου Αναστόπουλου ο Νίκος Αναστόπουλος.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού οι θέσεις της ΝΔ στη διαπραγμάτευση με τους τροικανούς

• 13ος – 14ος μισθός:
Για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, γεγονός που διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε ακόμα
περισσότερο την οικονομία.

• Αντικειμενικές αξίες
Ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι, παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτό θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή. Για παράδειγμα, θα αυξανόταν το χαράτσι της ΔΕΗ, 16 φόροι στα ακίνητα, οι φόροι μεταβίβασης και γονικών παροχών, ενώ θα διαλυόταν ό,τι έχει απομείνει στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.

• Επικουρικές Συντάξεις
Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 ευρώ καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα τους 7 στους 10. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουτρουμάνης πίεζε από τον περασμένο Δεκέμβρη, για νέα οριζόντια περικοπή, την 3η, μέσα στο 2011, την οποία μάλιστα θεωρούσε απαραίτητη, διότι -όπως έλεγε- τον Απρίλη τα Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις.

• Κατώτατος μισθός
Έχει γίνει σαφές κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, χωρίς να προσαρμόζονται σε αυτό οι υπόλοιπες αμοιβές.

• Μείωση εργοδοτικών εισφορών.
Για πρώτη φορά, τίθεται θέμα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, πρόταση που η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο.

• Εσωτερικό χρέος
Τέλος, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.


Η Ν.Δ. αναφέρουν συνεχώς τα στελέχης της, είναι το κόμμα εκείνο που διαπραγματεύεται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με τους δανειστές μας. Κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου...

Ατάκες... Γερμανού vs Έλληνα στη... δουλειά!‏

Μερικές από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι Έλληνες και οι Γερμανοί αντίστοιχα στον χώρο εργασίας:

Γερμανός: Σοβαρά; Απίστευτο! Εντυπωσιακό!
Έλληνας: Πω, πω κουφάθηκα ρε που...τη!

Γερμανός: Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ζήτημα.
Έλληνας: Στ’ @...δι@ μου!

Γερμανός: Δεν είχα σχέση με το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Έλληνας: Τι δουλειά έχω εγώ μ’ αυτές τις μ@λ@κίες;

Γερμανός: Θα είναι δύσκολο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας…
Έλληνας: Να πάει νακαι να το κάνει μόνος του ο κ@...λης!

Γερμανός: Δε γνωρίζει ο συνάδελφος το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Έλληνας: Ο συνάδελφος είναι εντελώς μ@λ@κ@ς!

Γερμανός: Με συγχωρείτε...
Έλληνας: Έεεεε... Πσσστ! Μάστορα!

Γερμανός: Με συγχωρείτε κύριε!
Έλληνας: Έεεε! Εσύ! Ναι, εσύ ρε μ@λ@κ@!

Γερμανός: Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να σας εξυπηρετήσω...
Έλληνας: δε γ@...σαι, λέω ‘γω!

Γερμανός: Επιτέλους αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές της.
Έλληνας: Τι; Πήρε προαγωγή; Σκέψου πόσες πι...ες έκανε η κ@...λα!

Γερμανός: Μήπως θυμάσαι που τοποθέτησες τα έγγραφα που σου έδωσα;
Έλληνας: Τι τα έκανες ρε τα κωλόχαρτα;

Γερμανός: Νομίζω πως η πρότασή σου είναι ανεφάρμοστη.
Έλληνας: Καλά, σκατά έχεις στο μυαλό σου;

Γερμανός: Το νέο αίτημα του για αύξηση απορρίφθηκε.
Έλληνας: Πάλι τα @ρ...δι@ μου πήρε!

Γερμανός: Το φωτοτυπικό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Έλληνας: Πάλι χάλασε το μπουρδέλο!

Γερμανός: Οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ιδανικότερες.
Έλληνας: Μπουρδέλο έχουμε καταντήσει!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνική χρεοκοπία και πιθανή έξοδο από το ευρώ βλέπει ο Πολ Κρούγκμαν

Μόσχα, Ρωσία
Ελληνική χρεοκοπία και πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, βλέπει ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σύμφωνα με όσα είπε την Πέμπτη κατά την ομιλία του στο Φόρουμ «Ρωσία 2012».

«Η ελληνική κατάσταση είναι ουσιαστικά αδύνατη» είπε.

«Θα χρεοκοπήσουν. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Το ζήτημα είναι εάν επίσης θα φύγουν από το ευρώ, για το οποίο πιστεύω σε αυτό το σημείο ότι είναι περισσότερο πιθανό απ' ότι δεν είναι», προσέθεσε.

Στο ίδιο Φόρουμ, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τονίσει ότι «η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της».
Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ: Ο Πούτιν εξέδοσε διεθνές ένταλμα σύλληψης γιά τον διεθνή οικονομικό πειρατή Σόρος !!!

Ας τα βλέπουν οι δικοί μας να μαθαίνουν τι σημαίνει ηγέτης μιας χώρας.
'Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του «τρομοκράτη Χρηματιστή Τζορτζ Σόρος».
Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.
Η Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών μπόρεσε να βρει στοιχεία για τον Σόρος που χρησιμοποιεί παράγωγα συναλλάγματος της Σουηδίας και Δανίας με στόχο να επιτεθεί στο Ρωσικό χρηματιστήριο.

Η χρήση από πλευράς Σόρος αυτών των σύνθετων παραγώγων  γίνεται μέσω τραπεζών του Λουξεμβούργου και καταστρατηγεί τους όρους της τραπεζικής συμφωνίας Βασιλεία ΙΙ της ΕΕ .
Τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Ιντερπόλ ετοιμάζονται να δείξουν "κόκκινη κα΄ρτα" όχι μόνο στον Σόρος αλλά και στον Marc Rich και την εταιρία του Richfield Commodities Brokerage, με έδρα την Ελβετία.
Ο Πούτιν τα έβαλε πρόσφατα και με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, τον Bernard Bernanke και του είπε ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί άλλο τη χρήση ιδιωτών όπως ο Τζόρτζ Σόρος και ο Μαρκ Ριτς σε μια μαζική απάτη με παράγωγα ξένων νομισμάτων που αποσταθεροποιούν την παγκόσμια οικονομία.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Χάρρυ Κλυνν: "Ο άκρατος ατομισμός είναι το πρόβλημά μας"

  αρθρο του ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ
ΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟ 1983, ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…. 
Ούτε το Μνημόνιο, ούτε οι δανειακές συμβάσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας… Ούτε δυσθεώρητο χρέος, ούτε η βαθιά ύφεση, ούτε ακόμα και εκείνη η κατοχική κυβέρνηση του ημιπαράφρονα μειοδότη πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου κι αυτή ακόμα η θλιβερή συγκυβέρνηση της «παράδοσης της χώρας» του .
δοτού τραπεζοϋπάλληλου… Το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η πολτοποίηση της συνείδησης του δηλητηριασμένου με το δηλητήριο του άκρατου ατομισμού και του με κάθε τρόπο ανελέητου κυνηγιού του χρήματος, ελληνικού λαού, που επέβαλε και ανακήρυξε ως κυρίαρχο ήθος ο «Μέγας εκμαυλιστής» του Ελληνικού λαού, Ανδρέας Παπανδρέου… Να γιατί, ενώ οι τοκογλύφοι και οι Ευρωφασίστες στέλνουν με μέτρα πρωτόγνωρης σκληρότητας τη χώρα στην κόλαση της οικονομικής εξαθλίωσης, ο Ελληνικός λαό παραμένει απαθής, μοιραίος και αδρανής! Τελεία και παύλα.

http://harryklynn.blogspot.com/

4 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου


Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα έχει θέμα «Μαζί, είναι δυνατόν», διότι μόνο αν κάθε άνθρωπος, πολίτης, οργανισμός ή κυβέρνηση αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, τότε μόνο θα ελαττωθούν οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο.
Όλοι συμφωνούν ότι ο Καρκίνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου, η μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας. Το ότι 7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους είναι κάτι που τα λέει από μόνο του όλα. Πέρα όμως από τα 7 εκατομμύρια ανθρώπων που χάνουν εξ αιτίας του τη ζωή τους, υπάρχουν και 11 εκατομμύρια ου νοσούν, εκ των οποίων το 70% είναι σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος, κυρίως διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για τις πολυέξοδες θεραπείες, ή τα ταξίδια για την παρακολούθηση κάποιας θεραπείας. Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων.
Οι συνηθισμένες μορφές Καρκίνου είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του προστάτη και του μαστού.
 Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
• Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
• Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
• Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
• Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Η  Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC), στοχεύει  μέχρι το 2020 να επιτύχει:
- αποτελεσματικά προγράμματα ελέγχου του καρκίνου
- μείωση των παραγόντων κινδύνου, όπως η χρήση καπνού και η κατανάλωση αλκοόλ
- ένα καλύτερα ενημερωμένο κοινό
- βελτιωμένες μεθόδους διάγνωσης
- καλύτερη κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού
- καλύτερα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο
 Η Παγκόσμια Ημέρα αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου με σκοπό την ενημέρωση όλου του κόσμου γύρω από αυτόν.

ANEKΔΟΤΟ Μπομπ ο μάστορας

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν άνεργος;
-Μπομπ.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν ιερέας;
-Μπομπ ο πάστορας.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν ζώο;
-Μπομπ ο κάστορας.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν ήταν είδος καθαρισμού;
-Μπομπ ο Σφουγγαράκης.

( -Πως λέγεται ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης αν τον πατήσει νταλίκα; -Vetex.)

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν κάπνιζε ένα μπ*φο;
-Μπομπ ο μάστουρας.

-Πως θα έλεγαν τον Μπομπ το Μάστορα αν κάπνιζε ΠΟΛΛΑ μπ*φα;
-Μπομπ Μάρλεϋ.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Natixis: Διαγράψτε όλο το ελληνικό χρέος!

Η πλήρης διαγραφή του ελληνικού χρέους αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη λύση για τη χώρα, αναφέρει σε μελέτη της η γαλλική Natixis. «Δεν έχει νόημα να συνεχίσουν να δανείζουν χρήματα σε μια χρεοκοπημένη χώρα, και όμως, οι Ευρωπαίοι σκοπεύουν να κάνουν ακριβώς αυτό»,τονίζουν οι αναλυτές της.
Σύμφωνα με τη μελέτη τους, η λύση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η πλήρης διαγραφή του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.
Μετά, η Ελλάδα θα πρέπει είτε να αφεθεί στην τύχη της, ως μιας φτωχής χώρας με κατεστραμμένη οικονομία, ή να δεχτεί τη βοήθεια των Ευρωπαίων για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της.
Στο δεύτερο ενδεχόμενο θα χρειαστούν επενδύσεις στην οικονομία και όχι άλλα δάνεια. Επίσης, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να της επιτρέψουν να υιοθετήσει ένα ελκυστικό φορολογικό σύστημα, που θα προσελκύσει νέες εταιρείες.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=106911

ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ

 

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
Τι μας έλεγαν μέχρι χθες οι τραπεζοτοκογλύφοι Ευρωφασίστες, οι κλέφτες πολιτικοί και η ντόπια διαπλεκόμενη μιντιακή τσογλαναρία ; «Αν δεν υπογράψουμε τα μνημόνια θα χρεοκοπήσουμε και δε θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Αυτά δε μας έλεγαν; Τώρα αλλάζουν το τροπάριο, μόνο που δεν μας λένε τι είναι αυτό που τόσο επίμονα ζητάνε από τους αρχηγούς των κομμάτων που..
συμμετέχουν στην κυβέρνηση-προδοσία του τραπεζοϋπάλληλου της Goldman Sachs…
Με το καινούργιο μνημόνιο, λοιπόν, τι ζητάνε; Να δεσμευθούν με την υπογραφή τους οι πολιτικοί αρχηγοί ότι θα βάλουν σε προτεραιότητα την πληρωμή του εξωτερικού χρέους, πρώτα δηλαδή θα πληρώνονται τα δάνεια και μόνο ό,τι περισσέψει θα το διατίθεται για τις υπόλοιπες δαπάνες (μισθούς, συντάξεις κλπ)! 
Ζητάνε με λίγα λόγια να πιούνε το αίμα του Ελληνικού λαού, αφού είναι πιο φανερό κι από τον ήλιο ότι κάτω από τις τραγικές συνθήκες της χρόνιας ύφεσης που οδήγησαν τη χώρα οι κλέφτες, οι αποτυχημένοι, οι προδότες πολιτικοί και η αποτυχημένη συνταγή οικονομικής ανάκαμψης της Τρόικας, τα έσοδα του κράτους δε θα φτάνουν για να πληρωθούν τα έξοδα τουλάχιστον για τα επόμενα 20-30 χρόνια. 
Η μόνη λύση που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι εκείνη των 68 Πανεπιστημιακών που ζητάνε στάση εξωτερικών πληρωμών, δίκαιη φορολόγηση και κατάσχεση περιουσιών καταχραστών δημόσιας περιουσίας και περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες. 
Υποστηρίζουν επίσης, ότι παρά το κόστος που μπορεί να έχει η έξοδος από το Μνημόνιο, θα ανυψώσει το ηθικό του ταπεινωμένου λαού και απαιτούν από την κυβέρνηση να αξιώσει την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. 
 ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ… ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ Η ΑΝ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ… 
 Χάρρυ Κλυνν

Ναι, αυτό είναι προδοσία ! Το μεγάλο παιχνίδι που πρέπει να ξέρετε

Ο Farage μιλάει για την Ελλάδα στην Ευρωβουλή




http://www.ideografhmata.gr

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ανέκδοτο, φρέσκο και επίκαιρο

Βλέποντας ο Θεός το τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πιστός ελληνικός λαός, αποφασίζει να στείλει τον Υιό Του και πάλι στη Γη για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες. 
Ο Ιησούς εμφανίζεται ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και μετά από μια θερμή ομιλία..
συμπαράστασης και υποστήριξης της Ελλάδας, ανακοινώνει ότι διαγράφει όλα τα χρέη της χώρας, φέρνει μεγάλες επενδύσεις, παρέχει αυξήσεις 100% σε όλους τους Έλληνες και διαγράφει τα δάνειά τους. 
Όλοι οι Βουλευτές όρθιοι ζητωκραυγάζουν. Αλαλαγμοί χαράς και ικανοποίησης από όλες τις πτέρυγες. Ακόμα και η Παπαρήγα, σταυροκοπιέται. 
Τότε ο Ιησούς λέει: «Υπό έναν όρο!»
 Όλοι ησυχάζουν και περιμένουν να ακούσουν. «Όλοι σας θα παραιτηθείτε και κανείς σας δεν θα είναι του λοιπού υποψήφιος βουλευτής». 
Νεκρική σιγή στην αίθουσα. 
Κάποιοι του απαντούν ότι θα πρέπει να συνέλθουν τα κόμματα για να αποφασίσουν. 
«Πολύ καλά. Θα περιμένω την απάντησή σας αύριο το πρωί» λέει ο Ιησούς. 
Την επομένη ο Πρόεδρος δίνει στον Ιησού την ομόφωνη απάντηση όλων των πτερύγων της Βουλής, με την οποία «καταγγέλλεται η απαράδεκτη παρέμβαση του Θεού στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας»!!!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί Μπλόκαραν τον Χάρρυ Κλυνν από το Facebook

Οι διαχειριστές του Facebook απαγόρευσαν, το βράδυ του Σαββάτου (28/1), στον Χάρρυ Κλυνν να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του προσωρινά, γιατί μια φωτογραφία που ανάρτησε «παραβίασε τα στάνταρ του ιστότοπου».

Η φωτογραφία που έφτιαξε και ανάρτησε ο Χάρρυ Κλυνν απεικονίζει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να κρατάει ένα τριαντάφυλλο και να έχει στο μπράτσο της ένα περιβραχιόνιο με τη σβάστικα. Ο Χάρρυ Κλυνν ενημέρωσε τους φίλους του στο Facebook στις 12 το βράδυ με ένα link που παρέπεμπε στο λογαριασμό του στο Twitter.

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ FACEBOOK Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνω ότι δε μου επιτρέπει (προς το παρόν όπως λέει) το fb την επικοινωνία, γιατί θεώρησε ότι η φωτογραφία της Μέρκελ με το περιβραχιόνιο του αγκυλωτού σταυρού που ανάρτησα παραβίασε τα στάνταρ του ιστότοπου. Η φωτογραφία κατέβηκε από τους administrators… Αναρωτιέμαι τι σόι Έλληνες είναι αυτοί που κάνανε την καταγγελία… Σας φιλώ», έγραψε στο twitter.

Η εν λόγω φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε παράλληλα και στο προσωπικό blog του Χάρρυ Κλυνν, αναρτήθηκε στο Facebook την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και συνοδευόταν από σχόλια.



Σημείωση: Για να απαγορευτεί σε κάποιον χρήστη του Facebook να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του, χρειάζεται να έχουν προηγηθεί καταγγελίες εναντίον κάποιου post που ανάρτησε απο πολλούς χρήστες (απο έλληνες χρήστες σαυτήν την περίπτωση).

ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ - ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Διαβάστε πρώτα -αν δεν το έχετε ήδη κάνει - τι περιλαμβάνει χοντρικά η δανειακή σύμβαση (Ν.1) και τι θα σημάνει αυτό γιαόλους μας. Θα παγώσει το αίμα σας!!!

Μετά ,αν συμφωνείτε φυσικά,στείλτε την "Ανοικτή επιστολή προς Έλληνες βουλευτές (Ν.2).

Κατόπιν,αν συμφωνείτε, υπογράψτε (στο Ν.3) και διαδώστε όπου και όπως μπορείτε αυτό το μήνυμα.Πρόκειται για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας!

1.Σχέδιο νόμου (Δανειακή Σύμβαση)
http://www.patriotiki-kinisi.com/index.php/sxedio-nomou

2.Ανοικτή επιστολή προς ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2677619

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ...ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ

Τα στοιχεία τους θα τα βρείτε εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/


3.Συλλογή υπογραφών ενάντια στη Δανειακή Σύμβαση

http://www.patriotiki-kinisi.com/index.php/2011-12-29-21-43-05

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΜΟΝΟΝ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.


ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ;;;;;;;;;;

Δεν είναι σχήμα λόγου! ΠΟΛΕΜΑΜΕ πλέον να σώσουμε τα ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. (κι όχι μόνο την Δημόσια περιουσία )